.Τα δόντια του λαϊκισμού

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ 

Ο κ. Τσίπρας βλέπει τώρα τα δόντια του αχαλίνωτου κτήνους του λαϊκισμού. Το τάισε, το χάιδεψε, το θέριεψε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που ακολούθησε από την ώρα που ήταν αρχηγός του 3% έως το δημοψήφισμα. 

Ποτέ δεν σκέφτηκε τι θα έπρεπε να κάνει εάν του έπεφτε ο κλήρος της διακυβέρνησης της χώρας, την οποία με τόσο πάθος διεκδίκησε. Ποτέ δεν προετοιμάστηκε. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν έψαξε και δεν επέλεξε ικανούς ανθρώπους για τις θέσεις-κλειδιά. Πήγε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση χ... περισσότερα »

.Η λαθρομετανάστευση σημαντικότερη από το Μνημόνιο

Δεν είναι ζήτημα φυλετικής υπεροχής ή κατωτερότητας. Τα έχουμε ξαναπεί. Οι άνθρωποι δεν είναι μοσχάρια, κυνηγιάρικα σκυλιά ή άλογα κούρσας.

 Στους ανθρώπους το εποικοδόμημα μετράει. Αν διασταυρώσουμε, θεωρητικά, δύο υποδειγματικούς Άριους, όπως τον Σκουρλέτη και την Γαϊτάνη και το νεογέννητο το δώσουμε να το μεγαλώσει ο Μουσταφά ο Αποκεφαλιστής και η Χαλίφα του, μάλλον τζιχαντιστής θα βγει. 

Ο φλογερός ελληνικός πατριωτισμός, ο σπόρος του Αριστοτέλη και του Λεωνίδα δεν πρόκειται να ξεπηδήσει από τα γονίδια των φυσικών γονέων του. Ο Σημίτης, ο Άκης, ο Γιάννος, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκη... περισσότερα »

.Οι μπαχαλάκηδες έγιναν μνημονιακοί

Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη έχει μια εικόνα από επεισόδια στην Αθήνα με φωτιές και καταστροφές και γράφει «2010: Μνημόνιο 1». 

Λεπτομέρεια. Η φωτό δείχνει το καμένο κτίριο της Μαρφίν, εκεί που έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά και ένα αγέννητο μωράκι από τα χέρια των κουκουλοφόρων. 

Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία επίσης από επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα και γράφει «2012: Μνημόνιο 2». Η τρίτη είναι μια φωτογραφία με έναν… Ελληναρά σε κάποια παραλία που φορά μαγιό στο οποίο υπάρχει η εικόνα του ...περισσότερα »

.Καταιγίδα μέτρων μέχρι τέλος του 2015

Το Μνημόνιο πέρασε από την ελληνική Βουλή, ωστόσο τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά. Και αυτό γιατί τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλος του έτους, συνολικά 10 νομοθετήματα, είναι εξαιρετικά δύσκολα και με ισχυρό πολιτικό κόστος. 

Πρόκειται για προαπαιτούμενα τα οποία πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του 2015 για να ξεκλειδώσουν τα 46,7 δισ. ευρώ από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ του προγράμματος 

Συγκεκριμένα, σε κείμενο της Κομισιόν που εξετάστηκε την Παρασκευή στο Eurogroup περιλαμβάνονται συνολικά 58 προαπαιτούμενα μέτρα, από τα οποία έξι έχουν μερικώς υλοποιηθεί... περισσότερα »

.Πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου καταθέτει το Ποτάμι

Την πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου φέρεται να αναλαμβάνει το Ποτάμι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργος Αμυράς. 

Ο κ. Αμυράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. 

Γι' αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.