.«όχι» της κυβέρνησης σε μείωση συντάξεων, μισθούς ή αυξήσεις μέσω ΦΠΑ

*Η Αθήνα έχει καταθέσει τις προτάσεις της έγκαιρα (01.06), όπως και δύο επεξεργασμένα κείμενα που αφορούν την βιωσιμότητα του χρέους και το δημοσιονομικό κενό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.*

 Η ελληνική αντιπροσωπεία, μάλιστα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα, προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι. Το Μαξίμου επαναλαμβάνει, σε ... περισσότερα »

.Η υπομονή της Ευρώπης τελειώνει -Πλέον μιλούν ανοιχτά για Grexit

Με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες να είναι στο πιο κρίσιμο σημείο τους, η Ευρώπη στέλνει σαφείς προειδοποιήσεις στην Αθήνα πως ο χρόνος και η υπομονή τελειώνει. Και πλέον, μιλούν ανοιχτά για ένα Grexit.

 Το γεγονός ότι το κλίμα για την Ελλάδα επιδεινώνεται το αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ένα άρθρο-κόλαφος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Bild, με τίτλο «Δεν θα εκβιαστούμε». 

Σε αυτό, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Αθήνα και μιλά για έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να την κρατήσουμε στο ευρώ. Αλλά ... περισσότερα »

.ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...

Το Ποτάμι καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε συνεννόηση...
με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καλέσει το πρωί της Δευτέρας τους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις. 

«Η χώρα πρέπει να μείνει όρθια μέσα στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Περιμένουμε την υπεύθυνη αντίδραση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

.«Η υπομονή μας για την Ελλάδα εξαντλείται»

Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. 

Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). 

«Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα», δήλωσε ακόμη. «Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφ...περισσότερα »

.«Το ‘’μικρότερο κακό’’ οδηγεί στο… μεγαλύτερο»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα ακούγονται σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό να εγκαταλείψει το στόχο για ανάκτηση των απωλειών και να αρκεστεί στα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, στη λογική του μικρότερου κακού. 

Σήμερα του λέει να ξεχάσει κι αυτά και να αποδεχτεί την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ως το μικρότερο κακό, σε σύγκριση μ’ αυτή των δανειστών.

 Άλλη μια απόδειξη ότι το «μικρότερο κακό» οδηγεί στο «μεγαλύτερο» και αξιοποιείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις για να ρίχνουν τις απαιτήσεις του λαού» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.