.«Μαζεύετε αποδείξεις»


Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο θέμα των αποδείξεων είπε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.

«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρεπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στα πλαίσια της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων είπε πως πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών το 2013 σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και ακολούθως θα υπάρξει αναπροσαρμογή τους.

Σε ερώτηση για το εάν το 2013 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των τιμών θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές ».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές προϊσταμένων στις Εφορίες θα γίνουν με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια και προανήγγειλε την πλήρη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και διαρκείς ελέγχους από την Εφορία.

.Γκάλοπ-βόμβα για τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα


Το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της χώρας καταγράφει η έρευνα κοινής γνώμης της Marc, που πραγματοποιήθηκε για το Έθνος της Κυριακής.

Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση και προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%.

Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους, ποσοστό 54,5% επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.
Περισσότερο απαισιόδοξη πάντως για το 2013 σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, εμφανίζεται η ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (71,2%) ενώ στο ίδιο αρνητικό κλίμα βρίσκονται τόσο οι νέοι 18-24 ετών (60,1%) όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 55 ετών και άνω (60,1%).

Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας» το 49,3% των ερωτώμενων απάντησε καμία, ούτε η σημερινή, αλλά ούτε και μια με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση έχει το προβάδισμα με ποσοστό 29,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στις μικρές ηλικίες από 18 έως 34 ετών.

Όσο για το αν είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα η πλειοψηφία δεν είναι ικανοποιημένη, καθώς το ποσοστό φτάνει το 84,1%.

Στην ερώτηση αν θεωρούν αναγκαίο τον ανασχηματισμό οι πολίτες απαντούν αρνητικά με ποσοστό 60,8% ενώ επίσης αρνητική άποψη έχουν για το αν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη (67,1%).

Ενδεικτικό στοιχείο πάντως της απαίτησης για αλλαγές αποτελεί η προτίμηση των ερωτηθέντων σε καταξιωμένους επαγγελματίες (23,8%), τεχνοκράτες (20,1%) και ακαδημαϊκούς (20,5%), κατατάσσοντας στις τελευταίες θέσεις τους πολιτικούς.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα συγκεκριμένα οι πολίτες αλλά και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν στροφή της προς το Κέντρο, ενώ οι πολίτες και ειδικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το κόμμα πιο ριζοσπαστικές απόψεις.
Καθολικό αίτημα πάντως των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι η σύμπραξη του κόμματος με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Οι ψηφοφόροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προτρέπουν το κόμμα να παραμείνει στη θέση που έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καθώς και ψηφοφόρων του κόμματος, την χαρακτηρίζει «κόμμα διαμρτυρίας». 

Τέλος, ένας στους τρεις πολίτες εκπέμπει σήμα κινδύνου στη ΔΗΜΑΡ, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. 

.Ανοιχτή μέχρι αύριο το απόγευμα η αγορά


Ανοιχτή θα είναι και αύριο έως τις 6 το απόγευμα η Βαρβάκειος Αγορά για τις προμήθειες του γεύματος των Χριστουγέννων. Αρκετοί καταναλωτές που την επισκέφτηκαν σήμερα αντί για γαλοπούλα στράφηκαν στην αγορά κοτόπουλου και χοιρινού που ήταν χαμηλότερες οι τιμές.

 Η ντόπια γαλοπούλα έφτασε να πωλείται έως τα 7 ευρώ. Σε εορταστικούς ρυθμούς και τα εμπορικά καταστήματα που θα ανοίξουν και αύριο Κυριακή και θα λειτουργήσουν έως τις έξι το απόγευμα.

.Ιταλία: Διάλυση Βουλής - Γερουσίας


Διήμερη θα είναι η εκλογική διαδικασία στην Ιταλία, η οποία θα διεξαχθεί την 24η και 25η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι σήμερα, αφού ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέγραψε διάταγμα με το οποίο διαλύεται και τυπικά η βουλή.

«Ο Μόντι πρέπει να διατηρήσει ουδέτερη πολιτική στάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» στη Γερουσία, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, μετά τη συνάντηση με τον ιταλό πρόεδρο.

Από τη μεριά του, το προοδευτικό «Δημοκρατικό Κόμμα» ευχαρίστησε τον Ναπολιτάνο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η χώρα, τώρα, αξίζει να μπει σε μια νέα φάση».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Μόντι μπορεί να μην αποφασίσει, τελικά, να πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία.

Το «μυστήριο» σχετικά με τη μελλοντική του πορεία μπορεί να λυθεί
αύριο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει, ή και αργότερα, μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Πολλοί υπουργοί του, όμως, σε επαφές με δημοσιογράφους, χθες βράδυ, εξέφραζαν την πεποίθηση ότι «τελικά, δεν πρόκειται να μπει, άμεσα, στον στίβο της πολιτικής». Ίσως για να μην «καεί», σε μια δύσκολη φάση, οξυμένης κομματικής αντιπαράθεσης. Ίσως, όμως, και για να παραμείνει ο ένας από τους κύριους υποψήφιους για τη θέση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, που θα εκλεγεί την ερχόμενη 'Ανοιξη.

Δεν έχει ληφθεί, πάντως, καμία οριστική απόφαση και τις ώρες αυτές, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός συνεχίζει να αξιολογεί τα «υπέρ» και τα «κατά» της κρίσιμης αυτής επιλογής.

.Αβραμόπουλος: Χαιρέκακες δηλώσεις δεν ταιριάζουν σε ηγέτες


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, σχετικά με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα.  Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.

Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος  πρωθυπουργός ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξη  για τις βαθμολογήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, που πρόσφατα αναβάθμισαν το ελληνικό χρέος ενώ επιμένουν στην χαμηλή βαθμολόγηση της Τουρκίας είπε :  «Δεν είναι δυνατόν να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι.

 Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο....αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες, την βαθμολογία μίας χώρας που πουλάει τα νησιά της»

.ΣΥΡΙΖΑ: Το δημοκρατικό φρόνημα του λαού θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς


«Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται σε "ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC", σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Στρατούλη.

«Όπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: 

«Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης. 

Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της "συγκατοίκησης"» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;».

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι «έχει ξεκαθάρισει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Στρατούλη, ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι νέες απόπειρες συκοφάντησης του Κινήματός μας είναι φαιδρές, ανυπόστατες και έχουν κάνει το πανελλήνιο να γελάει».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.