.Καταρχήν συμφωνία επί του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης Τραπεζών πέτυχε η ελληνική Προεδρία με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Καταρχήν συμφωνία επί του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης των τραπεζών πέτυχε σήμερα το πρωί η ελληνική Προεδρία με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα δήλωση του υπουργού Οικονομικών και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ecofin Γιάννη Στουρνάρα, που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα.

Ο Ιω. Στουρνάρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας σε αυτό τον βασικό πυλώνα της τραπεζικής ενοποίησης και καλεί τα κράτη- μέλη της ΕΕ να τη στηρίξουν. 

«Ελπίζω ειλικρινά ότι θα ανοίξει τον δρόμο για έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εντός του χρονοδιαγράμματος το οποίο έχουμε θέσει, λαμβάνοντας υπόψη τις επερχόμενες ευρωεκλογές», τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Βάσει της σημερινής συμφωνίας, καθίσταται δυνατή η δημιουργία ενός ενιαίου συμβουλίου εξυγίανσης με ευρείες αρμοδιότητες σε περιπτώσεις εξυγίανσης τραπεζών, καθώς και η δημιουργία ενός Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης. 

Η έγκριση του συμφωνηθέντος κειμένου από τα κράτη- μέλη θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της διακυβερνητικής συμφωνίας για τη λειτουργία του Ταμείου αυτού.

.Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν μια αξιόπιστη απάντηση προς τη Μόσχα

Με κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Ουκρανία, οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες αναζητώντας μια αξιόπιστη απάντηση προς τη Μόσχα, καθώς και μία στρατηγική σε βάθος χρόνου στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας.

Το θέμα της Ουκρανίας και η ανατολική γειτονία της ΕΕ, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του σημερινού δείπνου εργασίας των "28". Όπως σχολίασαν διπλωματικές πηγές, η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι η επιβολή κυρώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία, αλλά ταυτόχρονα με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για την ΕΕ. 

Έτσι, ενώ φαίνεται πιθανό το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι να ακυρώσουν τη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-ΕΕ τον Ιούνιο στο Σότσι, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα προχωρήσουν σε οικονομικές κυρώσεις που θα διακύβευαν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Παράλληλα, στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να γίνει μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τη χάραξη στρατηγικής, σε βάθος χρόνου, στις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία. Διπλωματικές πηγές σχολίασαν ότι η ουκρανική κρίση υποχρεώνει την ΕΕ να επανεξετάσει σε βάθος την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία και να αναζητήσει τρόπους μεγαλύτερης διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού της.

Επιπλέον, κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, οι «28» θα υπογράψουν με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ την πολιτική συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας. Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕ επιβεβαιώνει τη στήριξή της στη νέα ουκρανική κυβέρνηση, κάτι το οποίο αναμφίβολα θα θεωρηθεί πρόκληση από τη Μόσχα, εκτιμούν διπλωμάτες.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης του εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αφορούν στο "Ευρωπαϊκό Εξάμηνο", τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, το κλίμα, την ενέργεια και τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αφρικής.

.Μύρισε άνοιξη στον μισό πλανήτη

Σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18:57 ώρα Ελλάδας αρχίζει επίσημα η 'Ανοιξη του 2014 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας, ενώ αντίστροφα στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά το φθινόπωρο. 

Η αρχή της άνοιξης -της πιο όμορφης για τους περισσότερους ανθρώπους εποχής- συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι σχεδόν ίσες. Μετά τις 20 Μαρτίου οι μέρες θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, ώσπου να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους κατά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.

Η Γη εκτελεί μια πλήρη περιστροφή μέσα σε 24 ώρες περίπου γύρω από τον άξονά της, ο οποίος έχει κλίση 23,5 μοιρών. Αυτή η κλίση, σε συνδυασμό με την ελλειπτική ετήσια τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο, που διαρκεί περίπου 365 μέρες, δημιουργεί την εναλλαγή των τεσσάρων εποχών.

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse, την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το 19% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 17% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκονται η Χρυσή Αυγή με 10% αλλά και «Το Ποτάμι» με 10%, επίσης.

Ακολουθούν η Ελιά/ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και η «Δημιουργία ξανά» 1% ενώ ένα 1,5% του δείγματος απάντησε άλλο κόμμα. Οι επιλογές «Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνουν 8,5% και «Αναποφάσιστοι/Δεν απαντώ» 12%. 

Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 31% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 23%. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 44%, ενώ ένα 2% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.