.ο μήνυμα της ΔΗΜΑΡ για την επέτειο από την πτώση της δικτατορίας

«Στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, με την οικονομική κρίση, την άνοδο της ακροδεξιάς και τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 24 Ιουλίου, συμπληρώνονται 39 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Σήμερα,στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, με την οικονομική κρίση, την άνοδο της ακροδεξιάς και τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος. Όλοι μαζί, πρέπει να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας».

.Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

Νομοσχέδιο με τίτλο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Την σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες του Π. Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ) και του Ν. Μαριά (ΑΝ.ΕΛ.) οι οποίοι επεσήμαναν πως μόλις πριν από μερικές ημέρες υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στη βάση του οποίου ήταν ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος. 


«Αφού ανακοινώσατε το κλείσιμο της Ολομέλειας, σπεύδει η κυβέρνηση να εισάγει νέο φορολογικό με βάση κατεπείγουσες διαδικασίες» παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης. «Η μαύρη τρύπα των εσόδων αναγκάζει την κυβέρνηση να αυτοσχεδιάζει» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.

«Ας μην υποτιμούμε τα θερινά τμήματα. Έχουν την ίδια ισχύ με την Ολομέλεια» απάντησε ο Β. Μεϊμαράκης. «Βεβαίως στην Ολομέλεια θα γινόταν ευρύτερη συζήτηση, αλλά το σύνηθες για το καλοκαίρι είναι να λειτουργούν τα τμήματα και η λειτουργία της Ολομέλειας είναι εξαίρεση και έγινε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως για λόγους δικανικούς. 


Κατ' αρχήν κανείς μας δεν είναι ευτυχής με τις διαδικασίες κατεπείγοντος - και είμαι βέβαιος πως δεν είναι ούτε η κυβέρνηση. Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα έχει σοβαρούς λόγους, κάτι που θα κρίνει αύριο η Επιτροπή Οικονομικών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής

.«Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δε θα φέρει νέες θέσεις εργασίας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πραγματοποίησαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, μέλη του ΠΑΜΕ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και άλλα σωματεία εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου, καθώς και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, είναι η υποχρεωτική αργία της Κυριακής για τα καταστήματα, η κατάργηση των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και η μόνιμη - σταθερή εργασία. 

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ έγινε παρέμβαση στην ανοιχτή συγκέντρωση, που διοργάνωσε για το θέμα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς. 

Εξάλλου, την αντίθεσή του στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εκφράζει με ανακοίνωση του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ και επισημαίνει ότι «η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αναγκάσει τους εργαζόμενους να επωμιστούν το βάρος της κυριακάτικης εργασίας, χωρίς να πληρώνονται». 

.Συστάσεις Σαμαρά για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους αρμόδιους υπουργούς, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.

Σε δήλωσή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης, τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.

.Επίσημη πρώτη του νέου Πρίγκιπα

Το νέο μωρό έδειξαν στους φωτογραφικούς φακούς και τα αμέτρητα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται έξω το μαιευτήριο Σεν Μέρι του Λονδίνου η Κέιτ και ο Ουίλιαμ.

Όπως και πριν από περισσότερο από τρεις δεκαετίες, όταν η Νταϊάνα γέννησε το Ουίλιαμ και το Χάρι στο ίδιο μαιευτήριο, το πριγκιπικό ζευγάρι βγήκε μία ημέρα μετά τη γέννηση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου στα σκαλιά και έδειξε στις τηλεοπτικές κάμερες και τα συνεργεία το μωρό. 

Αφού πόζαρε για φωτογραφίες μπροστά στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου, το πριγκιπικό ζεύγος ανακοίνωσε πως ακόμη εξετάζει το όνομα που πρόκειται να δώσε στον γιο του και πως αισθάνεται «μεγάλη συγκίνηση».

Ντυμένη με ένα μπλε φόρεμα με πουά, η Κέιτ χαμογελούσε και χαιρετούσε τα επευφημούντα πλήθη, ενώ κρατούσε το νεογέννητο παιδί της, το οποίο ήταν τυλιγμένο σε μία λευκή κουβέρτα.

Νωρίτερα είχε αναχωρήσει και ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα από το μαιευτήριο ενώ την κόρη τους επισκέφτηκαν και οι γονείς της Κέιτ.

.Οι αντιπεριφερειάρχες αποφασίζουν για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

 Σειρά αλλαγών στις ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έγιναν απόψε στη Βουλή, με κυριότερη τη δυνατότητα που δίνεται στους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν όχι μόνο για τον αριθμό των Κυριακών που θα μπορούν - πάντα σε προαιρετική βάση - να λειτουργούν τα καταστήματα, αλλά και τις περιοχές στις οποίες θα ισχύει η απελευθέρωση, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
   
Η βασική ρύθμιση παραμένει ωστόσο ότι όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο (δύο τα Χριστούγεννα, μία το Πάσχα και από μία στις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους που καθιερώνονται) ενώ με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη θα ορίζεται πόσες επιπλέον Κυριακές (μέχρι 45) θα μπορούν να λειτουργούν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (έως 250 τ.μ.). 
Οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών θα πρέπει να εκδοθούν σε διάστημα τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου (αντί για δύο που προέβλεπε η ρύθμιση που είχε κατατεθεί) και προστέθηκε επίσης η δυνατότητα αναθεώρησης της απόφασης μια φορά το χρόνο, αρχής γενομένης από το 2015.

Μία ακόμη αλλαγή που έγινε σήμερα προβλέπει κυρώσεις για τους αντιπεριφερειάρχες που δεν θα εκδώσουν αποφάσεις στην τρίμηνη προθεσμία. 

Επίσης, αφαιρέθηκε η διαφοροποίηση για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη όπου κατά την αρχική ρύθμιση την απόφαση θα ελάμβαναν οι Δήμαρχοι αλλά με την τροποποίηση που έγινε μεταφέρθηκε στους αντιπεριφερειάρχες. Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, το ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει τη διαφοροποίηση άλλαξε γνώμη και το υπουργείο δεν έχει λόγο να μη δεχθεί την αλλαγή.

.Γεύση από Επίδαυρο και Σοφοκλή στους σταθμούς του Ηλεκτρικού

Επιβάτες του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, ηθοποιοί και μουσικοί του Εθνικού Θεάτρου συνταξίδεψαν το μεσημέρι στις ράγες του Ηλεκτρικού.

Ήταν μια διαδρομή διαφορετική για τους επιβάτες, που επιλέγουν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους τα μέσα σταθερής τροχιάς, με το Χορό των «Τραχινιών» και τους μουσικούς της παράστασης να δίνουν μια πρόγευση της τραγωδίας, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Σταθμός επιβίβασης το «Μοναστηράκι», όπου οι καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου υποδέχθηκαν τους επιβάτες στην κεντρική είσοδο του σταθμού, παρουσιάζοντας αποσπάσματα της τραγωδίας του Σοφοκλή. 

Στη συνέχεια, η ομάδα των ηθοποιών και των μουσικών επιβιβάστηκε στο συρμό και κάνοντας διαδοχικές στάσεις στις αποβάθρες των σταθμών «Θησείο» και «Πετράλωνα» ολοκλήρωσε την πρωτότυπη διαδρομή της.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.