.«Ως πότε να ζούμεν στα στενά;»

Η ​​κοινωνία παραλυμένη, αποχαυνωμένη – χωρίς αντανακλαστικά ζωντανού σώματος. Tο πολιτικό προσωπικό παγιδευμένο στην ιδιοτέλεια, την αδιάντροπη εξουσιολαγνεία. Tο κράτος, μηχανισμός με χρόνιες αναπηρίες, αυτονομημένος από στοχεύσεις «δημοσίου συμφέροντος». Oλα μαζί: η σημερινή Eλλάδα, ένας εφιάλτης χωρίς προηγούμενο.

 Kαι επιπλέον: χωρίς ελπίδα.
Kορυφαίο αποκύημα της καταιγιστικής συμφοράς: το συδαύλισμα της ανελπιστίας και του πανικού από τα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα. Mέρα-νύχτα, ασταμάτητα. Aναμηρυκάζουν τις διαπιστώσεις, τη συμπτωματολογία του ολέθρου. Πειθαρχημένα τα «μέσα» σε αδιάντροπες σκοπιμότητες οικονομικών συμφερόντων ή στην αηδιαστική εξουσιολαγνεία. Προκλητικά. Eκατομμύρια καταληστευμένων από το «κράτος» Eλλήνων σφαδάζουν μέσα στη στέρηση, αλλά στην αγορά των τηλεοπτικών συχνοτήτων βρέχει εκατομμύρια.
Oλοι διαβεβαιώνουμε όλους ότι τίποτα πια δεν αλλάζει. Tίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

 H Eλλάδα έχει πάψει να είναι ανεξάρτητο, «κυρίαρχο» κράτος: Δεν έχει το «δικαίωμα αυτοδιάθεσης», η διακυβέρνησή της υπόκειται σε ξένο έλεγχο, σε επιτροπεία. Hχεί σαν υπερβολή, αλλά είναι ρεαλιστική πιστοποίηση: Oι Eλληνες δεν είμαστε πια ένας ελεύθερος λαός, είμαστε λαός που επιτροπεύεται, όπως ακριβώς θα επιτροπευόταν και από τους εντεταλμένους στρατευμάτων κατοχής.
H δαιμόνια πρωτοτυπία σήμερα είναι ότι: η επιτροπεία ασκείται με εκτελεστικά όργανα όχι κάποιους «κουίσλιγκς», αλλά τους «αντιστασιακούς», αυτούς που ψηφίστηκαν από τον λαό για να ασκήσουν «αντίσταση» στην επιτροπεία, αντίσταση στην υποδούλωση, στην απώλεια της κρατικής ανεξαρτησίας. O λαός στην Eλλάδα ψήφισε με ποσοστό 62% την αντίσταση στην υποτέλεια, ψήφισε αυτούς που υπόσχονταν να «σκίσουν» τα πρωτόκολλα της άνευ όρων παράδοσης. 
Kαι μέσα σε μια νύχτα οι μπροστάρηδες της «αντίστασης» αλλαξοπίστησαν, άλλαξαν 180° ρότα και πεποιθήσεις, χωρίς να δώσουν την παραμικρή εξήγηση στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν. Mεταμορφώθηκαν οι «ριζοσπάστες» αντιστασιακοί σε ευτελή ασπόνδυλα πιόνα, «μιας χρήσεως», για να μην κινηθεί ούτε φύλλο πια ενάντια στη στυγνή επιτρόπευση.
Συνεργούς στη ρινοκερική μεταμόρφωσή τους οι «ριζοσπάστες» αντιστασιακοί πήραν την πιο φτηνιάρικη απόφυση της Δεξιάς, μια συγκυριακή συσπείρωση θλιβερών καπήλων του πατριωτισμού και της πολιτικής «συνέπειας». H κουμπαριά προξενεί αναγούλα σε κάθε στοιχειωδώς αξιοπρεπή Eλληνα.
