.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραίτηση βόμβα για τη Διοίκηση της Ελένης Σαπρίκη από δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες χθες παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου ηΕλένη Σαπρίκη και την έδρα της αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λεμονίδης που ορκίζεται σήμερα Τετάρτη στις 16:00.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για τη διοικούσα παράταξη, λιγότερο από δύο μήνες πριν τις εκλογές, καθώς η κα Σαπρίκη αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της διοίκησης. 
Το ήθος και η εντιμότητα με την οποία διαχειρίστηκε τις αρμοδιότητες που της ανατέθηκαν κατά τη θητεία της ως δημοτική σύμβουλος κανείς δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει. Επιπλέον, η οικογένειά της είναι γνωστό ότι διαθέτει σημαντικά ερείσματα ιδιαίτερα στην περιοχή των Ιλισίων.
Οι λόγοι που την οδήγησαν στην παραίτηση δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστοί καθώς η ίδια επέλεξε να κινηθεί με χαμηλό προφίλ μη δημοσιοποιώντας την επιστολή παραίτησης.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εξέλιξη που θα προκαλέσει αναταραχή στα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής.

.Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συνεχίζεται, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συνεχίζεται, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, με αφορμή τη χθεσινή πώληση ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, την πρώτη μετά το 2009 από ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει επίσης τη δήλωση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι η Ελλάδα θα εκδώσει ομόλογα, πιθανόν πριν από τον Μάιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. 

Η τιμή του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, που λήγει το 2017 και έχει τοκομερίδιο 5%, αυξήθηκε κατά 1 σεντ στο ευρώ μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσής του, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία Jefferies International, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Δεν νομίζω ότι η Πειραιώς θα μπορούσε να επιτύχει μία τέτοια συναλλαγή πριν από ένα χρόνο, αλλά τώρα η κατάσταση στην περιφέρεια (της Ευρωζώνης) έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Φόλκερ Μάρνετ- Ίνσλινγκερ, επικεφαλής επενδύσεων σε ομόλογα της εταιρείας Deka Investment στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Βλέπουμε τεράστια ζήτηση για συναλλαγές με υψηλές αποδόσεις».

.«Να καταπολεμήσουμε την κόπωση τώρα που είναι ήδη ορατό το αποτέλεσμα»

Στη διεθνή αναγνώριση του «ελληνικού επιτεύγματος» (που είναι «η εντυπωσιακή σε μέγεθος δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,9 δισ. ευρώ»), η οποία όμως «καθυστέρησε αδικαιολόγητα, βλάπτοντας την ελληνική οικονομία και ζημιώνοντας την ευρωπαϊκή αφήγηση» αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) στο Χίλτον. Επισημαίνοντας εξάλλου το «δομικό πρόβλημα» που είχε το ελληνικό πρόγραμμα (όπως ομολόγησε το ΔΝΤ), ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι επ... περισσότερα »

.Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει γέφυρα που θα συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία

Μια γέφυρα που εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια και θα συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας θα κατασκευάσει η Μόσχα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μας χρειάζεται μια γέφυρα τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τον σιδηρόδρομο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο διάπλους των Στενών του Κερτς, ενός πορθμού πλάτους 4,5 χιλιομέτρων στο στενότερο σημείο του, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική, είναι ο μοναδικός τρόπος, εκτός από το αεροπλάνο, για να φτάσει κανείς στην Κριμαία χωρίς να περάσει από το έδαφος της Ουκρανίας.

Σήμερα, η σύνδεση γίνεται με φεριμπότ. Τα τρένα εξακολουθούν να περνούν από την Ουκρανία, όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ που αποκάλυψε ότι εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μια υποθαλάσσια σήραγγα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών το ποσό που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό φτάνει τα 3 δισ. δολάρια (2,16 δισ. ευρώ). Δεν διευκρινίστηκε όμως ποιες είναι οι υποδομές που αναμένεται να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό αυτόν.

Στις αρχές του μήνα ένας τοπικός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι η σχεδιαζόμενη γέφυρα θα έχει μήκος 7,5 χιλιομέτρων. 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε ένα διάταγμα αναθέτοντας το έργο στην εταιρεία του δημοσίου BTP. Το ποσό που ανακοινώθηκε τότε ότι θα διατεθεί ήταν 24 δισ. ρούβλια, ή 470 εκατομμύρια ευρώ.

.Στο τραπέζι τα κοινωνικά κριτήρια για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ερωτηθείς, για το εάν κατέληξαν στο αν θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα σε ένα ή περισσότερα άρθρα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «θα πάει σωστά, όπως πρέπει».

