.Αριστερά και μπουρζουαζία

*Η παράδοση* θέλει τα συντηρητικά κόμματα να διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τον κόσμο των επιχειρήσεων και αντιστοίχως τα σοσιαλδημοκρατικά να έχουν ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν τείχη και διαχωριστικές γραμμές που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη επαφών, επικοινωνίας ενίοτε και επιρροής με αντίστροφες κατευθύνσεις.

 Ωστόσο είναι μια γενική τάση που καταγράφεται ιστορικά. Διαφορετική είναι η θέση της ριζοσπαστικής Aριστεράς, καθώς αποφεύγει σχέσεις με το κεφάλαιο και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την καθαρότητα των θέσεών της ως μονοσήμαντου εκφραστή...περισσότερα »

.Ετσι μας κρίνουν

*Αν* *έβγαλα* κάποιο συμπέρασμα απ' όσα άκουσα να λέγονται στη συζήτηση του προϋπολογισμού από τους πολιτικούς, που, είτε το θέλουμε είτε όχι, θα καθορίσουν την πορεία του τόπου για τα επόμενα χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από τη διαπίστωση ότι δεν εννοούν να ξεκολλήσουν από τον μικρόκοσμό τους κι από τον τρόπο με τον οποίο συνήθισαν να σκέφτονται και να πολιτεύονται. 

*Εχουμε* υποστεί τα πάνδεινα από το 2010 και μετά, προκειμένου να απαλλαγούμε από τις διαχρονικές δυσλειτουργίες και αδυναμίες μας, αλλά το μόνο που τελικά κάνουμε είναι να δείχνουμε ότι μυαλό δεν εννοούμε να βάλουμε. ... περισσότερα »

.Μόλις το 26% των Βρετανών κρίνει δικαιολογημένο το γεγονός ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα παραμένουν στο Λονδίνο

Μόλις το 26% των Βρετανών θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένο τα γλυπτά που κοσμούσαν στην αρχαιότητα τον Παρθενώνα να παραμένουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα και που ενισχύει την θέση της Αθήνας, η οποία ζητάει την επιστροφή τους στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια.

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων (το 49%) πιστεύει ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα την ώρα που το 24% δεν εκφράζει γνώμη, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση αυτή που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov σε δείγμα 1.589 προσώπων το διάστημα μεταξύ 7ης και 8ης Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε λίγες ημέρες αφότου το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας ένα άγαλμα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού Ιλισσού, μια κίνηση που προκάλεσε την οργή της ελληνικής κυβέρνησης.

.Τις 20.000 έφθασαν οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μηδενικό εισόδημα κατά τους τελευταίους 12 μήνες, δηλώνει το 65% των πολιτών, οι οποίοι έχουν κάνει έως τώρα αίτηση για την παροχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Αντίστοιχα, το 25% δηλώνει εισόδημα έως 2.000 ευρώ και το 10% εισόδημα από 2.000 έως 5.000 ευρώ. 

Παράλληλα, το 65% των αιτούντων δηλώνει ότι δεν είναι κάτοχος περιουσιακών στοιχείων, το 27% κάτοχος περιουσίας με αντικειμενική αξία μέχρι 50.000 ευρώ και 8% κάτοχος περιουσίας αντικειμενικής αξίας πάνω από 50.000 ευρώ. Ηλικιακά, το 8,5% των αιτούντων είναι ηλικίας 18-25 ετών, το 37% ηλικίας 26-40 ετών, το 49% από 41-65 ετών και το 5% άνω των 65 ετών. Σε ότι αφορά τον αριθμό των αιτήσεων, έως τις 8 Δεκεμβρίου, έχουν υποβληθεί 19.900 αιτήσεις και αφορούν 26.800 ωφελούμενους.

.Το χρονοδιάγραμμα της προεδρικής εκλογής

Στις 17 Δεκεμβρίου, στις 23 Δεκεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από κοινοβουλευτική πηγή, θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι ονομαστικές ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία της προεδρικής εκλογής, οπότε οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει, αν επιθυμούν, να υποδείξουν, με επιστολή που θα αποστείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, τον υποψήφιο που προτείνουν στην Ολομέλεια για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, για να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές.
Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού αυτού, η ονομαστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Και σε αυτή την ψηφοφορία, είναι και πάλι οι 200 θετικές ψήφοι ο απαιτούμενος αριθμός για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εάν και σε αυτή την δεύτερη ψηφοφορία, δεν συγκεντρωθούν στο πρόσωπο ενός υποψηφίου οι 200 ψήφοι τότε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η τρίτη και τελευταία ονομαστική ψηφοφορία.

Σε αυτήν, οι θετικές ψήφοι για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκούν να είναι 180.

Σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει εντός 10 ημερών το αργότερο να παραιτηθεί το υπουργικό Συμβούλιο και να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών.

."Θολό τοπίο" οι ανεξάρτητοι βουλευτές για την προεδρική εκλογή. Ολοταχώς προς εκλογές...

Με τα έως τώρα δεδομένα η κατάσταση που διαμορφώνεται για τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές για την προεδρική εκλογή έχει ως εξής:
Στο «ΟΧΙ» φαίνεται να είναι οι Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη , Μίμης Ανδρουλάκης
Πιθανόν «ΟΧΙ» οι Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης

Στο «ΝΑΙ» Παναγιώτης Μελάς, Κατερίνα Μάρκου, Βασίλης Οικονόμου, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης
Πιθανόν «ΝΑΙ» Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Χωρίς «πρόσημο» εξακολουθεί να παραμένει η θέση των Μίκας Ιατρίδη, Πάρι Μουτσινά, Βύρωνα Πολύδωρα και Στάθη Μπούκουρα.

Με βάση αυτά πάντως και εφόσον ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ δεν έχουν διαρροές, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του ΟΧΙ στον τελικό συσχετισμό δυνάμεων, όπερ σημαίνει ότι αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες για εκλογές. 

.«Οι μεγάλοι εκλογικοί ελιγμοί στην Ελλάδα»

«Οι μεγάλοι εκλογικοί ελιγμοί στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της δημοσιεύματος της γαλλικής Le Monde, στο οποίο ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Αλέν Σαλ, εξηγεί τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και καταλήγει σε εκτιμήσεις για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και την επιλογή των ημερομηνιών για την εν λόγω εκλογή. 

Η Ελλάδα θα ζήσει ιδιαίτερα πολιτικά Χριστούγεννα, λέει ο συντάκτης. Εάν στην τρίτη προσπάθεια δεν επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, τότε θα κηρυχθούν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας τού Κάρολου Παπούλια τον ερχόμενο Φεβρουά... περισσότερα »

.Το πρόσωπο της χρονιάς για το TIME

Το περιοδικό TIME αποκάλυψε τους οκτώ επιλαχόντες για το εξώφυλλό του με το πρόσωπο της χρονιάς, μία παράδοση πολλών ετών για τα δημοσιογραφικά πράγματα. *Αναλυτικά οι υποψηφιότητες για το πρόσωπο της χρονιάς...* - Οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά της δολοφονίας του άοπλου έφηβου, Μάικλ Μπράουν, από τον αστυνομικό, Ντάρεν Γουίλσον.

 - Οι νοσηλευτές και οι γιατροί που μάχονται κατά του Έμπολα. - Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εξέπληξε ολόκληρο τον πλανήτη τον περασμένο Μάρτιο όταν προσάρτησε την Κριμαία και ξεκίνησε μία συμπλοκή στα Νοτιοαν... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.