.Φεστιβάλ Hip hop για την ενίσχυση του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου


Φεστιβάλ Hip hop για την ενίσχυση του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου
Μαζεύουμε τρόφιμα για τους άπορους συνδημότες μας μέσα από μια μουσική εκδήλωση της νεολαίας με Hip hop συγκροτήματα τα οποία και ευχαριστούμε για την αφιλοκερδώς συμμετοχή τους. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τερζάκη στις 26 Οκτωβρίου.
Συμμετέχουν:

Σκεπτόμενο μυαλό, Zyan & Tozi, alfa-tetragono, Οραματιστές, Nakama, dj vencio, Επώδυνος, Σήμα κινδύνου, Deron Derogation, Λόρδος, Χαμ, DJ Moment, Αστερισμοί, S.P.V., Omiros, Black humor, crew, Διακίνηση Στίχων, Hippie lou, Ald, Tozi, Fliper, Enzo, 
Vova, South prisoner

. Φόρους για όλα τα ακίνητα φέρνει το 2014

Στα χαρτιά εμφανίζεται αναλογικός ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, καθώς ακόμη και σε περιπτώσεις φορολογουμένων με περιουσία μεσαίας αξίας η επιβάρυνση καταγράφει έντονη προοδευτικότητα και δεν διαφοροποιείται από τον σημερινό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ) αναμένεται να εισαχτεί στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου και να ψηφισθεί έως τις 14 Νοεμβρίου. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 και στοχεύει στην βεβαίωση εσόδων ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Σε γενικές γραμμές οι μεγάλοι χαμένοι από τον νέο φόρο είναι τα οικόπεδα, τα διατηρητέα και ιστορικά κτίρια, τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τα ξενοίκιαστα ακίνητα πλήττονται ιδιαίτερα από τον νέο φόρο.

Ο φόρος θα εφαρμόζεται με συντελεστές από 2,3 ευρώ έως 17 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στα κτίσματα, στα οικόπεδα θα επιβάλλεται με συντελεστές από 0,02 ευρώ έως 30 ευρώ και στα αγροτεμάχια με συντελεστές από1,5 ευρώ ανά στρέμμα.

. «Να λύσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης»

Το «οξύ» και «μακροχρόνιο» πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. 

Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε».

Νωρίτερα, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

.Με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης πέρασε από την Πόλη

Νικηφόρο πέρασμα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός από την Πόλη. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν στην αντεπίθεση της Γαλατασαράι και έφτασαν στη νίκη 78-67 στο «Αμπντί Ιπεκτσί» πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας. 

Παράλληλα, οι πρωταθλητές Ευρώπης υποχρέωσαν τους Τούρκους στην πρώτη φετινή τους ήττα στη διοργάνωση.

.Μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα

Με μεγάλη ανατροπή συνδύασε ο ΠΑΟΚ το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του, μετά από περίπου 15 μήνες, λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί από την UEFA. Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Μακάμπι Χάιφα (13΄ Εντλόβου, 21΄ Γκολάσα), η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Μιγκέλ Βίτορ στο 35΄ μείωσε σε 1-2, στο 39΄ ο Νίνης ισοφάρισε και στο 66΄ ο Σαλπιγγίδης χάρισε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. «Μοιραίος» παίκτης των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο μέρος ήταν ο Μίροσλαβ Στοχ που νικήθηκε από τον Ισραηλινό γκολκίπερ, Σαράνοφ, σε δύο πέναλτι!

.Επίθεση Ευ. Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «το μεγάλο εθνικό δράμα είναι ο τεχνητός διχασμός που έχει φτάσει να δημιουργεί οιονεί εμφυλιοπολεμικές συνθήκες, γιατί κάποιοι έχουν κάνει την εσφαλμένη επιλογή να επενδύουν συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια της εθνικής καταστροφής». 

Έκανε δε λόγο για «αθλιότητα» και «πρωτοφανή εμπάθεια» με την οποία, όπως είπε, κινείται η αντιπολίτευση, κάτι «που είναι η απόδειξη του απόλυτου πολιτικού αδιεξόδου» της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, είναι σε απόλυτο αδιέξοδο, δεν έχουν να πουν τίποτα», είπε και κατηγόρησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης για «γλείψιμο» στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τη στάση που κρατάει στο εσωτερικό. 

Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αριθμητικά αδικαιολόγητη λογική εφόδου για την κατάληψη της εξουσίας», για ένα «ντου», που ποτέ δεν έγινε, «γιατί αντιστάθηκε το ΠΑΣΟΚ που ήθελαν όλοι να κανιβαλίσουν». 


