.Θετικά βήματα

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ
Τελικά το ευχάριστο νέο που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών έγινε γνωστό. Εκτός πια κι αν υπάρχει κι άλλο, που φυσικά θα είναι κι αυτό ευπρόσδεκτο. Αλλά στη φάση που είμαστε, και μόνο αυτό μας λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια. 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι τέτοιο ώστε να έχει «εκμηδενιστεί» η διαφορά που είχαν κυβέρνηση και τρόικα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014. Τα τελευταία* στοιχεία, με τα οποία συμφωνεί και το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 ενδέχεται να προσεγγίσει το 1,... περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Είναι η ώρα της συμβολής και της συνεισφοράς

 Κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί από τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, ενώ στη συνέχεια πήγε οδικώς στο Ληξούρι για να ελέγξει και ο ίδιος, όπως τόνισε, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. 

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε μαζί με τους συνεργάτες του στο λιμάνι του Ληξουρίου που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, ενώ λίγο πριν αποχωρήσει, επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται, από τον πρώτο σεισμό, στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και μίλησε μαζί τους.

«Είμαστε εδώ για να εξετάσουμε από κοντά την κατάσταση και για να ενημερωθούμε ώστε να είμαστε χρήσιμοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας. 

«Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε κριτική, γιατί δεν είναι η ώρα της κριτικής, είναι η ώρα της συμβολής και της συνεισφοράς» τόνισε και συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ήταν εδώ προκειμένου να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους και να προσφέρουν την βοήθεια τους. Να αποδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπό μας που το έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη».

.Bloomberg: Σχέδιο της ΕΕ για επιμήκυνση των ελληνικών δανείων κατά 50 χρόνια

Η επόμενη βοήθεια στην Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα του επιτοκίου στα δάνεια του πρώτου προγράμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται ως πηγές δύο αξιωματούχους με γνώση των συζητήσεων στις ευρωπαϊκές Αρχές.

Η βοήθεια, η οποία θα εξετασθεί από τους πολιτικούς τον Μάιο ή Ιούνιο, πιθανόν θα περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο ύψους μεταξύ 13 δισ. ευρώ και 15 δισ. ευρώ, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα έκαναν «ράλι» και η απόδοσή τους μειώθηκε το μεσημέρι κατά 37 μονάδες βάσης (0,37 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,92%- η μεγαλύτερη μείωση σε διάστημα 7 μηνών. 

.Τουλάχιστον 19 οι νεκροί από τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίσθηκαν σήμερα σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις κοντά στην Πράσινη Ζώνη και σε μια πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της Βαγδάτης, αναφέρουν νεώτερες πληροφορίες από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το υπουργείο, σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, δυο απένταντι από το υπουργείο Εξωτερικών και ένα έξω από εστιατόριο κοντά στην Πράσινη Ζώνη, καθώς επίσης μια έκρηξη βόμβας στην πλατεία Κουλάνι στο κέντρο της Βαγδάτης,

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις επιθέσεις.

.Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με ορισμένους από τους αγρότες να πραγματοποιούν σήμερα συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τα μελλοντικά τους «βήματα», ενώ άλλους να «φροντίζουν» για τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων τους το προσεχές Σάββατο. Κοινό αίτημα, ωστόσο, όλων αποτελεί μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στη Θεσσαλία, το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισε να συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών για το προσεχές Σάββατο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων καλώντας στη συγκέντρωση και όλους τους εργαζόμενους. Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια θα επισκεφθεί ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες της Ημαθίας, με τους αγρότες από Νάουσα και Αλεξάνδρεια να κατευθύνονται ήδη στον κόμβο της Κουλούρας. Την Παρασκευή το απόγευμα πρόκειται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ προς το παρόν «ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους που βρίσκονται ήδη στις πλατείες των χωριών. 

.Στην Αθήνα ο Άγγελος Φιλιππίδης

Στην Αθήνα φτάνει σε λίγη ώρα ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης. Επιβαίνει στην πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09:05. 

Ο Αγγελος Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές θα παραληφθεί από αστυνομικούς της ασφάλειας προκειμένου να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

.Συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας για επανένωση οικογενειών που χωρίστηκαν στον πόλεμο

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν σήμερα στην επανάληψη της διαδικασίας επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1950-53 στην κορεατική χερσόνησο.

Η συμφωνία προβλέπει την πραγματοποίηση των συναντήσεων των χωρισμένων οικογενειών στην τουριστική περιοχή του Όρους Κουμγκάνγκ της Βόρειας Κορέας, στην περιοχή των συνόρων, από τις 20 Φεβρουαρίου και για έξι ημέρες και συνάπτεται μετά την αιφνίδια διακοπή των συναντήσεων αυτών από την Πιονγκγιάνγκ τον Σεπτέμβριο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξή τους.

.Αστεράτη νίκη

Για ένα ημίχρονο οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, δίχως όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. 

Αυτήν την αδυναμία να τελειώσουν τις φάσεις την πλήρωσαν με το χειρότερο τρόπο, όταν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ένα τραγικό λάθος του Ζέκα έδωσε την ευκαιρία στον Καράσκο να σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και να χαρίσει στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη με σκορ 1-0. 

Έτσι, οι Αρκάδες έφτασαν στους 42 βαθμούς, δύο παραπάνω από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο ξεπέρασαν και πλέον βρίσκονται στην 4η θέση. 

Τέλος στο αήττητο σερί των έξι τελευταίων αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για το «τριφύλλι».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.