.ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

 Σαν σήμερα στις 18 Οκτωβρίου 1981, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 48% έναντι 35,86% της ΝΔ και 10, 93% του ΚΚΕ και ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας. 

Ταυτόχρονα διεξάγονται...
και οι πρώτες ευρωεκλογές, με σημαντικά κέρδη για τα κόμματα της Αριστεράς.
Η κυβερνητική αυτή μετάβαση χαρακτηρίστηκε τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές σαν ''Αλλαγή '', 

καθώς μετά από μια  μακρά περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη δεξιά, ήρθε στην εξουσία ένα σοσιαλιστικό κόμμα.


Η προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα Παπανδρέου τότε, στηρίχτηκε σε συνθήματα  όπως '' Εδώ και τώρα αλλαγή '' και '' Η Ελλάδα στους Έλληνες '',

ενώ ο ίδιος καλλιέργησε το προφίλ του πολιτικού που βρισκόταν σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τα λαϊκά στρώματα, καταφέρνοντας να γίνει για φίλους, αλλά και αντιπάλους '' ο Ανδρέας ''.

.Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο για τη Γάζα


Σε πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα έχουν επιβιβασθεί δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξυπνώντας μνήμες από την περίπτωση του Μαβί Μαρμαρά.

Οι κ.κ. Δημήτρης Κοδέλας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είχαν φτάσει στην Κρήτη με άλλο πλοίο αλλά τους εντόπισε το Λιμενικό, το οποίο απαγόρευσε να γίνει το συγκεκριμένο ταξίδι. 

Έτσι, εκείνοι, χωρίς να γνωρίζει κανείς πως, επιβιβάστηκαν στο πλοίο Estelle. Οι Ισραηλινές Αρχές πάντως υποστηρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα πλοίο να φτάσει στη Γάζα.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης και Ναυτιλίας που είναι σε επικοινωνία με αρμοδίους. Σημειώνεται ότι στο πλοίο επιβαίνουν ακόμη 17 βουλευτές.

.Γεννηματά: Η Χρυσή Αυγή ονειρεύεται εμφυλίους


Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου στο BBC ότι η Ελλάδα είναι σε εμφύλιο.

Σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή ονειρεύεται εμφυλίους και επισημαίνει ότι λειτουργεί με τη λογική της συμμορίας. "Όποιος επικροτεί και ανέχεται τέτοιες προκλήσεις, απλά περιμένει να έρθει και η δική του σειρά" υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή

“Η Χρυσή Αυγή ονειρεύεται εμφυλίους. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όμως, έχουν ζήσει τον εμφύλιο και ξέρουν τι σημαίνει διχασμός.  

Προσπαθεί να διχάσει  και πάλι τους πολίτες και ξεδιπλώνει το σχέδιό της, που περιλαμβάνει αντιδημοκρατικές ενέργειες, βία, ξυλοδαρμούς και ναζιστικές προκλήσεις. Αυτοί που επικαλούνται το Θεό και την πατρίδα, λειτουργούν με τη λογική μιας συμμορίας. 

Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει: όποιος επικροτεί και ανέχεται τέτοιες προκλήσεις, απλά περιμένει να έρθει και η δική του σειρά. Τα προβλήματα της κοινωνίας λύνονται μόνο με περισσότερη δημοκρατία και αποτελεσματικότητα”.

.Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής


«Θέλουμε όλη τη δόση» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης εκταμίευση της δόσης, για την επαρκή χρηματοδότηση της χώρας και της αγοράς.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, καθώς επίσης και στην ανεργία που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Εξάλλου, ο Α. Σαμαράς ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, για τα μέτρα προς την κατεύθυνση ανοίγματος της αγοράς, καθώς και για τους τρόπους τόνωσης της ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι κλείνει η συμφωνία με την τρόικα μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσει τη χρυσή ισορροπία που περιγράφεται στην πρόταση Ρομπάι, επισημαίνοντας ότι αν υπήρχε ισορροπία στη δημοσιονομική πειθαρχία και τηνανάπτυξη στην Ελλάδα, θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα.

.Θετική δήλωση για την Ελλάδα


Θα υπάρξει τελικά θετική δήλωση για την Ελλάδα στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει κάνει έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους. 
Ερωτηθείς από τον Αθήνα 9,84, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, Σάιμον ο Κόνορ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επισημαίνοντας πως έχουν απομείνει κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, κυρίως στα εργασιακά.
Σημειώνουν πάντως ότι η έκθεση της τρόικας θα έχει ολοκληρωθεί έως το επόμενο Eurogroup, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την επόμενη δόση.

.Ογκώδη συλλαλητήρια


Έξι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, κατά την διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στα προωθούμενα μέτρα λιτότητας. 
Σε 103 προσαγωγές και επτά συλλήψεις έχουν προχωρήσει έως τώρα οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια και μετά τα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, κατά τα επεισόδια τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί.
Η ΓΣΕΕ προανήγγειλε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων  σε συντονισμό μάλιστα, σε πρώτη φάση, με τα συνδικάτα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, στις 14 Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, ένας 67χρονος -άνεργος τα τελευταία χρόνια-  έχασε τη ζωή του, καθώς υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ενώ βρισκόταν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς. Ως τις 9μμ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, ακινητοποιημένος ΟΣΕ και προαστιακός, χωρίς ταξί έως τις 5μμ, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Κλειστά εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία και περίπτερα. 

.Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 26χρονου


Έξι άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα, φέρονται ότι είναι οι δράστες της απαγωγής 26χρονου, τον περασμένο Αύγουστο, από το Διακοφτό.

     Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και της ΕΥΠ.
     Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν, ήδη, στον εισαγγελέα, ενώ, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του απαχθέντος, ο οποίος δεν έχει ακόμα βρεθεί, γι' αυτό εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.
    
 Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στις 10 Αυγούστου, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.

     Την προηγούμενη ημέρα ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο, όπου κάποιος του είχε κλείσει ραντεβού. Εκεί τον απήγαγαν και επικοινώνησαν για λύτρα, ενώ υπέδειξαν και το σημείο που είχαν αφήσει το αυτοκίνητο του νεαρού, στο Παλαιό Φάληρο, όπου καί βρέθηκε.

     Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τη μητέρα του απαχθέντος, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε στις 17-8-2012. 

Τα λύτρα όμως δεν καταβλήθηκαν, γι' αυτό, όπως προέκυψε, οι δράστες, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα σχεδίαζαν να απαγάγουν την μητέρα του 26χρονου. 

Εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους καταδεικνύοντας ως «αρχηγό» της οργάνωσης, τον 71χρονο, φίλο της οικογένειας του απαχθέντος, όμως, δεν είπαν πού βρίσκεται το θύμα της απαγωγής.

.Οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα


Στην προστασία των εν ενεργεία εργαζομένων, εστιάζεται η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που απέστειλε σήμερα εναλλακτικά σενάρια για τα εργασιακά προς τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγοράεργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

 Η ελληνική πλευρά αποδέχεται, κατ' αρχήν, την ανάγκη για μείωση του ύψους των αποζημιώσεων, που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την εξαίρεση των παλαιότερων εργαζομένων.

Τα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι, αν γίνει δεκτή στην παρούσα φάση η απαίτηση της τρόικας για δραστική μείωση των αποζημιώσεων, που θα αφορά όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, θα προκαλέσει εκτίναξη της ήδη υψηλής ανεργίας, 
εφόσον η αγορά εργασίας θα στραφεί προς την αντικατάσταση των παλαιών «ακριβών» εργαζομένων με νέους «φθηνότερους» εργαζόμενους. 

Η εξέλιξη αυτή, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τα κρατικά έσοδα και τη βιωσιμότητα των Ταμείων, εξαιτίας της μεγάλης απώλειας φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και της αύξησης των επιδομάτων ανεργίας.  

 Για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν μετά την ψήφιση του νόμου που θα επικυρώνει τη νέα συμφωνία,  
θα προβλέπονται, σύμφωνα με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων θα κινείται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

.ΔΗΜΑΡ: Δεν θα στηρίξουμε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις


"Αν η τρόικα είναι τόσο δύσκαμπτη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως είναι η Σύνοδος Κορυφής. 

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να στηρίξουμε αυτές τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, διότι δεν έχουν οικονομικό όφελος και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν διαρθρωτικές αλλαγές" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ. 

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλιώς δεν θα περάσουν αυτά τα μέτρα. 

Εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να διαλύσουμε την ελληνική κοινωνία. Αυτές οι αλλαγές δεν θα προσφέρουν τίποτα. Επιπλέον, είναι αυτονόητο δικαίωμα της χώρας να ρυθμίζει εκείνη τις εργασιακές της σχέσεις".

.Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Τρίπολη και Σπάρτη


Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια, πέντε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, στην Τρίπολη και στη Σπάρτη.
Συνελήφθησαν στην Τρίπολη, ύστερα από άμεση επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 43χρονος κι ένας 50χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών ή τους λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου, έως και την 16η Οκτωβρίου, στην Τρίπολη και στην Σπάρτη, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τρεις ηλικιωμένους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

.Δεκαεννέα τα θύματα της μηνιγγίτιδας σε 15 Πολιτείες των ΗΠΑ


Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία μιας θανατηφόρας μορφής μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα έφθασαν τα 247 σε 15 Πολιτείες, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.
Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 15 θανάτους και 233 κρούσματα.

Σε περίπου 14.000 ανθρώπους σε 23 Πολιτείες είναι πιθανό να έχουν χορηγηθεί μολυσμένες ενέσεις στεροειδών της εταιρείας New England Compounding Center που έχει την έδρα της στη Μασαχουσέτη.

 Η εταιρεία απέσυρε όλα τα τα σκευάσματά της και διέκοψε τη λειτουργία της.
Αυτά τα ενέσιμα σκευάσματα στεροειδών χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης.

Η Πολιτεία του Τενεσί είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από τη μηνιγγίτιδα, με 8 νεκρούς και 61 κρούσματα και δεύτερη η Πολιτεία του Μίσιγκαν με 3 νεκρούς και 48 κρούσματα.

Τρεις άνθρωποι που έλαβαν άλλα σκευάσματα της ίδιας εταιρίας μολύνθηκαν και αυτοί από την ίδια μορφή μηνιγγίτιδας που προκαλεί ένας μύκητας.

.Πτώση 10,9% στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο


Μεγάλη πτώση 10,9% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% στα ορυχεία της ΔΕΗ, ενώ στο δίκτυο διανομής (νοικοκυριά, επιχειρήσεις) έφθασε στο 12,3%. 

Οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν επίσης την κατανάλωση ρεύματος αλλά με χαμηλότερο ρυθμό (1,6%).
Στο 9μηνο του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή η ζήτηση μειώθηκε κατά 1,4%.
Σε επίπεδο παραγωγής τον Σεπτέμβριο εμφανίζουν σημαντική πτώση όλες οι πηγές ηλεκτροπαραγωγής. Στο 9μηνο μικρή πτώση (3%) καταγράφουν οι μονάδες φυσικού αερίου και τα υδροηλεκτρικά ενώ αύξηση 28% σημείωσαν οι ανανεώσιμες πηγές και 1,3% οι λιγνίτες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.