.Τον Σεπτέμβρη στο Παρίσι

Η αποθέωση της συμβολικής πολιτικής. Ούτε ο Ουμπέρτο Εκο δεν θα μπορούσε να φαντασθεί τέτοια κατάχρηση συμβολισμού όπως η μαζική... μετακόμιση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Παρίσι τον Σεπτέμβρη. Η «απελευθέρωση» από τα δεσμά της τρόικας δεν θα γίνει εδώ, αλλά με ένα πανάκριβο ταξιδάκι στο «όνειρο» του Παρισιού. 

Την ίδια στιγμή, η πραγματικότητα... εκδικείται, ως ΕΝΦΙΑ, απούλητα ροδάκινα, ανείσπρακτοι φόροι, «βρώμικα» πανεπιστήμια και ανεργία «κολλημένη στο 27%. Σε αυτήν τη χώρα, πριν από λίγο, ένας ανασχηματισμός έφερε τα τελευταία «υπόλοιπα» στην κυβέρνηση. Στόχος η συγκράτηση ... περισσότερα »

.Βουλευτές ΠΑΣΟΚ προς Ι. Στουρνάρα: Διασφάλιση των δανειοληπτών

Την διασφάλιση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ζήτησε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην συνάντηση που είχε σήμερα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Στην συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα μετείχαν οι Βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης, Χρήστος Πρωτόππαπας και Δημήτρης Καρύδης και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες και να μην χάνει ο κόσμος τις κατοικίες του. Επίσης, εξετάστηκε ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα εφαρμοστεί από το 2015 και αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τραπεζικός κώδικας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιλέγουν μεταξύ πολλών λύσεων για τη διευθέτηση του χρέους τους προς τις τράπεζες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι τελικές ρυθμίσεις θα είναι προς όφελος των τραπεζών ή των δανειοληπτών.

Για αυτό η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τις θέσεις του κόμματος για το θέμα των «κόκκινων δανείων» δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων, ενώ την προσεχή Τρίτη θα υπάρξει νέο ραντεβού των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια που έχει ολοκληρώσει το προσχέδιο ρύθμισης για τα επιχειρηματικά δάνεια.

.Επανεντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ

Την επανένταξη του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν με επιστολή τους προς στον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος.

 Υπενθυμίζεται πως ο Α. Λοβέρδος, είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2012, όταν είχε ανακοινώσει τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα υπό την επωνυμία "Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας", για να προχωρήσει λίγους μήνες αργότερα, στην ίδρυση της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα",

η οποία κατά τις τελευταίες Ευρωεκλογές, συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο σχήμα "Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη". Στη "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", εντάχθηκε και ο - επίσης εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιηθείς - βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.

 Από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα, ο κ. Λοβέρδος ανήκε με την κοινοβουλευτική του ιδιότητα, στους ανεξάρτητους βουλευτές.

.Βήμα βήμα για την είσοδο στον τύμβο της Αμφίπολης

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέα ευρήματα από τις ανασκαφές που συνεχίζονται στο ταφικό μνημείο στον Τύμβο Καστά από την ΚΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην Αμφίπολη.

Όπως ενημερώνει με το υπουργείο Πολιτισμού, την Πέμπτη απομακρύνθηκαν με προσοχή, χώματα τα οποία βρίσκονταν στο διάκενο και πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών, σε βάθος περίπου δυο μέτρων και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου (4.50 μ). 

Μετά την απομάκρυνσή πέντε λιθόπλινθων αποκαλύφθηκε κάτω από τη βάση των Σφιγγών, το ανώτερο τμήμα του μαρμάρινου θυρώματος, το οποίο καλύπτεται με fresco.

Την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος στα ευρήματα της Αμφίπολης σημείωσε ότι  «πολύ σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το εσωτερικό του τάφου», προσδιορίζοντας τον απαιτούμενο χρόνο στις δύο εβδομάδες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.