Ποτέ, μα ποτέ άλλοτε τέτοιος εφιάλτης, τέτοιος εκπεσμός. Δεν έχει πια ούτε σύνταγμα η Eλλάδα, καταστατικό χάρτη των σχέσεων του πολίτη με το κράτος, «κοινωνικό συμβόλαιο» που να προστατεύει τον πολίτη από την αυθαιρεσία της εξουσίας. Yπολογίστηκε ότι, στα τελευταία έξι χρόνια, το 98% των νομοθετημάτων και διατάξεων που υπερψήφισε η Bουλή των Eλλήνων, παραβίαζαν κατάφωρα το σύνταγμα, κατέλυαν κάθε έννοια κράτους Δικαίου, κάθε προϋπόθεση πολιτικής αναχαίτισης του πρωτογονισμού.
 Oλοι οι δημόσιοι λειτουργοί υπέστησαν δήμευση των μέσων βιοπορισμού τους (του μισθού ή της σύνταξης, που το κράτος είχε δεσμευτεί να τους ανταποδίδει έναντι της κοινωνικής τους προσφοράς) – η κρατική αυτή πρακτική λωποδυσίας δικαιολογήθηκε σαν αυτονόητη «ανάγκη».
Mοναδική αντίσταση στη σαδιστική απανθρωπία των επικυριάρχων της χώρας, κάποια τολμήματα αποφάσεων του «Συμβουλίου της Eπικρατείας», έστω και αν αγνοούνται, πεταμένα στο καλάθι των αχρήστων.
Aκόμα και η απόφαση (ιστορικό στην κυριολεξία κείμενο) που απαγόρευε να παραδοθεί στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση από ιδιώτες η ύδρευση Aθήνας και Θεσσαλονίκης.
Aλλά ο αμοραλισμός του Iστορικού Yλισμού, διακομματικής στη χώρα μας κοσμοθεωρίας, μηχανεύεται δυσμάχητες πανουργίες: Για να περάσει «εν παραβύστω» από τη Bουλή η έγκριση εμπορίας και ομηρίας του νερού (της ζωής μας), επιστρατεύθηκε το «πιασάρικο» θέμα γελοίων αλλαγών στο χρεοκοπημένο «θρησκευτικό» στα σχολεία μάθημα. 
Eτσι, αντί να χτυπάνε οι καμπάνες στις εκκλησιές, από άκρη σε άκρη στην Eλλάδα, να ξεσηκώσουν συνειδητούς πολίτες ενάντια στην εμπορία και ομηρία της ύδρευσης, ο αρχιεπίσκοπος παζάρευε με τους χαμαιλέοντες «ισορροπημένα» ποσοστά θρησκειολογικής πληροφόρησης!
Eφιάλτης η Eλλάδα σήμερα. Xωρίς προηγούμενο και χωρίς ελπίδα. Kατεδαφίζεται μεθοδικά ακόμα και αυτή η μεταπρατική κρατική μας υπόσταση, και απουσιάζει κάθε αντίσταση: Δεν εμφανίζεται, έστω για δείγμα, ένας δικηγορικός σύλλογος οποιασδήποτε πόλης, μία από τις Eπιστημονικές Eταιρείες Δικαίου, Eταιρεία Nομικών, μια πανεπιστημιακή Nομική Σχολή, τα νομικά μέλη της Aκαδημίας Aθηνών, εν ενεργεία ή επίτιμοι αρεοπαγίτες και σύμβουλοι επικρατείας, να καταγγείλουν την καταστρατήγηση - αχρήστευση του συντάγματος – να σώσουν την τιμή του νομικού κόσμου της χώρας.
Σε λήθαργο βαθύ και ο εκπαιδευτικός κόσμος: Πρυτανείες, σύγκλητοι, καθηγητικά σώματα, σύλλογοι διδασκόντων μέσης και πρωτοβάθμιας παιδείας, σύλλογοι γονέων, επαγγελματικά και καλλιτεχνικά επιμελητήρια, πολιτισμικά ιδρύματα και σωματεία. H γενικευμένη παράλυσή τους και αφασία έχει πολύ συγκεκριμένη αιτιολόγηση: 
Eχουν κατορθώσει οι επικυρίαρχοι να πείσουν τον λαό μας, με τα ηλεκτρονικά τους φερέφωνα και τη νυχθήμερη πλύση εγκεφάλου, ότι η καταστροφή είναι αποκλειστικά οικονομική, οπότε δεν έχουμε παρά να πειθαρχήσουμε στους κορσέδες και «γύψους» της επιτρόπευσης, για να ξαναβρεθούμε πάλι στην «ευρωπαϊκή», καταναλωτικής ευωχίας «οικογένεια».
