.Ζήτημα ανασχηματισμού έθεσε εκ νέου ο Βενιζέλος

«Έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ώριμων αρχηγών και πρωθυπουργών τους οποίους δεν μπορούμε να συντονίσουμε. Κανείς δεν αναγνωρίζει κανέναν. Αυτό είναι ένα παθολογικό φαινόμενο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε κομματικά στελέχη, σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς, και πρόσθεσε πως στα δύσκολα, όπως είναι σήμερα, χρειάζεται να έχει κανείς και ορισμένες δυνατότητες για να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Σχετικά με το κλίμα αμφισβήτησης στο ΠΑΣΟΚ και με τις συμπεριφορές όσων έχουν διαφοροποιηθεί, παρατήρησε ότι «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παθαίνουν σοκ επειδή το κόμμα είχε 162 βουλευτές κι έμεινε με 32». 

Παρατήρησε ότι από τους 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν τα Μνημόνια οι 33 ήταν με τον Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 και οι δύο δικοί του, ενώ σημείωσε πως στη συνέχεια όλοι αυτοί «φυσικά τον ρίξανε» τον κ. Παπανδρέου. 

Επίσης, επέκρινε συμπεριφορές πρώην στελεχών λέγοντας: «Πολιτικά στελέχη θέλουν να φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ αλλά να κρατάνε τους ανθρώπους τους σε διάφορες υπηρεσίες. Φεύγω από το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλω να έχω τους δικούς μου συμβούλους ως συμβούλους του Στουρνάρα, τους μεταθέτω εκεί. Θέλω να φύγω από το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά θέλω να αφήσω το γραφείο μου στον Χατζηδάκη».

Για τα πρώην στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν ή στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αναζητούν το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πρόκειται να το βρουν. «Όποιος θεωρεί ότι θα ξαναβρεί το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλού και ότι θα λειτουργήσει το κράτος όπως λειτουργούσε δεν θα μπορέσουμε να τον ικανοποιήσουμε. Πρέπει να πούμε την αλήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε για «φασίζουσα αθλιότητα», με αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν έξω από τον χώρο ομιλίας κάτοικοι που αντιτίθενται σε τυχόν εξόρυξη χρυσού στο νομό Κιλκίς. «Αυτό που έγινε ήταν μια αθλιότητα, μια αντισυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπαν τίποτε. 

Ούτε υπάρχει θέμα χρυσού, ούτε το επισπεύδει κανείς. Ήταν συνθήματα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν εναντίον της επένδυσης. Αυτό ήταν μια φασίζουσα αθλιότητα διότι αντισυγκεντρώσεις κάνει η ακροδεξιά», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είχε διάλογο με το ακροατήριο και ορισμένοι από αυτούς εξέφρασαν αγωνία για το που πηγαίνει το κόμμα, έθεσαν ερωτήματα για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και μετέφεραν τον προβληματισμό αν θα ξαναψηφίσουν ή όχι ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι με τη ΝΔ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους, όμως έχουν μεγάλες διαφορές τα δύο κόμματα και αυτό φάνηκε πιο καθαρά στο ζήτημα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι δική του, και η ΝΔ ότι είναι της ΝΔ, όμως ο ίδιος δεν στηρίζει μια κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων, επισήμανε. 

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς εταίρους», είπε κι έθεσε εκ νέου ζήτημα ανασχηματισμού, επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής.

Παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη, όταν ήταν εναντίον του Μνημονίου και για τον κ. Σαμαρά είπε ότι ήθελε, τότε, να κερδίσει από τη δυσαρέσκεια του κόσμου. 

«Στην Ελλάδα είναι και υποχρεωτικό να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά το πρόβλημα», τόνισε και πρόσθεσε: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται τίποτα. Είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ενότητας και της προοπτικής».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει ακόμα ένας σκληρός πυρήνας μελών και στελεχών του και τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου για την εκλογή των γραμματειών του κόμματος και να συμβάλλουν έτσι στην αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης. 

«Τους θέλουμε όλους, αλλά δεν μπορούμε να παρακαλάμε, να δεχόμαστε προσβολές, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε μικροαλαζονείες ανιστόρητες.
Είμαστε ανοιχτοί, είμαστε ευγενείς, είμαστε γενναιόδωροι, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς και αποφασισμένοι. 

