.Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

 Θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή τη συμφωνία με την τρόϊκα, είπε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχώρησε και δεν διαπραγματεύθηκε, στη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς- Προοδευτική Συνεργασία, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.

"Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, διότι εμφορείται από υποχωρήσεις και από μέτρα τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τις δημοκρατικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά ούτε με όλα εκείνα τα οποία χρειάζεται ο τόπος" δήλωσε, προσερχόμενος στη συγκέντρωση ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: 

"Η κυβέρνηση υποχώρησε, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε και το αποτέλεσμα είναι η χώρα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, της λιτότητας. Να βρίσκεται δέσμια σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με ασφυξία. Ολα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και πρέπει να αλλάξουν και με βάση τα όσα πρόκειται να υπάρξουν στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

.Σε ενδοδημοτική κινητικότητα 3.000 άτομα

Με την έγκριση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις κλπ, που θα παρουσιαστούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

.Bloomberg: Ένδειξη ότι οι τράπεζες ανακάμπτουν, η άντληση κεφαλαίων από Πειραιώς και Alpha Bank

Η άντληση από την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank νέων κεφαλαίων ύψους 2,95 δισ. ευρώ, από ξένους επενδυτές, αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακάμπτουν γρήγορα από τη μεγάλη κρίση χρέους που τις είχε οδηγήσει στην απομόνωση από τις διεθνείς αγορές χρήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
«Έχουμε μία αισιόδοξη αγορά. Η τεράστια ζήτηση και υπερκάλυψη δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μετοχές των ελληνικών τραπεζών. 

Αυτοί που πιστεύουν στην προοπτική της ανάκαμψης είναι περισσότεροι από όσους δεν πιστεύουν», δήλωσε στο πρακτορείο ο κ. Δημήτρης Γιαννούλης, συνιδρυτής της εταιρείας ερευνών ResearchGreece με έδρα την Κύπρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει τη δήλωση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του αποτελέσματος της έκδοσης.

.Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των πολυιατρείων στην Αττική

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Αττική. Αρχικά θα είναι δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών, μέχρι τα ιατρεία να στελεχωθούν με περισσότερο ιατρικό προσωπικό. 

Προοδευτικά μπαίνει σε λειτουργία το σύστημα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Πρόσθεσε ότι τα όποια προβλήματα που πιθανόν προκύψουν, θα αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι πενταψήφιες γραμμές, για να κλείνουν οι ασφαλισμένοι ραντεβού. 

.Δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά

Τη δωρεάν διαμονή 35.000 παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε παιδικές κατασκηνώσεις, προβλέπει για το ερχόμενο καλοκαίρι, κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και εστάλη για συνυπογραφή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 

Το πρόγραμμα, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε ανήλικα τέκνα χαμηλόμισθων εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, που έχουν συμπληρώσει κατά το προηγούμενο από την έναρξη του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης στα... περισσότερα »

.Aκόμα τρεις προφυλακιστέοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στις εφέτες - ειδικές ανακρίτριες άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Οι τρεις χρυσαυγίτες κατηγορούνται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Oι δυο ανακρίτριες, εν αναμονή της απόφασης της Βουλής για άρση ή όχι της ασυλίας των 9 βουλευτών, θα λάβουν απολογίες από τέσσερις ακόμα κατηγορούμενους για την επίθεση σε αλλοδαπούς εργάτες σε ελαιουργείο της Ιεράπετρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.