.Ανεξαρτητοποιούνται οι... Ανεξάρτητοι Έλληνες


Έναν φεύγουν τα στελέχη και οι βουλευτές από κόμμα του Πάνου Καμμένου προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το απόγευμα της Τρίτης υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από το κόμμα ο Δημήτρης Σταμάτης. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Χρήστου Ζώη από το κόμμα.
Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα με την ευθεία αμφισβήτηση του Κ. Μαρκόπουλου στο πρόσωπο του κ. Καμμένου ενώ η κρίση κορυφώθηκε χθες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ήταν αιχμηρός κατά του Γ. Μανώλη, και ερωτηθείς σχετικά με την αποκάλυψη του κ. Μανώλη ότι το non paper του Μαΐου έφθασε από τον ίδιο στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε: "Το non paper το οποίο ανέφερε ο κ. Μανώλης ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταχθούμε στη συγκυβέρνηση της τρόικας. 

Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε".
Στο σημείο αυτό επανήλθε στα περί αποστασίας του στελέχους των ΑΝΕΛ. "Αφήσαμε υπουργεία για να πάμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες", δήλωσε απαντώντας στον ισχυρισμό ότι επεδίωκε το Μάιο να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. 

"Ο πολιτευτής επαγγελματίας κ. Μανώλης λειτουργήσε ως αποστάτης", πρόσθεσε.
Από νωρίτερα, σε ανακοίνωση του κόμματος ο κ. Μανώλης χαρακτηριζόταν αποστάτης, ενώ υπήρχε προαναγγελία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη: "Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι".

Ο κ. Μανώλης επανήλθε μιλώντας στο Ράδιο 9: "Ας πάει να μου κάνει μήνυση για το non paper, όταν δεν αντέχεις να συζητάς, φεύγεις σαν λαγός ... Να παραιτηθεί της ασυλίας του  γιατί έχει πει πολλά για τα οποία πρέπει να του κάνω μήνυση".

"Δεν αντέχω τον Καμμένο σε ένα κόμμα που θεωρεί τσιφλίκι και λέει πράγματα που δε στέκουν. Δεν μπορεί ένας αρχηγός να λέει διάφορα πράγματα και μετά να ξεφτιλιζόμαστε. Μας είπε πως θέλουμε να είμαστε μικρό κόμμα για να μην πάρουμε την "καυτή πατάτα"" πρόσθεσε ο κ. Μανώλης, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το δολάριο και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή το non paper, το πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνισε ότι "το περιβόητο non paper ουσιαστικά κατέρριψε όλο το εγχείρημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων".
Σε ό,τι αφορά την παραίτηση του κ. Ζώη, έγινε δεκτή από τον κ. Καμμένο, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό.

Η ρήξη στις σχέσεις του κ. Ζώη με τον κ. Καμμένο είχε διαφανεί ήδη από τη χθεσινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο πρώτος ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του κόμματος για τις επιλογές του. 

Μάλιστα ο κ. Ζώης σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για... χάος αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος "λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα".

Ο κ. Σταμάτης από την πλευρά του στην επιστολή του μεταξύ άλλων σημειώνει:" Κύριε πρόεδρε, για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλλω και γραπτά την παραίτηση μου, αφού την υπέβαλα το πρώτον προφορικά μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

Και προσθέτει: "Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω στον κάθε Έλληνα πολίτη τη σταθερή μου θέση κατά του μνημονίου όπως και των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών.

"Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί.
Ευχαριστώ και τιμώ ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες για την τιμή που αυτοί για τόσα χρόνια μου δώσανε".

.«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα με αποφασιστικότητα»


«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα με αποφασιστικότητα όπως έχει αναγνωριστεί από το Eurogroup» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, με αφορμή την έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Ολι Ρεν.

«Η Ομάδα Δράσης εργάζεται σκληρά για να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να δημιουργήσει ένα δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση.

 Η κυριότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων ανήκει στις ελληνικές αρχές, αλλά η Επιτροπή βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει και η Ομάδα Δράσης είναι η απτή απόδειξη αυτής της στήριξης» κατέληξε ο Φινλανδός Επίτροπος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πρόεδροι της ΕΕ και της Επιτροπής, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοσέ Μπαρόζο οι οποίοι ενημερώνοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής χαιρέτισαν τις ελληνικές προσπάθειες.

.«Η ανεργία των νέων είναι το σοβαρότερο πρόβλημα στην Ευρώπη»


Ζήτημα "εσωτερικής" πολιτικής αποτελεί για την Γερμανία η Ευρώπη, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ επανέλαβε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια και τόνισε ότι η Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα που διοχετεύει το 60% των εξαγωγών της στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση και τους εταίρους της.

Επισήμανε δε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ανεργία των νέων και ανέδειξε ως στόχο για τα επόμενα δέκα έως είκοσι χρόνια την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εσωτερική αγορά σε κοινή αγορά εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, είναι σημαντική η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η μεταρρύθμιση των κοινωνικών συστημάτων.

.Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βούλγαρος πρωθυπουργός


Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια γίνεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας .

Το μεσημέρι θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι κύριοι Μπορίσοφ και Σαμαράς και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χώρών.