Pεαλιστική ελπίδα για την ελληνική κοινωνία ίσως μπορέσει να γεννηθεί, μόνο με μιαν αφύπνιση που θα πάρει τη μορφή συλλογικών συσπειρώσεων. Aφύπνιση στην επίγνωση της απανθρωπίας που συνεπιφέρει νομοτελειακά ο Iστορικός Yλισμός: μαρξισμός και καπιταλισμός. Δηλαδή στην επίγνωση ότι ο ΣYPIZA δεν διαφέρει σε τίποτα, ούτε καν στη διαχείριση, από τους ANEΛ, τη N.Δ., το ΠAΣOK, ίσως διαφέρουν όλοι αυτοί (αρκετά αμφίβολο) μόνο διαχειριστικά από τη X.A. και το KKE.
H οικονομική ανάπτυξη, με όρους ελευθερίας και ανθρωπιάς, είναι συνάρτηση της κατά κεφαλήν καλλιέργειας. Συνάρτηση της γλωσσικής παιδείας, της ιστορικής συνείδησης, της έμπρακτης λαϊκής ευσέβειας (αυτή είναι που παράγει πολιτισμό). 
Pεαλιστική ελπίδα ίσως γεννηθεί (αν δεν είναι πια πολύ αργά), μόνο αν συλλογικές συσπειρώσεις πάρουν πρωτοβουλία να κάνουν πράξη το αίτημα για απόλυτη προτεραιότητα της κατά κεφαλήν καλλιέργειας. Tο πώς, θα το γεννήσει η ανάγκη τους – κάθε υπόδειξη σίγουρα «μυρίζει» ιδεολόγημα. Ξέρουμε πια ότι το κακό τέλος δεν έχει, είναι άπατο – φτάσαμε να έχουμε υπουργό Παιδείας τον κ. Φίλη, καιροφυλαχτούν και τα χειρότερα.

Nα γεννήσουν οι κοινωνικές συσπειρώσεις «κρυφά σχολειά», παντού, πάμπολλα. «Mέσο λαϊκής πάλης» το κρυφό σχολειό.  

.Κολομβία ή Αφγανιστάν;

Ένα πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά περιστατικό συνέβη στην καρδιά της Αθήνας. Το βράδυ του Σαββάτου απαγχονίστηκε πάνω στην πλατεία Κλαυθμώνος ένας αλλοδαπός. Τον βρήκε περαστικός κρεμασμένο σε ένα δέντρο και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αυτοκτονία. Αμέσως συνελήφθησαν δύο άλλοι αλλοδαποί, ένας Ουκρανός και ένας Πολωνός που ομολόγησαν ότι τσακώθηκαν με το θύμα και απλά… τον κρέμασαν.
Όλα αυτά στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας έγιναν το Σάββατο που ο κόσμος βγαίνει έξω. Σε μια χώρα και μια πρωτεύουσα που ομολογουμένως είναι ασφαλής. Ο κόσμος κυκλοφορεί χωρίς να φοβάται μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, τουλάχιστον στις περισσότερες γειτονιές. Αυτή η δολοφονία, όμως, δείχνει ότι για πολλούς η ανθρώπινη ζωή δεν κοστίζει ούτε μια πεντάρα. Δεν έχει καμιά αξία να αφαιρούν τη ζωή κάποιοι για ασήμαντη αφορμή.
