.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ...

Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ που συντάραξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν έφθασε τους 328 ανθρώπους, ...
ανακοίνωσαν την Τετάρτη το απόγευμα τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 285 σοροί στην επαρχία του Αγουαράν, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
«Επίσης έχουν περισυλλεγεί 42 πτώματα στη γειτονική επαρχία του Κετς», πρόσθεσε.

.ΔΥΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ...

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Στα χέρια του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη, βρίσκεται ήδη κατάθεση από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που δίνει πλήρη στοιχεία γύρω από...
τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης και για πολλές εκδηλώσεις ή πράξεις της..
Ο αντεισαγγελέας έχει ενεργοποιήσει ήδη το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δεχτεί γύρω στα 2-3 τηλεφωνήματα από μέλη της οργάνωσης που είναι πρόθυμα να μιλήσουν.

Μέσα στη μέρα, δεν αποκλείεται ο κ. Βουρλιώτης να πάρει και δεύτερη κατάθεση.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την προκαταρκτική εξέταση και σήμερα κατέθεσαν θύματα επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής, που αναφέρονται στις 33 δικογραφίες.

Πρώτος κατέθεσε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που δέχτηκε προ ημερών επίθεση από Χρυσαυγίτες στο Πέραμα και δήλωσε ότι «πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και νεοναζιστικό μόρφωμα, που έκανε προπόνηση αρχικά σε σώματα μεταναστών και τελικά σκότωσε τον Παύλο Φύσσα».

Σε λίγο θα καταθέσει και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας, Ναΐμ Ελχαντούρ, για όλους τους αλλοδαπούς που έχουν δεχθεί χτυπήματα και επιθέσεις από χρυσαυγίτες.

Σημαντική θεωρείται για την εισαγγελική έρευνα και η κατάθεση του συνταγματολόγου, Γιάννη Σωτηρέλη, ο οποίος προσήλθε νωρίς το πρωί στον αντεισαγγελέα και κατέθεσε τις απόψεις του γύρω από τον διαχωρισμό του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και της όποιας εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ταυτόχρονα και το τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο ποινικός τόμος στην περίπτωση που πολιτικό κόμμα και εγκληματική οργάνωση συναντηθούν...

.Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, ζητά η Συνήγορος του Πολίτη

Άμεσα και δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, η οποία έχει λάβει «ανεξέλεγκτες διαστάσεις» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (Ιανουάριος 2012- Απρίλιος 2013), ζητά η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, με ειδική έκθεση που κατέθεσε χθες στα κόμματα, στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει η Συνήγορος του Πολίτη, «η ιδιαίτερη έξαρση της ρατσιστικής βίας, η ατιμωρησία των δραστών και η εν γένει ολιγωρία των αρμόδιων κρατικών αρχών, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και τα θεμέλια του κράτους δικαίου».

Η έκθεση καταγράφει το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας και επισημαίνει τη ραγδαία κλιμάκωση, ιδιαίτερα μετά τις εθνικές εκλογές του 2012. 

Επίσης, καταγράφει τις επιθέσεις σε ένταση και αριθμό, με 281 κρούσματα σε ενάμιση χρόνο, τουλάχιστον τέσσερις δολοφονίες και 400 τραυματισμούς, πολλές από τις οποίες συνδέονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, διαπιστώνει και την ύπαρξη οργανωμένης πολιτοφυλακής, ενώ χαρακτηρίζει απογοητευτική τη στάση της ΕΛΑΣ.

.Μετασχηματίζεται η ελληνική οικονομία, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει τη διαδικασία μετασχηματισμού της, από οικονομία που βασιζόταν στην κατανάλωση, σε οικονομία με μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις και στις εξαγωγές, καταλήγει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση, το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής επιδίωξε τη διόρθωση των ανισορροπιών στην οικονομία και οι εξαγωγές έχουν ήδη αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά, λόγω της ύφεσης και της μείωσης της προσφοράς πιστώσεων, οι επενδύσεις είναι ακόμα πολύ χαμηλότερες των προσδοκιών.

'Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, το ρυθμιστικό περιβάλλον αποτέλεσε τροχοπέδη για τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταγωνισμού, έχει οδηγήσει σε χαμηλή παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά εμπόδια και οι κανονιστικές δυσλειτουργίες. Θετικό γεγονός είναι, κατά την Κομισιόν, ότι πολλές προσπάθειες έχουν αρχίσει να έχουν αποτελέσματα, και η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας με βάση τους δείκτες «Doing Business» έχει βελτιωθεί. 