.Τι είπε ο Θ. Πάγκαλου για τα γιαούρτια που έφαγε στα Καλύβια


Οξύνθηκαν τα… πνεύματα στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ» της Πόπης Τσαπανίδου όταν παρενέβη τηλεφωνικά για το θέμα της βίας κατά των πολιτικών ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανακίνησε στην επικαιρότητα την επίθεση με γιαούρτια που είχε δεχθεί κατά το γεύμα που είχε σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής. 
«Αυτοί πετούσαν αντικείμενα, έβριζαν με χυδαίο τρόπο. 

Δεν έκανε καμία αποδοκιμασία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαν ότι έφαγα ένα γιαούρτι και ότι ο κόσμος δεν με θέλει. Δεν θεωρώ ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να υπαγορεύει στους αντιπάλους του τι θα κάνουν», είπε. 

Και τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει η συγνώμη τους. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μία ανάλυση του παρελθόντος. Να αναλύσει δηλώσεις του αρχηγού του στη Βουλή όπως αυτή που είχε πει ότι “θα φύγετε νύχτα”. Και να μπορέσουμε να ξεδιαλύνουμε το θέμα του Τσίπρα με τους τραμπουκισμούς».

Ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι παρενέβη τηλεφωνικά φιλικά αφού πλέον δεν είναι στην πολιτική σκηνή και δεν μαζεύει ψήφους, όπως είπε. 

Και τόνισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε. Του συνιστώ να διαβάσει το βιβλίο μου». Σε αυτή την αναφορά παρενέβη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαριτολογώντας ανέφερε: «Να έρθετε σε μία εκπομπή μου να το παρουσιάσουμε».

Όταν ζητήθηκε από τον κ. Μπαλάφα να σχολιάσει τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου, είπε ότι πρόκειται για ένα ακόμη παραλήρημά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν ακούν κάτι καινούργιο. 

Τότε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «Πώς μου μιλάτε με τέτοια αλαζονεία; Δεν ντρέπεστε λίγο;», με τον κύριο Μπαλάφα να αναφέρει: «Ο κ. Πάγκαλος είναι ο τελευταίος που μπορεί να είναι τιμητής κάποιων πραγμάτων. Ανήκει σε ένα φθαρμένο κόμμα. Εμείς ανήκουμε στο μέλλον».

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε: «Αλλοίμονο αν κάποιοι άνθρωποι σαν κι εσάς αναλάβουν το μέλλον αυτού του τόπου. Είστε αμετανόητος. Είστε απαράδεκτος».

Ο κ. Μπαλάφας ξεκαθάρισε ότι πρέπει ο κ. Πάγκαλος να κάνει μήνυση σε εκείνους που του επιτέθηκαν και είπε ότι δεν τους γνωρίζει και ακόμη ότι καταδικάζει τη βία. 

Στην εκπομπή έκαναν τηλεφωνική παρέμβαση τόσο ο δήμαρχος Κερατέας όσο και ο δήμαρχος Σαρωνίδας με τους οποίους ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θέλησε τηλεφωνική αντιπαράθεση.

."Να εργασθούν σκληρότερα" οι Ευρωπαίοι


Οι Ευρωπαίοι πρέπει "να εργασθούν σκληρότερα", εάν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά τους κεκτημένα, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.
"Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της", προειδοποιεί η Αγγελα Μέρκελ.

"Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοσιν ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς", λέει.

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τις αποφάσεις για την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αδυνατώντας να διατηρήσουν την ίδια δυναμική μετά τη συμφωνία για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενιαία τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, η Αγγελα Μέρκελ δεν κατόρθωσε να επιβάλει απολύτως, κυρίως απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αντίληψή της για να δοθεί η απόλυτη προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα στην ευρωζώνη.

Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μία "δύσκολη περίοδο" και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής

."Δεν κάναμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας"


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε μια συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της μαζικής σφαγής στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, δήλωσε ότι η χώρα δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά της.
Ο κ. Ομπάμα, υποσχέθηκε τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσω όποια και είναι αυτή η δύναμη που διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσω στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να εργαστούμε για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτές », υποσχέθηκε ο πρόεδρος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

.Βαριά ήττα Παναθηναϊκού στη Βέροια


Την πρώτη νίκη της από τις 30 Σεπτεμβρίου και την 5η ημέρα πανηγύρισε η Βέροια, που επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 3-0 του τραγικού Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Ιωάννου, στο 14΄ και στο 44΄, κι ένα ο Μπαργκάν στο 55΄.

Νωρίτερα, σήμερα, βαθμούς και εντυπώσεις μοιράσθηκαν ΑΕΚ και Ατρόμητος, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Ισόπαλη χωρίς τέρματα έλήξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Την 6η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημείωσε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά Χανίων στη Λιβαδειά.

Χθες ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 2-1,  ο Πανθρακικός επιβλήθηκε στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας με 2-0 και ο ΟΦΗ του Αστέρα Τρίπολης με επίσης 2-0, στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».
  
Τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στα Γιάννενα με τον τοπικό ΠΑΣ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.