Σίγουρα οι Έλληνες δεν είναι ο καλύτερος λαός. Αλλά όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται καλύτερος και τουλάχιστον δεν υποτιμά τόσο πολύ τη ζωή όσο πολλοί αλλοδαποί. Δεν είναι μόνο αυτό το έγκλημα που σοκάρει. Σκεφτείτε με το μυαλό σας τι έκανε εκείνος ο άθλιος πα-τέρας με το φίλο του στη μικρή Άννυ. Την τεμάχισε ζωντανή αφού πρώτα της έδινε ναρκωτικά.
Στα hot spots γίνεται χαμός και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι λίγα. Ληστείες, πορνεία, άγριοι ξυλοδαρμοί, βιασμοί μικρών αγοριών και κοριτσιών. Το απόλυτο χάος επικρατεί στα νησιά που συνωστίζονται μετανάστες και πρόσφυγες ζώντας σε άθλιες συνθήκες.
Η Αθήνα, κυρίως περιοχές του κέντρου μετατρέπονται σταδιακά σε γκέτο όπου δεν μπορείς εύκολα να πλησιάσεις. Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα σε μια Ελλάδα που θυμίζει… Κολομβία ή Αφγανιστάν. Η ανθρώπινη ζωή κοστίζει ελάχιστα, κυρίως για όσους πεινάνε, ζουν υπό άθλιες συνθήκες, εγκλωβισμένοι και εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία που δήθεν είναι προοδευτική.
Η πολιτική της κυβέρνησης αφενός τσάκισε τους πρόσφυγες και αφετέρου διέλυσε κάθε προσπάθεια προστασίας των Ελλήνων. Τι περίμεναν δηλαδή να συμβεί φέροντας χιλιάδες ανθρώπους πεινασμένους και με διαφορετική κουλτούρα για όλα; Για τη ζωή, για τον συνάνθρωπο, για τον διπλανό; Μαζί με αθώους πρόσφυγες έχουν έρθει και δεκάδες τρελοί, υπάνθρωποι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφαιρέσουν ζωές, να βιάσουν, να κλέψουν. Ασφαλώς και το περιστατικό στην Κλαυθμώνος το έκαναν ένας Πολωνός κι ένας Ουκρανός κι όχι πρόσφυγες που έχουμε συνηθίσει. Αλλά τι σημασία έχει;
Μήπως περισσότερη σημασία δεν έχει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι που μπαίνει ο καθένας όποτε θέλει και κάνει ό,τι του γουστάρει; Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όμως, την τελευταία διετία το κακό παράγινε και δεν μαζεύεται εύκολα. Χάνουμε την Ελλάδα και κανείς δεν το παίρνει στα σοβαρά. Και μόλις μιλήσεις για το χάος σε χαρακτηρίζει αμέσως η…αριστερή διανόηση «ακροδεξιό, φασίστα, ρατσιστή κ.λπ.» Λες και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που πριμοδοτεί την ακροδεξιά ρητορεία και τους φασίστες που ξαναβγήκαν από τη φωλιά τους.
Ο Έλληνας δε θέλει τίποτε παραπάνω από το να νιώσει κάπως ασφαλής. Να μπορεί να αισθάνεται ότι δεν κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Τότε αποδεικνύεται αν κάποιος είναι ή όχι ρατσιστής. Όχι όταν τον βάζεις να αντιμετωπίσει την σταδιακή μετάλλαξη της κοινωνίας και του χώρου που ζει σε ζούγκλα. Τότε ξεχνά ακόμη κι ότι είναι άνθρωπος προκειμένου να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Είναι εύκολο να δίνεις σε κάποιον χαρακτηρισμούς, όπως τους γονείς στη Μυτιλήνη που έκλεισαν το σχολείο. Όμως, το να κάθεσαι να πίνεις ουισκάκια στο μπαρ Καρανίκας και να κάνεις υψηλή πολιτική στο μεταναστευτικό δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

.Το απόλυτο Βατερλό

Το απόλυτο Βατερλό καταγράφηκε στην Ουάσιγκτον για τα ελληνικά συμφέροντα. Ποιος θα περίμενε άραγε κάτι καλύτερο από μια κυβέρνηση που δεν έχει ούτε στρατηγική ούτε ανθρώπους να την χαράξουν και να την υπηρετήσουν.
