.Τρόπους επιστροφής στην ανάπτυξη αναζητά η Ευρώπη

Ενάμισι χρόνο μετά την τελευταία σύγκλισή του, το Eurogroup συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με κύριο θέμα συζήτησης την αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης στη ζώνη του ευρώ.

 Παρόντες θα είναι οι πρόεδροι της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Λίγο μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι 28 ηγέτες της ΕΕ θα δώσουν τη σκυτάλη στους «18» της ευρωζώνης. 

Το θέμα της ανάπτυξης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου του Eurogroup, μετά από αίτημα του Γάλλου, Προέδρου, Φ... περισσότερα »

..Σαμαράς: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε από τις Βρυξέλλες λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των χωρών της ζώνης του ευρώ,πως «η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ήδη αρχίσει», σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα.

 «Όμως όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε πολλά και ότι επιστρέφει σιγά-σιγά στην ασφάλεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζήτηση με τους δανειστές της για την «επόμενη μέρα» μετά τη λήξη του μνημονίου. Το ζητούμενο είναι η χώρα να προχωρήσει με ασφάλεια και ... περισσότερα »

.Εθελοντές στο μάτι του κυκλώνα

*ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ * 
Πράγματι, «οι διεθνείς αγορές είναι πολλές φορές νευρικές στις αντιδράσεις τους» όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης (16.10.2014). Αυτό, όμως, είναι κάτι που προϋπολογίζεις πριν ανακοινώσεις την έξοδο σ’ αυτές. 

Δεν το διαπιστώνεις εκ των υστέρων όταν καείς, σαν μωρό που ακουμπάει τη σόμπα. Και είναι νευρικές για πολλούς λόγους που δεν αφορούν πρωτίστως την Ελλάδα· τι είναι ο κάβουρας, τι είναι η εθνική μας οικονομία; Είναι νευρικές από τις διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις οι οποίες δημιουργούν και πάλι την τέλεια καταιγ... περισσότερα »

.Όμηροι 2,6 εκατ. πολίτες και 160.000 επιχειρήσεις στην Εφορία

Την εκτίμηση ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, αλλά και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια που θα κατατεθεί την επομένη εβδομάδα από το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που αναμένουν κυβέρνηση και τρόικα εκφράζουν νομικοί κύκλοι και ενώσεις καταναλωτών.

 Όπως επισημαίνουν σήμερα 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν οφειλές 70 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο οι οποίες αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Οι συνεχείς αυξήσεις φόρων, οι συνεχόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία και τα λουκέτα που μπήκ...περισσότερα »

.Τότεναμ-Αστέρας Τρίπολης 5-1

Το έργο του Αστέρα Τρίπολης ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο απέναντι στην Τότεναμ, στο Λονδίνο, όπου η ελληνική ομάδα γνώρισε την πρώτη ήττα της στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας με το βαρύ 5-1 από τους «πετεινούς», που σκόραραν τα τέρματά τους με τους Κέιν (13΄, 75΄, 81΄) και Λαμέλα (29΄, 66΄), ενώ για τον Αστέρα μείωσε ο Μπαράλες στο 89΄.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.