.«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού»

 Η Ελλάδα επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» είναι ο τίτλος του άρθρου του γερμανικού περιοδικού, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων, αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. 

«Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI, Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ» ενώ μόνο η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος, και για πρώτη φορά, το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

.Αν. Λοβέρδος: Στην Ελιά γράφουμε την καινούργια μεταμνημονιακή σελίδα

«Στην Ελιά θα επιχειρήσουμε να γράψουμε την καινούργια σελίδα. Αυτή η σελίδα είναι μεταμνημονιακή, δεν είναι αντιμνημονιακή» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πιστεύω ότι ως Ελιά, ως ΠΑΣΟΚ, γράφουμε τη μεταμνημονιακή σελίδα, η οποία δεν σημαίνει αθέτηση υποχρεώσεων, σκίσιμο μνημονίου και όλα αυτά τα ευφυή, σημαίνει διαπραγμάτευση και μεταβολή σε ορισμένες περιπτώσεις του επιπέδου της διαπραγμάτευσης» διευκρινίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Αποφασίσαμε το συντονιστικό της Ελιάς να πάρει στις πλάτες του τη συζήτηση με το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, και ανένταχτες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς.

 Θα προτείνουμε το ιδρυτικό συνέδριο το φθινόπωρο. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά και τον πολιτικό χώρο που εκφράζω, τη Νέα Ελλάδα, έχουμε σαφή και εκφρασμένη τη βούλησή μας να βοηθήσουμε. Θεωρώ ότι όποιος θέτει ζήτημα ηγεσίας σήμερα, κάνει κακό. Επειδή η κρίση μάς τα έμαθε και οι συγκρούσεις μάς το δίδαξαν, δεν υπάρχει χώρος για αμφισβητήσεις και προσωπικές στρατηγικές. 

Θα είμαστε, ως Νέα Ελλάδα, ως Ελιά, ως ΠΑΣΟΚ, ενωμένοι και το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να διαιρεθούμε. Τώρα είμαστε στη φάση της πρόσθεσης και ελπίζω να μπούμε στη φάση του πολλαπλασιασμού... Στόχος μας, που θα τον επιτύχουμε, είναι η Ελιά να έχει διψήφιο ποσοστό και να είναι τρίτο κόμμα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Ελιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο».

.Η WSJ αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να επανέλθει σύντομα στις αγορές

Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει τριετές ομόλογο με επιτόκιο περίπου 2,9%, δήλωσε ο υπεύθυνος για τη στρατηγική επιτοκίων της γερμανικής τράπεζας Commerzbank Ντάβιντ Σνάουτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Κατά την άποψη του κ. Σνάουτς, η έκδοση ενός τέτοιου ομολόγου θα πρόσφερε αρκετά κίνητρα - περίπου 1,3 ποσοστιαίες μονάδες (επιπλέον απόδοση)- σε σχέση με τα πορτογαλικά ομόλογα που λήγουν το 2017 και πιθανότατα θα άφηνε αρκετό περιθώριο για την απόδοσή τους στη δευτερογενή αγορά μετά την αρχική έκδοση.

Το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται τώρα να επανέλθει και πάλι στις αγορές σύντομα, μετά την έκδοση του πενταετούς ομολόγου τον Απρίλιο που προσέλκυσε πολλούς ενθουσιασμένους επενδυτές, και ότι μία έκδοση τριετούς ομολόγου θεωρείται πιθανή.

Υπάρχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, τρεις λόγοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο:

-Πρώτον, στο σημερινό περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων οι επενδυτές διψούν για σχετικά υψηλότερες αποδόσεις. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν μειωθεί πολύ, αλλά παραμένουν υψηλότερες σε σχέση με αυτές των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

-Δεύτερον, η πρόσφατη έκδοση ύψους 3 δισεκ. ευρώ τον Απρίλιο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το ομόλογο εκδόθηκε με απόδοση 4,95% και τώρα, λιγότερο από τρεις μήνες μετά, διαπραγματεύεται με απόδοση 4,18%, σύμφωνα με το Tradeweb. Με άλλα λόγια, αναφέρει το δημοσίευμα., οι επενδυτές που αγόρασαν το ομόλογο είχαν κέρδος από την επένδυσή τους (καθώς οι τιμές των ομολόγων αυξάνονται όταν μειώνονται οι αποδόσεις).

-Τρίτον, μετά την αναδιάρθρωση το 2012 ελληνικών ομολόγων ύψους 200 δισεκ. ευρώ, όταν η εγγύτερη λήξη τους μεταφέρθηκε στο 2013, η χώρα δεν έχει βραχυπρόθεσμα ομόλογα. 

