.Στις κοινωνικές αντιδράσεις ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ


Στην ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων της επόμενης περιόδου και την αμφισβήτηση των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση από μαζικές διαδηλώσεις ρίχνει το βάρος της πολιτικής του δράσης ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την όξυνση της κοινοβουλευτικής παρέμβασης και την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Πρώτος στόχος της Κουμουνδούρου είναι η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της ερχόμενης Τετάρτης, ώστε αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για μία μαζική αντίδραση στο πακέτο των μέτρων ύψους τουλάχιστον 11,8 δις ευρώ.  

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι μπορούν να δημιουργηθούν οι κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και να οδηγηθούμε για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε κυβερνητικό αδιέξοδο, όπως συνέβη αρχικά πέρσι τον Νοέμβριο με θύμα την κυβέρνηση Παπανδρέου και την άνοιξη του 2012, με την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αν και δεν κρύβονται κάποιοι φόβοι από ορισμένα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί του ενδεχομένου να λάβει η κοινωνική εξέγερση ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που θα καθιστούν δύσκολη την πολιτική διαχείριση του σκηνικού στη χώρα, η Κουμουνδούρου θεωρεί αναγκαία την εκδήλωση των κοινωνικών αντιδράσεων.

Η βασική εκτίμηση είναι ότι τα μέτρα θα είναι ακόμη πιο βάρβαρα απ' όσο αναμενόταν αρχικά - ειδικά με τις σκέψεις περί αυτόματης κάλυψης της αποκλίσεων στον προϋπολογισμό με ισοδύναμες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - και αυτό θα οδηγήσει έτσι κι αλλιώς την κοινωνία στους δρόμους. 


«Ή θα είμαστε εκεί, στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε όσους πλήττονται ή θα μας ξεπεράσουν οι διαθέσεις του κόσμου και οι ίδιες οι εξελίξεις» σημειώνουν στελέχη, που είναι θιασώτες της κινηματικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ.

.Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΕΙ ΥΠΕΚΑ...


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μεταβεί αύριο, στις 10.00 π.μ, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής  Αλλαγής, προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό ΥΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο και την πολιτική ηγεσία...
του υπουργείου για θέματα αρμοδιότητας τους.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να προωθηθούν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα στους τομείς του χωροταξικού σχεδιασμού, των χρήσεων γης, της πολεοδομίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, των ορυκτών πόρων και των υδρογονανθράκων.

.Δήμητρα Παπανδρέου: «Ζω με 800 ευρώ. Ε και;»


Η Δήμητρα Παπανδρέου σε συνέντευξή της αποκάλυψε πώς ζει με μία σύνταξη 800 ευρώ!   «Χάρη στις νέες μειώσεις, ζω με σύνταξη 800 ευρώ. Ε; Και; Ώστε μιλάμε για μοίρα; Μοίρα δεν υπάρχει, ούτε για μένα, ούτε για κανέναν μας. Την μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς. 

Και μπορούμε να αλλάζουμε, να ωριμάζουμε, να συνειδητοποιούμε, να προσαρμοζόμαστε, να επαναστατούμε. Και έτσι και εγώ αλλάζω. Δεν έφαγα κανένα παραμύθι, ξέρω, προχωρώ, συνεχίζω. Όπως εκατομμύρια άλλοι Έλληνες κάνουν, έτσι και εγώ. 

Αλίμονο απ όσους δεν αλλάζουν, δεν διακρίνουν νέους δρόμους, δεν παλεύουν για να τους ανοίξουν με νύχια και με δόντια. 
Αυτοί, όπως είναι οι πολιτικοί μας σήμερα, είναι καταδικασμένοι στον χαμό και στον αφανισμό» είπε χαρακτηριστικά στο newpost.

.«Ετοιμάζουν κοινό μνημόνιο για Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο»


Ένα ευρύ πολυεθνικό πακέτο μέτρων το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα, δεύτερη διάσωση για την Ισπανία και πρόγραμμα για την Κύπρο, φέρονται ότι επεξεργάζονται οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να παρουσιαστούν ως πακέτο μέχρι το Νοέμβριο, ενώ το γεγονός ότι σχεδιάζεται έτσι, αποδίδεται, κατά την εφημερίδα, στην προσπάθεια να μετριαστούν οι αντιδράσεις κυρίως των Γερμανών βουλευτών αναφορικά με την περίπτωση της Ελλάδας.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές της Ευρωζώνης, αρχικά, οι αποφάσεις είχαν σχεδιαστεί να ληφθούν εντός του Οκτωβρίου, ωστόσοτο Βερολίνο δεν επιθυμεί να κλείσει κάποια συμφωνία διάσωσης στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου.

.Απαιτεί εγγύηση... σφαγής


Στην κλίνη του Προκρούστη έχει βάλει την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα η τρόικα. Προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών 11,6 δισ. ευρώ και αυξήσεις φόρων 2 δις. ευρώ την προσεχή διετία, απαίτησε να υπάρξει «ρήτρα αστοχίας», που σημαίνει ότι, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, τότε θα γίνουν αυτόματα νέες περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι ξένοι εμπειρογνώμονες προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα ζήτησαν να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο με σκληρά μέτρα περικοπών που θα στοχεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις καθώς ως την τελευταία στιγμή δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων - περικοπών στη δημόσια διοίκηση, στους ΟΤΑ, στην Άμυνα και στην Υγεία.

Όπως αναφέρει το Βήμα, πέρα από τις μεγάλες οριζόντιες μειώσεις μισθών των αποδοχών στον δημόσιο τομέα, των μισθών στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ και των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία, η τρόικα απαίτησε σειρά αλλαγών στα εργασιακά. 
Οι αλλαγές που έρχονται σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι εξής:

- Για τις απολύσεις μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον έναν μήνα.
- Κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να ενημερώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απασχολήσουν προσωπικό υπερωριακά.
- Διεύρυνση κατά δύο ώρες την ημέρα και τα Σάββατα του ωραρίου λειτουργίας των σουπερμάρκετ. 

Διπλό «μαχαίρι» στα εφάπαξ
Το τέλος των εφάπαξ προδιαγράφει το κυβερνητικό σχέδιο που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή. Η δραματική μείωση του ποσού των εφάπαξ βοηθημάτων και η επιβολή ειδικής εισφοράς σε όσους έλαβαν υψηλά ποσά εφάπαξ από το 1995 και εντεύθεν προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας.

Η μείωση του βοηθήματος προβλέπεται να είναι από 1,94% στον τομέα πρόνοιας των αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ και θα φτάνει ως και το 83% στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ.

Ενιαίος φόρος για όλες τις επιχειρήσεις
Έναν ενιαίο φόρο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις, τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες αλλά και για τις ΕΠΕ και τις ανώνυμες εταιρείες σχεδιάζει να καθιερώσει από το 2013 το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο ενιαίος φόρος αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 25% - 30% και με την καταβολή του εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του επαγγελματία.

Ακόμη, υπάρχει πρόταση να αυξηθεί ο φόρος παρακράτησης στα «μπλοκάκια», δηλαδή στα δελτία παροχής υπηρεσιών, από 20% σήμερα στο 30%. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.