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το θέμα των τραπεζών θα έρθει ξεχωριστά. Τέλος, ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για τα κοινωνικά κριτήρια στη βάση των οποίων θα γίνει η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

.Μπάνιο στο Ποτάμι;


Όταν είχε πια φανεί ότι το «Colpo 58» κινδύνευε βάσιμα να καταλήξει ως ΠΑΣΟΚ+, υποστήριξα, εντός των 58 ότι η Πρωτοβουλία έπρεπε να μετεξελιχθεί σε Παράταξη, με όνομα, γραφεία και τηλέφωνο. Με θέσεις-αιχμές, με δημόσια παρουσία και παρέμβαση στα καθημερινά πολιτικά δρώμενα.
 
Με διευθυντήριο και αρχηγό. Ένα πρόσωπο φρέσκο, καθαρό, χαλαρό και κυρίως νέο, που θα την εκπροσωπούσε. Η πλειοψηφία ωστόσο είχε διαφορετική γνώμη και η υπόθεση έλαβε ένα ένδοξο τέλος. Και γράφω ένδοξο για δύο λόγους. Πρώτο γιατί απέδειξε στο πανελλήνιο τη δομική αδυναμία των δύο κομμάτων της Κεντροαριστεράς να... περισσότερα »

.ιστορικά λάθη του ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα


Στα τρία μεγαλύτερα ιστορικά λάθη του ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης, που κάνει λόγο για μεγάλα σφάλματα προβλέψεων, αναφέροντας την ασιατική κρίση το 2007, την Αργεντινή και τη χώρα μας, και επισημαίνοντας ότι είχαν ως αποτέλεσμα υποθέσεις ειδικού χειρισμού να καταλήξουν σε οικονομικές κρίσεις.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέδωσε υπερβολικά αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις στα μεγαλύτερα προγράμματα οικονομικής διάσωσης των προηγούμενων ετών», σύμφωνα με τους ελεγκτές του Ταμείου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Οι ελεγκτές αναφέρουν ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ «έτειναν να είναι αισιόδοξες σε περιπτώσεις υψηλού προφίλ» όπως το πρόγραμμα διάσωσης ρεκόρ για την Ελλάδα.

Τα σχόλια του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ ενισχύουν την κριτική ορισμένων εξωτερικών οικονομολόγων οι οποίοι αμφισβήτησαν κατά πόσο οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν ανεξάρτητες ή είχαν σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσουν το Δ.Σ. να εγκρίνει τα πακέτα διάσωσης.

Οι ελεγκτές αναφέρουν επίσης ότι το ΔΝΤ σε ορισμένες περιπτώσεις αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις του εντός μερικών μηνών από την ανακοίνωση των αρχικών εκτιμήσεων.

«Θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τη μαθησιακή κουλτούρα στο Ταμείο, ενισχύοντας, μεταξύ άλλων, τα αντληθέντα διδάγματα από τα σφάλματα που κάναμε σε παλαιότερες προβλέψεις», αναφέρει η επικεφαλής  του ΔΝΤ, Christine Lagarde σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

.Φοιτητής από την Ταϊβάν ισχυρίζεται ότι εντόπισε το χαμένο Boeing


Τη λύση στο μυστήριο με το εξαφανισμένο Boeing 777 αναζητούν 26 χώρες που ψάχνουν το χαμένο αεροσκάφος σε αέρα, στεριά και θάλασσα. Και όσο οι έρευνες αποδεικνύονται άκαρπες, καθώς είναι αδύνατον να εντοπιστεί οποιοδήποτε ίχνος του χαμένου αεροπλάνου της Malaysia Airlines, τόσο φουντώνουν τα παντός είδους σενάρια, από την αεροπειρατεία μέχρι τα ψυχολογικά προβλήματα του πληρώματος ή ακόμα και των επιβατών.

Μια νέα θεωρία βλέπει σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Ένας φοιτητής από την Ταϊβάν ισχυρίζεται ότι εντόπισε ένα αεροσκάφος να πετά πάνω από ζούγκλα και έσπευσε να κοινοποιήσει τα ευρήματά του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το μοιραίο Boeing.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το πρωί η εφημερίδα «China Times», ωστόσο, το αν είναι αυθεντική ή όχι δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί. Πάντως, αν αποδειχθεί αυθεντική, πιθανότατα θα επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες χωρικών από τη Μαλαισία που επιμένουν ότι έχουν δει το αεροσκάφος να πετά πάνω από το βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.