.Μεχρι να φανεί το καινούργιο...

Ο λεγόμενος «μεσαίος χώρος», οι πολίτες που έχουν κοινό νου και δεν φορούν κομματικές παρωπίδες οιουδήποτε χρώματος, έχει μπει σε μια φάση αποστασιοποίησης και αδιαφορίας για τα πολιτικά πράγματα. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για το πολιτικό σύστημα ούτε και για τους ίδιους. 

Οταν κάποιος τους συστήνει να πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιδρούν σαν παιδιά που κάποιος τους λέει να πιουν μουρουνέλαιο. Τα άλλα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης δεν τους συγκινούν ή και τους προκαλούν απέχθεια. Οταν τους ρωτάς «καλά, και τι πρέπει να γίν... περισσότερα »

.Το πολιτικό Big Bang πλησιάζει

Η​​ ώρα του Big Bang του ελληνικού πολιτικού συστήματος φτάνει. Το «θηρίο» συνεχίζει αχόρταγο να καταβροχθίζει πολιτικούς, κόμματα, πρωθυπουργούς και ό,τι άλλο βρει μπροστά του. Κανείς όμως δεν μένει αλώβητος.

 Γι’ αυτό και οι βαθυστόχαστες προβλέψεις του τύπου «ο Τσίπρας θα πέσει μέχρι την άνοιξη» ή «ο Τσίπρας θα μείνει δέκα χρόνια» είναι απλώς ανόητες.

 Μέσα στην κρίση, ελληνική και ευρωπαϊκή, την οποία βιώνουμε, το πολιτικό χρονόμετρο μετράει πολύ πιο γρήγορα τον χρόνο. Πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό το Big Bang; Δεν έχω ιδέα, είναι η ειλικρινής απάντηση. Σενάρια κάνουμε όλοι. Εν...περισσότερα »

.Μποναμάδες για το δίσεκτο 2016

Μ​​ία κυβέρνηση που βασίζεται τόσο πολύ στους συμβολισμούς και στην επικοινωνιακή πολιτική, όπως η σημερινή, θα ακύρωνε τον εαυτό της αν άφηνε να περάσουν ανεκμετάλλευτες οι γιορτές. Χωρίς ένα δώρο, έναν μποναμά προς τους πολίτες για να γελάσει το πικραμένο χειλάκι τους.

 Με αυτήν ακριβώς την έννοια, ο πρωθυπουργός φρόντισε να συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Για να στείλει ένα χαρμόσυνο μήνυμα στα αυτιά και τις καρδιές των πολιτών. Αυτοί, από την πλευρά τους, το άκουσαν και πραγματικά άλλαξε η διάθεσή τους, όχι μόνον ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και ε... περισσότερα »

.Τα διλήμματα της Κεντροαριστεράς

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ισπανικών εκλογών και οι διεργασίες που έχουν ξεκινήσει για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης παρακολουθούνται, όπως είναι φυσικό, με αυξημένο ενδιαφέρον απ΄ όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους αξιωματούχους της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. 

Ιδίως όμως από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κινούνται στον χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, μετά την επιτυχία των Podemos να αναδειχθούν σε ρυθμιστές της επόμενης ημέρας. Αποτελεί στοιχείο αναφοράς στις έντονες ζυμώσεις του κεντροαριστερού χώρου, στην Ευρώπη και την Ελλάδα, για το πώς απαντά στην οικονομική κρ... περισσότερα »

.Το γράμμα του Τσίπρα στον Άγιο Βασίλη

Οι Άγιες Ημέρες των εορτών έχουν ήδη φτάσει και το Μέγαρο Μαξίμου “καθαρογράφει” το δικό του γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη. 

Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του Antinews κατάφεραν να το εξασφαλίσουν κατά αποκλειστικότητα και σας το παρουσιάζουν σε επίσημη πρώτη: *“Σύντροφε Άγιε Βασίλη…(σε λέω σύντροφε γιατί φοράς το επαναστατικό κόκκινο χρώμα -ελπίζω να μην κάνω κάποια λάθος ερμηνεία)* 

*Ομολογουμένως, φέτος, δεν ήμουν και πολύ καλό παιδί. Διάβαζα τα Μνημόνια μου, τα υπέγραφα και ευτυχώς που είχα και την συναίνεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί αλλιώς τώρα δεν θα μπορούσα να σου γράψω ως Πρωθυπουργός... περισσότερα »

.Μέχρι πότε οι καλικάντζαροι... θα είναι εδώ;

Έστειλε τις ευχές της η Ζωή Κωνσταντοπούλου και είπε ότι πρέπει να απαλλαγούμε από κάθε λογής καλικάντζαρους. Πόσο δίκιο είχε, μόνο που η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. 

Απαλλαγήκαμε από αρκετούς καλικάντζαρους, μηδέ αυτής εξαιρουμένης, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει τη χειρότερη κυβέρνηση και τη χειρότερη βουλή που είδε ποτέ αυτός ο τόπος.

 Ούτε στα χρόνια μετά από την Επανάσταση του 1821 δεν είδαμε τόσους πολλούς… κατσαπλιάδες μαζεμένους. Όμως, η ευχή είναι μισή, έφυγαν κάποιοι αλλά έχουν απομείνει αρκετοί, φίλοι της κυρίας Ζωής, συνοδοιπόροι, συναγωνιστές χρόνια κι ας κάνει ότι δεν το...περισσότερα »

.Παρακράτος Τσίπρα;

Μια ανακοίνωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας πέρασε στα ψιλά εν μέσω Χριστουγέννων, ωστόσο, οι δικηγόροι αποκαλύπτουν μια πολύ βρόμικη και πολύ σκοτεινή υπόθεση που εξυφαίνουν τα υπόγεια του Μαξίμου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη φορά αριστερά, δια του… δεξιού και πολύ Καραμανλικού μάλιστα Παπαγγελόπουλου, προώθησε στη βουλή διάταξη με την οποία επιτρέπεται η χρήση από τη Δικαιοσύνη αποδεικτικού υλικού που αποκτήθηκε με παράνομα μέσα. Δηλαδή ό,τι CD ή στικάκια έχουν αποκτηθεί παρανόμως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν… εννοείται κατά το δοκούν. Οι δικηγο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.