.Να παρακινήσουμε τα παιδιά μας

Τις γιορτινές αυτές ημέρες, έχουμε όλοι υποχρέωση να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πληγεί από την πρωτοφανή κρίση. Η Εκκλησία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι τοπικές κοινωνίες κάνουν ό,τι μπορούν σε αυτήν την κατεύθυνση. 

Η συνδρομή όλων μας είναι απολύτως απαραίτητη. Είναι σημαντικό, όμως, να παρακινήσουμε τα παιδιά μας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και να αντιληφθούν τη σημασία της προσφοράς, ειδικά σε αυτήν την συγκυρία. Η αδιαφορία και η έλλειψη ευαισθησίας είναι απλώς αδικαιολόγητες.

.Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να πάψουμε να υποκρινόμαστε

Η γέννηση του Χριστού, μας προκαλεί «να πάψουμε να υποκρινόμαστε τους χαρούμενους και τους αισιόδοξους, να αποθέσουμε τα παλαιά μας προσωπεία και να ενδυθούμε τον Χριστό και να αναζητήσουμε την προσωπική μας γέννηση, η οποία μπορεί πράγματι να μας δώσει χαρά και αισιοδοξία», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

"Τα Χριστούγεννα δεν είναι ένα από τα πολλά παυσίπονα που θα μαλακώσουν τον πόνο μας, ούτε ένας πανηγυρικός θόρυβος, ούτε πολύ περισσότερο μία ευκαιρία απλώς για εξωτερικές φιλανθρωπικές δράσεις και τυπικές εκδηλώσεις που προσφέρουν εφήμερη συναισθηματική ικανοποίηση. 

Ο Χριστός γεννάται και μας προκαλεί και μας προσκαλεί σε εσωτερική αλλαγή, σε αληθινή γέννηση και αναγέννηση. "Η αληθινή μας γέννηση δεν θα συντελεστεί στον κρότο και στη λάμψη των εξωτερικών μας εκδηλώσεων, αλλά στη σιωπηλή φάτνη της καρδιάς μας" επισημαίνει.

Ο Μακαριώτατος μας καλεί να αναζητήσουμε το πρόσωπο του Χριστού στα πρόσωπα των αδελφών μας και στον εσωτερικό χώρο της καρδιάς μας. "Ας ανοίξουμε χώρο στην καρδιά μας, με ειλικρίνεια, πραότητα, καταλλαγή για να γεννηθεί ο Χριστός μέσα μας και εμείς μαζί Του".

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.