.Έκρηξη ανεργίας στη Γερμανία σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας


Με το θέμα της ανεργίας και τις επιπτώσεις που θα έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αυτό τον τομέα  μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ασχολούνται επίσης πολλές γερμανικές ιστοσελίδες. Αφορμή είναι τα στοιχεία της ILO, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των ΗΕ. 

Το Spiegel σημειώνει: «Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, θα αυξανόταν δραματικά η ανεργία στις δεκαεπτά χώρες μέλη. Για το ενδεχόμενο αυτό προειδοποιούν τώρα τα ΗΕ. Η ανεργία στη Γερμανία θα σκαρφάλωνε στο 9%».Σύμφωνα με την ILO, 
ακόμα χειρότερα θα ήταν τα πράγματα εάν κατέρρεε ολόκληρη η ευρωζώνη. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η ανεργία στη Γερμανία το 2014 θα έφτανε στο 11,3%. Στη Γαλλία δε, η ανεργία θα έφθανε στο 17% ενώ στην Ισπανία θα εκτοξευόταν στο 36,9%.

. Καταργούν τα καλοριφέρ στο σπίτι τους


Η σκέψη περνούσε από το μυαλό πολλών ενοίκων πολυκατοικιών, ήδη από τον περασμένο χειμώνα ακόμα. Όμως τώρα, λόγω της επικείμενης εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, γεγονός που θα σημάνει εκτίναξη της τιμής του στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,05 λεπτά που «έκλεισε» τον περασμένο Απρίλιο, πολλοί ζητούν δειλά δειλά από τους διαχειριστές των πολυκατοικιών να σφραγίσουν τα σώματα καλοριφέρ στα διαμερίσματά τους ή ακόμη και να τα αφαιρέσουν.

Τον τελευταίο λόγο, ωστόσο, σε μια τέτοια κίνηση, τον έχει η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων. Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έναντι φόρου 412 ευρώ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης.

Με την εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει από 60 ευρώ στα 329 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Οι εναλλακτικές λύσεις που σκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναφέρει η Καθημερινή, περιλαμβάνουν από τα κλιματιστικά και τα ηλεκτρικά καλοριφέρ, που όμως καίνε πολύ ρεύμα και ανεβάζουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ ακόμη πιο ψηλά, μέχρι τις πάλαι ποτέ ξυλόσομπες αλλά και φουλ λειτουργία των τζακιών, όπου αυτά υπάρχουν.

Άλλοι εξετάζουν τη λύση του πέλετ, βλέποντας πιο μακριά από το φαινομενικά υψηλό κόστος της αλλαγής καυστήρα, δεδομένης της γρήγορης απόσβεσης και της καλής απόδοσής τους. Το κόστος του πέλετ υπολογίζεται σε 200 με 400 ευρώ ο τόνος.

.Καταργούνται τα δωρεάν συγγράμματα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Κόβονται από τη ρίζα τα συγγράμματα των φοιτητών. Από το εαρινό εξάμηνο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς οι φοιτητές δεν θα παίρνουν δωρεάν συγγράμματα από τα ιδρύματα τους.

Η παροχή τους καταργείται λόγω τρόικας. Η ανατροπή στο καθεστώς αναμένεται να ανάψει το φιτίλι στις σχολές, πυροδοτώντας κύκλο φοιτητικών αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, η συζήτηση για το σύστημα που θα αντικαταστήσει το έντυπο σύγγραμμα δεν έχει προχωρήσει. 

Η επέκταση των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών κοστίζει, το ηλεκτρονικό σύγγραμμα δεν απαλλάσσεται από πνευματικά δικαιώματα, που επίσης κοστίζουν, ενώ στο «πακέτο Στουρνάρα», 

το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να κόβει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για τη δωρεάν διάθεση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

.Το «κράτος» της Βουλής με τους 1.700 εργαζόμενους


Περίπου 1.700 εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Πρόκειται για ένα «κράτος εν κράτει» στο κέντρο των Αθηνών που έχει πληθυσμό ίδιο με αυτόν της Κορώνης όπως καταμετρήθηκε κατά την απογραφή του 2001.

Πρόκειται για 670 «τακτικούς» υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς και 360 αστυνομικούς.

Και βέβαια όλα αυτά έχουν και συγκεκριμένο οικονομικό κόστος. Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους «ειδικών κατηγοριών», μαζί με τις πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και οργάνων της ΕΛΑΣ στο Κοινοβούλιο, ανέρχονταν στο ποσό των 71.570.200 ευρώ.

Πέντε χρόνια αργότερα και αφού έγιναν κι άλλες προσλήψεις, το αντίστοιχο ποσό παρουσιάζει αύξηση σχεδόν 43% και αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατ. ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.