Έχουν ληφθεί περαιτέρω σημαντικά μέτρα για να διευκολυνθεί η δημιουργία επιχειρήσεων και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης άδειας και έγκρισης των επενδύσεων. Με την τεχνική βοήθεια της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, οι επαχθείς διαδικασίες εξαγωγών έχουν απλουστευθεί, σημειώνει η έκθεση.

Εξάλλου, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, και κυρίως η μείωση της προσφοράς πιστώσεων εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδίως για τις ΜΜΕ. 

Η οικονομική ανάπτυξη είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, και, στο πλαίσιο αυτό, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης θα έχει καθοριστική σημασία για τη διασφάλιση τόσο της αριθμητικής επάρκειας της δημόσιας διοίκησης όσο και της ικανότητας του προσωπικού να εφαρμόσει την πρόσφατη νομοθεσία και να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, εκτιμά η Επιτροπή, η οποία υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση της οικονομίας πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές. 

Ένας δυναμικός εταιρικός τομέας είναι ζωτικής σημασίας για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επίτευξη της ανάπτυξης, υποστηρίζει η Επιτροπή, η οποία θεωρεί πως με την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού των πολιτών και με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της και να επιτύχει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις εξελίξεις στη δημόσια διοίκηση η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι οι συνολικές επιδόσεις της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, όπως αξιολογούνται από τον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αποτελεσματικότητα του κράτους, είναι αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. 

Η παρατηρούμενη ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας της δημόσιας διοίκησης και της εφαρμογής της πολιτικής, είναι πολύ χαμηλή (0,52 σε σύγκριση με 1,18 στην ΕΕ).

.Προς συμφωνία με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα

Προς συμφωνία και για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος στον φετινό προϋπολογισμό, οδεύουν το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής της τρόικας, μετά τη σύγκλιση των δύο πλευρών στο ύψος της ύφεσης. Εάν δεν υπάρξουν ανατροπές στα έως τώρα δεδομένα του προϋπολογισμού, το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε επίπεδο κατά τι χαμηλότερο των 500 εκατ. ευρώ και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να καταλήξουν έως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να αρχίσει και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014.

Σημειώνεται ότι, ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έχει προϊδεάσει για την επίτευξη «μικρού, ρεαλιστικού και βιώσιμου πρωτογενούς πλεονάσματος», γεγονός που θα επιτρέψει την, με καλύτερους όρους, διαπραγμάτευση για το όποιο χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό της επόμενης διετίας, αλλά και για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Όσον αφορά στην ύφεση, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν πως το ΑΕΠ θα μειωθεί εφέτος κατά 4%. Η προηγούμενη πρόβλεψη της τρόικας ήταν για ύφεση 4,2%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε, μέσω του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 4,5%. 

Στην παρούσα διαπραγμάτευση, το υπουργείο είχε προσέλθει με την αισιόδοξη πρόβλεψη για ύφεση 3,8% (λόγω, κυρίως, της πολύ καλής πορείας του τουρισμού), αλλά, σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, η τρόικα θέλησε, από την πλευρά της, να αποστείλει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει «χαλάρωση» στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε οριστική συμφωνία για τον ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας το 2014, αλλά αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να επέλθει συμφωνία για αναστροφή της ύφεσης και αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%.  

.Στο 95,1% του ΑΕΠ θα ανέλθει το χρέος της Γαλλίας

Στο 95,1% του γαλλικού ΑΕΠ, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ, προβλέπεται να ανέλθει το χρέος της Γαλλίας ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα θα πέσει στο 3,6% του χρόνου και κάτω από το όριο του 3% το 2015, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση χαιρετίζει τις «άνευ προηγουμένου προσπάθειες για την εξοικονόμηση 15 δισ. ευρώ»στις δημόσιες δαπάνες με στόχο να συνεχιστεί η μείωση του ελλείμματος χωρίς αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη.

Στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο προβλέπεται επίσης ότι θα καταργηθούν 13.123 θέσεις εργασίας στα υπουργεία που κρίνονται «όχι άμεσης προτεραιότητας» προκειμένου να δημιουργηθούν περίπου 11.000 θέσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης και της αστυνομίας.

Εκτιμάται επίσης, όπως είπαν οι υπουργοί Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί και Προϋπολογισμού Μπερνάρ Καζνέβ ότι οι κρατικές δαπάνες -εκτός των δανειακών βαρών και των συντάξεων- θα μειωθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά από το 1958.

.«Βρισκόμαστε στην τελική φάση, πριν την έξοδο από την κρίση»

«Τώρα, βρισκόμαστε στην τελική φάση, πριν την έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται, πρωτίστως, εθνική ενότητα. Πρώτος μας στόχος είναι να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της συμμετοχής του, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

 Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν βοηθάει την οικονομία η λήψη νέων μέτρων και οι περικοπέ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.