.Καλοκαίρι και... καταχνιά σ' ολόκληρη την Ελλάδα!

Στην αυλή της ταβέρνας του χωριού, οι παρέες λιγότερες από τα προηγούμενα καλοκαίρια. Και τα τραπέζια με λιγότερες, πιό οικονομικές παραγγελίες.«Έχει έρθει κόσμος, αλλά δεν βγαίνει όσο παληά. Τρώει τα βράδια στο σπίτι. 
Μετράει και το πεντάευρω...» αποφαίνεται η φίλη ταβερνιάρισα, αδιάψευστη...στατιστικολόγος και «δημοσκόπος» του όμορφου ορεινού αρκαδικού χωριού. Και οι κουβέντες αλλιώτικες.

Λιγότερα τα συνήθη χωριάτικα κουτσομπολιά και οι καλοπροαίρετες «κακίες» μεταξύ των ντόπιων μόνιμων κατοίκων και των «πρωτευουσιάνων» που ήρθαν στο χωριό για φθηνές διακοπές στα πατρικά και τα εξ...περισσότερα »

.Βάζει «τέλος» στη δωρεάν προστασία

Δύο χιλιάδες ευρώ για κάθε αστυνομικό θα πληρώνουν υπέρ του Δημοσίου οι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας από την αστυνομία και το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ, όπως προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

.Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016

Επεκτείνεται έως το 2016 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 1 έως 4% επί του εισοδήματος, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα και το 2014, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογή. 
Επίσης, όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν έως τέλος Σεπτεμβρίου να επικαιροποιήσουν τις δηλώσεις Ε9, ενώ οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επικαιροποιηθούν σε δύο φάσεις, το 2015 και το 2016.
 H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση της για την ελληνική οικονομία, διαπιστώνει αβεβαιότητες για τις δημοσιονομικές προοπτικές την περίοδο 2013-14, αν και παραδέχεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος, έστω και αργή, στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος. 
Συγκεκριμένα προβλέπει δημοσιονομικό κενό 3,4 δισ. ευρώ το 2015 και συνολικά 4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, ενώ εκτιμά  ότι θα υπάρχει χρηματοδοτικό κενό 3,8 δισ. ευρώ που ξεκινά από την Άνοιξη του 2014.
Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις μειώνεται ο φετινός στόχος για τα έσοδα κατά 1,6 δισ. ευρώ, ικανοποιώντας ανάλογο αίτημα της κυβέρνησης μετά το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΠΑ τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, την «αξιοθαύμαστη πρόοδο» της Ελλάδας στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών επαίνεσε ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Νόρμπερτ Μπάρτλε, ανακοινώνοντας νωρίτερα την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου να μην εμποδίσει την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Μπάρτλε, στην ίδια ανακοίνωση, κάλεσε ακόμη την Αθήνα να παραμείνει στον ίδιο δρόμο. Νωρίτερα η αρμόδια Επιτροπή είχε δεχθεί την εισήγηση του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, ο οποίος, με επιστολή του, ενημέρωνε τους βουλευτές ότι η τρόικα επιβεβαίωσε την πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων. 
«Επομένως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης», ανέφερε στην επιστολή του, την οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του γερμανικού Χρηματιστηρίου.
Εξάλλου, το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους άφησε ανοιχτό ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα πετύχει την υπερκάλυψη των δαπανών της από τα έσοδα του κράτους, εφόσον εξυπηρετείται το εξωτερικό της χρέος, ως το τέλος του έτους.
Εντός της ημέρας συνεδριάζει και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την έκριση της δόσης 1,7 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εκταμιευθεί την Τετάρτη.

.''ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ SUCESS STORY ''...

Αμετανόητα πιστό και αμετακίνητο στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον ιταλό ομόλογό του...

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία.

Ο κ. Σαμαράς, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδεδεμένος το άρμα της κ. Μέρκελ, έχει επιλέξει το δρόμο της υποταγής στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, που διαλύει τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας αμετανόητα πιστός και αμετακίνητος στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ετοιμάζοντας νέο κύμα απολύσεων, οριζόντιων περικοπών, λουκέτων και περαιτέρω υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους.

Αναφορικά με τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως, αν και όποτε επιτευχθεί, θα έχει κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σπρώξει όλο και περισσότερους πολίτες στην εξαθλίωση.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να αλλάξει το σκηνικό και δοθεί ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική, καταλήγει.

