.Παπανδρέου: Χαίρομαι που η Αυγή παραδέχεται ότι «λεφτά υπάρχουν»

Ως «άκρως ενδιαφέρον» χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΑΥΓΗ ", με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν» ο εμπνευστής του προεκλογικού συνθήματος (το 2009) Γιώργος Παπανδρέου. 

«Πράγματι, λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά θα χάνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που διοχετεύουν χρήματα σε γκρίζες διαδρομές, που συνδέουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα» του πρώην Πρωθυπουργού.

 Δηλώνει ότι χαίρεται που «σήμερα, ως αρχή τουλάχιστον, υιοθετούν όσα προσπαθήσαμε και προωθήσαμε και τα οποία εάν στήρι... περισσότερα »

.Αριστερή πλατφόρμα: Ξεκινά το Brussels Group με βρώμικους εκβιασμούς του κατεστημένου Γερμανίας-ΕΕ

Λίγες ώρες πριν το Brussels Group το iskra.gr που εκφράζει τις απόψεις της αριστερής πτέρυγας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δημοσιεύσει ένα άρθρο, με προκλητικούς χαρακτηρισμούς για Ευρωπαίους και δη Γερμανούς. 

Χαρακτηριστικός δε και ο τίτλος του «Εν μέσω Γερμανό-ΕΕ εκβιασμών ξεκινά αύριο το Brussels Group», ενώ κάνει επίθεση στον Σόιμπλε και τον Βάιντμαν.

 Αναλυτικά το άρθρο: «Εν μέσω νέων βρώμικων εκβιασμών του γερμανο-ΕΕ κατεστημένου ξεκινά το Σάββατο 28 Μαρτίου το λεγόμενο Brussels Group, στις Βρυξέλλες, το οποίο και συζητά πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκρι... περισσότερα »

.Βρυξέλλες: Σε δυό εβδομάδες το Eurogroup και βλέπουμε - «Θέλουμε πράξεις όχι ωραία λόγια»

Χωρίς τέλος είναι οι πιέσεις των δανειστών στην ελληνική κυβέρνηση. Τώρα αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν ότι δεν θα συγκληθεί Eurogroup σύντομα και ζητούν «όχι ωραία λόγια, αλλά αποφάσεις και νούμερα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υψηλόβαθμες πηγές από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι είναι «μη ρεαλιστική» η σύγκληση Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα, ή την Τετάρτη.

 «Ακόμη και σε δυο εβδομάδες θα μπορούσε να γίνει, με βάση τη διαδικασία συζητήσεων» είπε ο ίδιος παράγοντας. Η νέα κωλυσιεργία της ΕΕ, εδράζεται στις εντάσεις που έχουν οι αξιωματούχοι στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια στ... περισσότερα »

.Ειδοποιητήρια μέσω TAXIS για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που δεν είχε εξοφληθεί το 2013

 Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες.

 Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

.Το Σάββατο η συνεδρίαση του Brussels Group

Αύριο ξεκινά τις εργασίες του στις Βρυξέλλες το Brussels Group, κατά την συνεδρίαση του οποίου θα γίνει συζήτηση για τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προβλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ. Έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση:

1. Η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

2. Οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους "συνήθεις υπόπτους", αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

.Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο

Συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα του διμήνου έκανε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ στην πρώτη επίσημη συνεδρίασή του. «Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας και το αντιπολιτευτικό του στίγμα, 

ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο». Στη συνεδρίαση αναλύθηκε η πολιτική κατάσταση, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα, τα προβλήματα ρευστότητας και την ασφυξία στην οικονομία. Εκτεταμένη συζ...περισσότερα »

.Να μην υπάρξουν άλλα υφεσιακά μέτρα, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης από τον Αλ. Τσίπρα

Διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση της χώρας και τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους περιλάμβανε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, σύμφωνα με όσα δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν υφεσιακά μέτρα στις προτάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση. «Αυτό έχει υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά. 

«Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και θεωρώ ότι θα υπάρξουν θετικά μηνύματα στο επόμενο Εurogroup» σημείωσε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας τα στενά περιθώρια ρευστότητας που υπάρχουν και στα οποία οι εταίροι πρέπει να δείξουν ευελιξία.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κουβέλης είναι οι ενδεχόμενες αλλαγές στον ΦΠΑ και η καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.