.Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού

Στις 31-1-2014 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού 157 μαθητών της Α΄ τάξης των δημοτικών σχολείων του δήμου μας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ζωγράφου με την Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.
Σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών παιδιάτρων, κου Ευθυμίου Παναγιώτη και κα Σταματίου Μαρίας με την επιστημονική τους υποστήριξη στην πραγματοποίηση του προγράμματος. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές των σχολείων για την άριστη συνεργασία.

Καλογιαννάκης Μιχάλης

Αντιδήμαρχος Νεότητας,

Αλληλεγγύης & Πρόνοια

.Βοήθεια στην Κεφαλονιά

*Δυστυχώς *η επόμενη μέρα αποδείχτηκε χειρότερη της προηγούμενης. Και αντί για το πρώτο έστω σκίρτημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας πως μέχρι εδώ ήταν το κακό, ήρθε το νέο κύμα της απόγνωσης να καλύψει τη λαβωμένη Κεφαλονιά και τους κατοίκους της. 

Δεν είναι εύκολο, πάνω που αρχίζει να αποδέχεται κανείς μια σκληρή πραγματικότητα, να διαπιστώνει ξαφνικά ότι τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα και ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί σε μια νέα, οδυνηρότερη κατάσταση, χωρίς μάλιστα να ξέρει αν κι αυτή θα είναι η οριστική. *Γιατί *δεν είναι μόνο οι κοινωνικές και οι οικονομικές συνέπειες ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Αναγκαίο να προωθηθεί το μέτρο εξυγίανσης των τραπεζών

 «Είναι αναγκαίο και επείγον να προωθηθεί το μέτρο εξυγίανσης των τραπεζών, διότι η κρίση μάς άφησε ορισμένα πολύτιμα διδάγματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκ μέρους της Προεδρίας της ΕΕ.

Παρεμβαίνοντας ειδικότερα στη συζήτηση που έγινε επί της έκθεσης της (σοσιαλίστριας ευρωβουλευτή από την Πορτογαλία) Ελ.Φερρέιρα, ο κ. Βενιζέλος θύμισε ότι ένα από τα διδάγματα που μας άφησε η κρίση, αναφέρεται στη σημασία της Τραπεζικής Ένωσης, ως «θεμελιώδη πυλώνα της οικονομικής διακυβέρνησης».

Η συνολική «ενιαία αντιμετώπιση των συστημικών τραπεζών», αλλά και παραπλεύρως προς τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας (που ήδη λειτουργεί) «η ενιαία αντιμετώπιση της προστασίας των καταθέσεων», είναι οι εκκρεμότητες, που (όπως τόνισε ο κ.Βενιζέλος) επείγει να επιλυθούν, «ει δυνατόν εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου».

Στο μεταξύ, στη συγκρότηση ενιαίου ευρωψηφοδελτίου στην Ελλάδα με όλες τις δυνάμεις που εκφράζονται από την πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συμφώνησαν στο Στρασβούργο ο Μ. Σουλτς, ο Χ.Σβόμποντα και ο Ευ. Βενιζέλος

.Επιμένει το υπουργείο Οικονομικών για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Επιμένει η ελληνική πλευρά στη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία παρά τα προσκόμματα που θέτουν οι ελβετικές Αρχές όπως προέκυψε και από τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών για το θέμα.

Στην Αθήνα συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, με την Ελβετίδα υπουργό Οικονομικών Ε. Σλούμπφ με σκοπό την προώθηση συμφωνίας για το θέμα αυτό. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όπως διαβεβαίωσαν οι δύο πλευρές μετά τη συνάντηση, κατά την οποία πάντως παρουσιάστηκαν εκ νέου εμπόδια από την ελβετική πλευρά. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, με την ελβετική πλευρά να βάζει στο τραπέζι έναν «οδικό χάρτη» με πολλές ασάφειες ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει στο βρετανικό μοντέλο. 

