.«Κεραυνοί» Γιούνκερ: Η υπομονή μου με την Ελλάδα εξαντλείται

Σε αποκαλύψεις προβαίνει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο οποίος μεταφέρει τον εκνευρισμό και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στασιμότητα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις.
Οπως τονίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του εκτελεστικού οργάνου της Κομισιόν, ότι η υπομονή του με την Αθήνα εξαντλείται και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.
Αλλά, όπως είπε η ίδια πηγή, ο Γιούνκερ επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης για μία πιθανή ελληνική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το Grexit είναι ένα θέμα ταμπού για τον Γιούνκερ» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

.Έχασε την πρώτη μάχη ο Ολυμπιακός

Ένα καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο έθεσε τον Ολυμπιακό από νωρίς εκτός διεκδίκησης του «break» στη Βαρκελόνη, με την Μπαρτσελόνα να κάνει το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν με το βαρύ 73-57 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, αλλά έχουν την ευκαιρία την προσεχή Παρασκευή για την έκπληξη, πριν η σειρά μεταφερθεί στον Πειραιά.

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57

.Μαξίμου: Οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λ.π.» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις "κόκκινες γραμμές" της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. 

Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!» Όπως σημειών...περισσότερα »

.Σόιμπλε: Οι αγορές δεν ανησυχούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. 

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».
«Δεν μπορεί κανείς να δεις οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.

.Βερολίνο: Μη ρεαλιστική η καταβολή δόσης στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο

Ως μη ρεαλιστική κρίνει η γερμανική κυβέρνηση, την πιθανότητα οι χώρες της ζώνης του ευρώ να καταβάλουν τον τρέχοντα μήνα μια νέα δόση βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τη δεδομένη στιγμή «διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα» και εάν υπάρξει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, θα γίνει το επόμενο βήμα που θα αφορά συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας.

Όπως σημείωσε επίσης ή ίδια εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πρόκειται για μια «περίπλοκη διαδικασία και ουδείς στο Eurogroup περιμένει ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 Απριλίου»

.WSJ: Ο Μ. Ντράγκι αναμένεται να διατηρήσει την πίεση προς Ελλάδα και ευρωζώνη για μία συμφωνία

Το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι μεταξύ των πέντε θεμάτων που αναμένεται να τεθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να διατηρήσει την πίεση προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να παρουσιάσουν μία χρηματοδοτική συμφωνία που θα βασίζεται σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.