.ενναία ρύθμιση δανείων με μοντέλο Ιρλανδίας

Γενναίες ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων με χαμηλές δόσεις ή και με διαγραφές οφειλών φέρνει μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ιρλανδία, τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ και το οποίο καλείται από την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής». 

Όπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση καλείται να εισαγάγει τις έννοιες των «αποδεκτών δαπανών διαβίωσης» καθώς και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη». 
Για τον σκοπό αυτό τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, η Ελληνι... περισσότερα »

.Η Ευρώπη θα αναγεννηθεί εδώ»

«Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά για τα λόγια στήριξης προς την Ιταλία», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός που βρίσκεται στη χώρα μας. Και πρόσθεσε: «Μας ανακουφίζει η στήριξη και ανακουφίζει τη χώρα μας, όμως αυτό που έγινε, θα μείνει μια βαθύτατη πληγή. Συμπαρίσταμαι στο πένθος των οικογενειών», πρόσθεσε ο Ενρίκο Λέτα από το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Η Ευρώπη θα αναγεννηθεί εδώ. Αυτός είναι ο λόγος που με έφερε εδώ στην Αθήνα. Είναι η ευκαιρία των δύο προεδρείων. Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται με τις δύο χώρες. Η κοινή δουλειά που αρχίσαμε σήμερα θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβρη», σημείωσε προσθέτοντας ότι προσκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά στη Ρώμη το φθινόπωρο. 

«Στηρίζω την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα βγαίνει από την κρίση, όπως οι πρώτες ενδείξεις το δείχνουν. Ελπίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τα θετικά αποτελέσματα και τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση ως θετική ένδειξη προς το μέλλον. 

Σημαντικό να επανέλθει η εμπιστοσύνη. Η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της κυβέρνησης για να αποφευχθούν περαιτέρω κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

«Πρέπει να είναι σαφές ότι οι θυσίες δεν είναι θυσίες που αποτελούν αυτοσκοπό. Οι θυσίες είναι εργαλείο για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους», ανέφερε ο Ενρίκο Λέτα. 

«Πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση μας ωφέλησε για να συζητήσουμε για τα θέματα της μετανάστευσης, τα θέματα που συνδέονται με την ανάπτυξη, τη Μεσόγειο και το 2014 έτος καμπή για το οποίο δεσμευόμαστε να δουλέψουμε με όλη μας την δύναμη», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός. 

.Στις 2.400 ανέρχονται οι αιτήσεις για το μεταβατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης

Στις 2.400 ανέρχονται μέχρι σήμερα το απόγευμα οι αιτήσεις, μετά από μία εβδομάδα δημοσίευσης της προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αξιολόγηση των αιτήσεων για τις πρώτες 589 θέσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης θα γίνει ηλεκτρονικά από Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή, ενώ γίνεται προσπάθεια να εκπέμψει ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας κανονικό πρόγραμμα το συντομότερο, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά πότε θα καταστεί αυτό εφικτό.

Σε ότι αφορά του εργαζόμενους της ΕΡΤ, την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Αυγούστου, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει το 29ο Έκτακτο Συνέδριο στo Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου.

.Ξεκινά η διαδικασία αποστολής στοιχείων πελατών των τραπεζών με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής

Απόφαση με την οποία ξεκινά η διαδικασία αποστολής στοιχείων πελατών των τραπεζών με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως ανακοινώθηκε, στην απόφαση ορίζεται το είδος, η διαδικασία, ο χρόνος υποβολής και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τα υποβαλλόμενα στοιχεία που αφορούν πελάτες πιστωτικών ιδρυμάτων που εντάσσονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, κατ? εφαρμογή των παραγράφων 2 και 8 του άρθρου 82 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. 

Στην υποχρέωση αυτή εντάσσονται:

Α. Ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών, στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά συνολικών εισοδημάτων που υπερβαίνουν το εκάστοτε όριο που τίθεται με την απόφαση αρ. 281/5/17-3-2009 (ΦΕΚ. 650/Β/9-4-2009) της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Β. Νομικά πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο έτος υπερέβησαν το εκάστοτε όριο του ποσού που τίθεται με την απόφαση αρ. 281/5/17-3-2009 της ως άνω Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ στοιχεία για κάθε κατηγορία πελατών τους

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.