.«Η Ελλάδα χαιρετίζει και αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις»

 Η Ελλάδα χαιρετίζει και αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις στην οικονομία της, υπογράμμισε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενόψει της αναχώρησής του μεθαύριο για να παραστεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, είναι πολύ στενές, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. «Αντανακλούν το βάθος των ιστορικών δεσμών μεταξύ των λαών μας και θεμελιώνονται σε σταθερή βάση» είπε ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος υπογράμμισε ιδιαιτέρως «τη στιβαρή θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το εθνικό μας πρόβλημα της Κύπρου». 

«Όμως, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα στην ΕΕ, «υπολογίζει στην υπογραφή νέας συμφωνίας ΕΕ- Ρωσίας, η οποία θα προσδώσει στρατηγικό βάθος σε αυτές τις σχέσεις».

.Ενισχύονται τα μπλόκα σε Νίκαια και Κουλούρα

 Στα μπλόκα που έχουν ήδη στηθεί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατευθύνονται ολοένα και περισσότεροι αγρότες, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να «ξεπηδήσουν» και νέα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστκής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Χρήστος Καμτσής.

«Ο αγώνας μας δεν έχει πολιτικό χρώμα και αγωνία μας αποτελεί το μέλλον του αγροτικού κλάδου, που ολοένα και πιο έντονα θα ασκείται στα επόμενα χρόνια από νέους ανθρώπους» τόνισε ο κ. Καμτσής.   Πάντως, μέχρι στιγμής, τα δύο μπλόκα που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών είναι αυτό στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα και αυτό στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό. 

ι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και- μεταξύ άλλων - ζητούν αφορολόγητο οικογενεικό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, 

«φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. 

Ζητούν δε, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

.Επεκτείνεται, αλλά μετ' εμποδίων, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στους δήμους

Δεκαεπτά δήμοι στην Ελλάδα έχουν ήδη εντάξει για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των δημοτών τους, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων. Τουλάχιστον άλλοι 19, είναι εκείνοι που θα ήθελαν να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στους δημότες τους, αλλά προς το παρόν τα σχέδιά τους αναβάλλονται.

 Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Σιακαντάρης, διαχειριστής από τη Cyclopolis ΕΠΕ, που έχει προμηθεύσει σε εννέα δήμους το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, «οι περισσότεροι δήμοι θα ήθελαν ένα τέτοιο σύστημα. Όμως, η έλλειψη ιδίων πόρων οδηγεί σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Υπό αυτή την έννοια, η ανάπτυξη αυτής της αγοράς ασφαλώς έχει επηρεαστεί από την κρίση».

Τα πρώτα βήματα, στην Ελλάδα, του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων έγιναν, όπως λέει ο κ. Σιακαντάρης, «το 2009 όταν υπήρξε μία εγκατάσταση στην Κέρκυρα που ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία, ενώ το 2011 έγινε μία ακόμη στα Ιωάννινα με μόλις 2 σταθμούς, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα εγκαταστάθηκε στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, 

άρα δεν μιλάμε για μία εγκατάσταση που μπορεί να εξυπηρετήσει ουσιαστικά την αστική μετακίνηση εντός της πόλης. Η ιστορία αρχίζει πρακτικά εντός του 2012 όταν το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την εγκατάσταση Συστημάτων Κοινόχρηστων Ποδηλάτων».

.Κινητοποίηση για ανακούφιση των σεισμοπαθών

Σκηνές και τρόφιμα μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου, ενώ ήδη έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου για τους σεισμόπληκτους. Όλη την επιχείρηση συντονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μαζί με αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο. 

Εκτός από τις σκηνές που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από το σεισμό, ανοιχτά στο λιμάνι του Ληξουρίου είναι τα καράβια που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αργοστολίου - Ληξουρίου για να προσφέρουν στέγη σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, η εκκλησία θα είναι δίπλα στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσφέροντας ζεστό φαγητό, νερό, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους που πριν μια εβδομάδα περίπου αναγκάστηκαν να αφήσουν το γηροκομείο και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου. Ακόμη βρέθηκε και στο νοσοκομείο της περιοχής αλλά και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου μίλησε και έδωσε δύναμη στους σεισμοπαθείς που φιλοξενούνται στο πλοίο.

Σήμερα στο νησί θα βρεθούν, για να επισκεφθούν τις σεισμόπληκτες περιοχές, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.