Η Ελλάδα άρχισε να κλείνει το κενό αυτό με το πενταετές ομόλογο που ωριμάζει το 2019, αλλά οι αναλυτές σημειώνουν ότι είναι σαφές πως η χώρα προτίθεται να δημιουργήσει και πάλι την καμπύλη για ομόλογα με μικρότερες διάρκειες.

.Στα 160 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς

Χρηματοδότηση, ύψους 160 εκατ. ευρώ, αφορά τελικά η προκήρυξη που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης επισήμανε την ύπαρξη επιστολής της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου για επιπλέον 10 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση. 

Αλλά -τόνισε για άλλη μια φορά- σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το συνολικό ποσό των 170 εκατ. ευρώ να καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον του ιδίου αριθμού παιδιών με πέρσι. Και υπενθύμισε ότι η ΚΕΔΕ είναι ανυποχώρητη στη θέση της για τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη, που εκδόθηκε σήμερα από την ΕΕΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014- 2015, αφορά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια βάσει των οποίων μπορούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 25 Ιουλίου 2014 και θα διαρκέσουν έως τις 4 Αυγούστου 2014.

.Ο N. Σαρκοζί τέθηκε υπό δικαστική έρευνα

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε σήμερα επισήμως υπό δικαστική έρευνα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα, ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή. 

Το βήμα αυτό, το οποίο συχνά, αλλά όχι πάντα, οδηγεί σε δίκη, αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στις ελπίδες του Σαρκοζί για μια επιστροφή μετά την εκλογική ήττα του το 2012 από το σοσιαλιστή αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ. Ο συντηρητικός πολιτικός αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία σε μια σειρά από έρευνες στις οποίες εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα.

Ανακριτές ερευνούν αν ο Σαρκοζί χρησιμοποίησε την επιρροή του για να εξασφαλίσει τη διαρροή λεπτομερειών μιας έρευνας για φερόμενες παρατυπίες στη νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία του το 2007. Είναι ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και ότι επωφελήθηκε «από την παραβίαση επαγγελματικών απορρήτων» ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα. 

Ο 59χρονος Σαρκοζί βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση για σχεδόν 15 ώρες στη Ναντέρ, ένα προάστιο του Παρισιού, πριν μεταφερθεί σε παρισινό δικαστήριο όπου συναντήθηκε με τους δικαστικούς που διεξάγουν την έρευνα. Αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 3 το πρωί (ώρα Ελλάδας). 

Ο δικηγόρος του Σαρκοζί και ένας δικαστής που εμπλέκεται στην υπόθεση τέθηκαν επίσης υπό επίσημη δικαστική έρευνα ως ύποπτοι για άσκηση αθέμιτης επιρροής, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι τους. 

.Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ»

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη μικρή ΔΕΗ. Ορισμένες πληροφορίες σημειώνουν ότι τελικά η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ενώ την ίδια στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσουν την επιθετική γραμμή τους πάνω στο νομοσχέδιο.

Η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι σε εξέλιξη με τον Αλέξη Τσίπρα μάλιστα να δίνει σήμερα συμβολικά το παρόν στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, δίπλα στους εργαζομένους που ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι αν σημειωθούν ακραίες κινήσεις από την πλευρά των εργαζομένων της ΔΕΗ, τότε αυτό θα λειτουργήσει στο τέλος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η μικρή ΔΕΗ αποτέλεσε για την αξιωματική αντιπολίτευση μια ευκαιρία για «πόλεμο με την κυβέρνηση».Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν αποκλείουν την επίταξη

Με μπλακ άουτ απειλούν την κυβέρνηση οι συνδικαλιστές. Είναι έτοιμοι να απαντήσουν με κινητοποιήσεις και από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, με συγκεντρώσεις εργαζομένων στις μονάδες όλης της χώρας.

.Λοβέρδος για μετεγγραφές φοιτητών

Ευνοϊκότερες σε σχέση με το νόμο Αρβανιτόπουλου ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, και οι ανάπηροι θα μπορούν να πραγματοποιούν ελεύθερα μετεγγραφές χωρίς καν να καταθέτουν αίτηση 
ενώ ο κ. Λοβέρδος επαναφέρει τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν με τον νόμο Γιαννάκου για οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ ανά άτομο. Τέλος, αν ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφή ξεπερνά το 10% των θέσεων σε κάθε σχολή θα δίνεται προτεραιότητα στους υποψηφίους με την καλύτερη βαθμολογία.
Εν τω μεταξύ, ανοίγει τις πύλες του ξανά από αύριο το Μεστόβειο Πολυτεχνείο, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, αν και πριν από λίγο αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους, ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι δεν θα παρεμποδίζουν όσους επιθυμούν να εισέλθουν σε αυτό.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.