Χρειάζεται πίστη, αυτοπεποίθηση , όχι μόνο για δική μας εσωτερική χρήση, αλλά για να μεταφέρουμε και στην κοινωνία», επισήμανε. Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπό τον έλεγχο κανενός, ούτε θα τεθεί ποτέ, γι’ αυτό και κρατούν απόσταση από το κόμμα αυτοί που ονομάζονται «συμφέροντα».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και χρειάζονται και κρατικές παρεμβάσεις. Για την ΕΕ σημείωσε ότι τώρα «ξύπνησε», αλλά διαθέτει μόνο 6 δισ. ευρώ για την ανεργία, τα οποία δεν αρκούν αφού μόνο τόσα χρειάζεται η Ελλάδα. 

Επίσης, στις προτεραιότητες είναι η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των πολιτών, η κατάργηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

.Μπόνους σε εργαζομένους που καταγγέλλουν διαφθορά

Την πάταξη της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα εκ των έσω προωθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να εισαγάγει στην Ελλάδα τον θεσμό του whistleblowing - (μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ήδη προωθείται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής μεταρρύθμισης, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται προστασία αλλά και κίνητρα στους υπαλλήλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα προβαίνουν στην αποκάλυψη πάσης φύσεως παράνομων δραστηριοτήτων εντός του χώρου εργασίας τους.

Όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση που έχει στην διάθεση της η εφημερίδα, στη διαδικασία όσον αφορά στον δημόσιο τομέα, κεντρικό ρόλο σχεδιάζεται να αναλάβει η αρχή επιθεώρησης ελέγχου της δημόσιας διοίκησης στην οποία θα ανατεθεί η διερεύνηση των πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος.

Στους whistleblowers – (μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος), η «υπερασπιστές της υπηρεσίας» επί το ελληνικότερων θα δίνονται κίνητρα για την αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς, ενώ θα θεσπιστεί και νομικό πλαίσιο προστασίας τους έναντι απειλών ή πράξεων εκδίκησης και διακριτικής μεταχείρισης από τον εμπλεκόμενο με τις παράνομες πράξεις φορέα.

Μεταξύ των μέτρων προστασίας περιλαμβάνεται η απαλλαγή του μάρτυρα από ευθύνες παραβίασης απορρήτου, απαγόρευση της πειθαρχικής δίωξης του αλλά και παροχή εγγυήσεων για την ομαλή επαγγελματική εξέλιξη του, έως και αύξηση απολαβών.

.Αντίστροφη μέτρηση για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα αρχίσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ.

Από σήμερα, με την βοήθεια ρυμουλκών πραγματοποιείται η διαδικασία σταθεροποίησης της πλατφόρμας, υπό την ονομασία "ENSCO 5006". 

Η πλατφόρμα έχει μήκος 119 μέτρα και πλάτος 66 και το βάρος της ξεπερνά τους 27 χιλιάδες τόνους. Με τον εξοπλισμό που διαθέτει μπορεί να τρυπήσει σε βάθος 7 χιλιάδων εννιακοσίων μέτρων. Οκτώ άγκυρες θα ποντηθούν στην θάλασσα, γι' αυτό το σκοπό.

Την Τρίτη, θα μεταφερθούν με ελικόπτερο στην πλατφόρμα οι περίπου 130 εργαζόμενοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία πριν από την έναρξη των εργασιών.

.Θετικά μηνύματα από ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ

«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και των ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αφότου εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερα στους τομείς της φοροδιαφυγής, των κλειστών επαγγελμάτων και της δημόσιας διοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική μείωσης της φορολογίας. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup), Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, 

δήλωσε ότι σέβεται τις δύσκολες περιστάσεις στην Ελλάδα και θέλησε να συγχαρεί την κυβέρνηση και τον λαό για την επιμονή τους στην υλοποίηση των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «αναπόφευκτα». 

Είπε ότι υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να υπάρξει ανάκαμψη και στην Ελλάδα από το 2014. 

Ξεκαθάρισε, δε, ότι τον Απρίλιο 2014 και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει πλήρως το δημοσιονομικό πρόγραμμα και θα έχει επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα, θα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

.«Τρεμπλ» η Μπάγερν

Πήρε με... περίπατο το πρωτάθλημα, πανηγύρισε πριν από μία εβδομάδα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο κι χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, η Μπάγερν απέδειξε για πολλοστή φορά ότι φέτος δεν παίζεται από καμία ομάδα.

Σε συγκλονιστικό, όπως εξελίχθηκε, τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, οι «Βαυαροί» επικράτησαν με 3-2 της Στουτγκάρδης και κατάκτησαν το 16ο τρόπαιο στην ιστορία τους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2012/2013 με τον ιδανικότερο τρόπο («τρεμπλ»).

Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά από γερμανική ομάδα!

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ...???

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.