Είπε ακόμα πως ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο ήρθαν οι «φωτιές» που προσδοκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πως γι' αυτό επανέρχεται τώρα «με επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». «Πολύ μεγάλο λάθος», τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι είναι «προσβλητική» προς την κοινωνία, «η απροκάλυπτη επένδυση στο σενάριο της καταστροφής και η απειλή προς καθέναν που εμφανίζεται να βοηθήσει και να επενδύσει», κάνοντας λόγο επίσης για «χυδαία υπονόμευση των προσπαθειών για ανάπτυξη και απασχόληση».

.Αντιδράσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων, τις Κυριακές

Έως επτά Κυριακές το χρόνο, αρχής γενομένης από τις 3 Νοεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους κατά τόπου εμπορικούς συλλόγους, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ενιαία άποψη για το αν θα πρέπει ή όχι να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές, με αποτέλεσμα να επικρατεί συγχύσει μεταξύ των καταστηματαρχών, οι οποίος έτσι κι αλλιώς δηλώνουν αντίθετοι στην κυριακάτικη λειτουργία των μαγαζιών.

Στην Αττική, ήδη οι εμπορικοί σύλλογοι των δήμων Κερατσινίου, Ιλίου και Νίκαιας αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά τις Κυριακές.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νίκαιας, Θανάσης Τσίνος, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δεν έχει πεισθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν, το γενικό πλαίσιο νόμου ορίζει το ωράριο μεταξύ 11 το πρωί με 8 το βράδυ. Ωστόσο και για το ωράριο λειτουργίας την τελική απόφαση θα πάρουν οι εμπορικοί σύλλογοι στην κάθε περιοχή. Το ωράριο αυτό, αν και προαιρετικό, δεν ορίστηκε τυχαία, αφού υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς της εκκλησίας σχετικά με το μέτρο.

Εν όψει της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, με την οποία θα εγκαινιαστεί ο νέος νόμος, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων, σε περιοχές όπου το μέτρο θα ισχύσει, μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη νέα πραγματικότητα, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση στην αγορά.

.«Βαθύτατα οικουμενικό το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Με πρώτο σταθμό το Μουσείο της Ακρόπολης και επόμενο την Αρχαία Ολυμπία, ξεκίνησε το 3ο Διεθνές Συνέδριο Εμπειρογνωμόνων για την Επιστροφή Πολιτιστικών Αγαθών. Οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν το προσεχές Σάββατο.
 «Ιδιαίτερα σας ευχαριστώ για την τόσο σημαντική προσπάθεια, η οποία καταγράφεται στο συγκεκριμένο συνέδριο, από τις εργασίες του οποίου είμαι βέβαιος ότι θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα για τα θέματα επαναπατρισμού πολιτιστικών αγαθών. 

Ένα θέμα που αφορά και την Ελλάδα, αλλά δεν είναι ελληνικό θέμα. Είναι βαθύτατα οικουμενικό, είναι το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, που στον πυρήνα του είναι ανθρωπιστικό γιατί ακριβώς αφορά τον οικουμενικό πολιτισμό. 

Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τον προβληματισμό και τις σκέψεις που θα ανταλλάξετε θα υπάρξουν εξαιρετικής σημασίας επιστημονικά συμπεράσματα και για το συγκεκριμένο θέμα» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές - ειδικοί επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και οργανισμών- προέρχονται από 18 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO και η INTERPOL. 

.Εγκρίθηκε η προγραμματική συμφωνία

Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το κείμενο που είναι κωδικοποιημένο σε 43 σημεία αρχίζει με την επισήμανση ότι ορίζοντας διακυβέρνησης είναι πάντα η τετραετία, και στόχος είναι η απαλλαγή από το μνημόνιο μέσα από την τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας. 

Ξεκαθαρίζεται ότι μετά το πρωτογενές πλεόνασμα η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλα οριζόντια μέτρα  και αναφέρεται ότι η προγραμματική συμφωνία είναι παράλληλα και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές, και τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους για κρίσιμες περιόδους του παρελθόντος, συνεργάζονται στην παρούσα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχοντας πλήρη αίσθηση της ιστορικής υποχρέωσής τους να διασφαλίσουν τη σταθερή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ και την οριστική έξοδό της από την κρίση.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του όσον αφορά τα συμφωνηθέντα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.