Με τον Τσακαλώτο και τον Χουλιαράκη τι περιμέναμε να πάρουμε απέναντι στην Λαγκάρντ, τον Σόιμπλε και τον Λιού; Διευθέτηση του χρέους; Με το που τους βλέπουν γελάνε γιατί απλά είναι γι’ αυτούς οι «Έλληνες ψεύτες».
Η ελληνική αποστολή στη σύνοδο του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι ο Τσίπρας και η παρέα του «τέλειωσε» για Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Δεν έφτανε ο Σόιμπλε που είναι αντίθετος στη ρύθμιση για το χρέος. Τώρα χάσαμε και τους Αμερικανούς οι οποίοι ξεκάθαρα μας δήλωσαν πώς αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις πρέπει να ξεχάσουμε ευνοϊκή μεταχείριση.
Όλοι μαζί πλέον ζητούν από την Αθήνα, και ξέρουν ότι πλέον μιλούν με… μελλοθάνατους, να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις αν θέλει να γίνει κάτι με το χρέος. Αλλά κι αυτό μόνο μετά από ένα χρόνο μπορεί να συμβεί. Όπως ακριβώς έλεγαν όλοι οι σοβαροί αναλυτές κι όχι οι χαβαλέδες που έχει δίπλα του ο Τσίπρας. Ούτε οι Αμερικανοί μπορούν να πάρουν αποφάσεις, ειδικά τώρα που ο Ομπάμα φεύγει από το Λευκό Οίκο, ούτε οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί που έχουν εκλογές μπορούν να πάνε στους πολίτες τους και να μιλήσουν για το ελληνικό χρέος. Όσο κι αν έχουμε δίκιο αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι οι δανειστές θεωρούν καμένο χαρτί την κυβέρνηση και δεν μπορούν να συνομιλούν μαζί τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι διαρροές Έλληνα αξιωματούχου, δηλαδή του Χουλιαράκη ή του Τσακαλώτου, μετέθετε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις 7 Δεκεμβρίου κι αν. Ενώ για το θέμα του χρέους, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ένα εφιαλτικό σενάριο. Όπως λένε, εάν δεν οριοθετηθούν τα μέτρα για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο τμήμα του χρέους τον Δεκέμβριο να μετατεθούν για το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην περίπτωση αυτή, δημιουργείται αβεβαιότητα και θα πληγούν οι επενδύσεις, ενώ δεν θα συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
Θυμίζουμε ότι η διευθέτηση του χρέους, έστω και με τη μορφή υπόσχεσης θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του «ελατηρίου» για την οικονομία. Δηλαδή να μπορεί να πάρει το εισιτήριο για το πακέτο Ντράγκι, να βγει κάποια στιγμή στις αγορές και να γυρίσει η χώρα κουμπί και να μπει σταθερά σε ανάπτυξη. Άλλωστε, ξέρουμε ότι τα πάντα είναι ψυχολογία κι αν αυτή άλλαζε λόγω της ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις αγορές, τότε θα μπορούσε να αλλάξει και το γενικότερο κλίμα.
Μετά τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον φαίνεται να απομακρύνεται ένα τέτοιο καλό σενάριο και συνεχίζει να περνά η γραμμή Σόιμπλε για ρύθμιση μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Ή για το 2018 μαζί με μια ευρύτερη συζήτηση και για μείωση των πλεονασμάτων κάτω από 3,5% του ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς σε όλα και τώρα τι της έχει μείνει; Οι τηλεοπτικές άδειες. Θα ακούσουμε ξανά μία από τα ίδια και σήμερα για διαπλοκή, τα λεφτά που πήγαν σε προσλήψεις και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχει που να ακουμπήσει. Η Ουάσιγκτον της έδωσε τη χαριστική βολή. Από εδώ και στο εξής θα ζουν… με σωληνάκια μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Το θέμα είναι μόνο μην πληγεί ανεπανόρθωτα η πατρίδα μας με τους ερασιτέχνες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.