.ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ζωγράφου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ζωγράφου. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ζωγράφου θα δημιουργηθούν άμεσα τμήματα για το πρόγραμμα:
·              Τοπική Ιστορία (διάρκειας 25 ωρών)
Επίσης, αναμένονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα:
·              Αγγλικά για το χώρο εργασίας (διάρκειας 25 ωρών)

·              Διακόσμηση (διάρκειας 25 ωρών)

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου). 
Τα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρώνεται ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων ( 8 έως 20 άτομα ανά τμήμα μάθησης).

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε :
1.            Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Ζωγράφου (Χ. Μούσκου 18, Άνω Ιλίσια, τηλ. 2107486267, 210 7789652
2.            Τμήμα Σχολικής Αθλητικής Μέριμνας & Νεολαίας Δήμου Ζωγράφου (Δημαρχείο Ζωγράφου, Γ. Ζωγράφου 7, 1ος όροφος, τηλ. 2107773809)

.Δράση αγάπης και στήριξης από τον Δήμο Ζωγράφου


Ο Δήμος Ζωγράφου, καλεί τους συμπολίτες μας σε μια δράση αγάπης και ελπίδας για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 9.00 έως 18.00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΓΟΥΔΗ
θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο happening, το οποίο θα περιλαμβάνει γκράφιτι και ζωντανή μουσική από τους νέους του Δήμου μας, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινότητα στην ιδέα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

.Λαγκάρντ: Κλείσιμο τραπεζών όπου απαιτείται


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι «προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να είναι η ανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάρθρωση και όπου απαιτείται το κλείσιμο τραπεζών».

Σε ομιλία της σε σημερινή εκδήλωση στο «Οικονομικό Κλαμπ» της Νέας Υόρκης για τις παγκόσμιες δράσεις πολιτικής που απαιτούνται ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη ειδικότερα στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, επανέλαβε τη θέση για οικονομική και νομισματική ένωση, διατυπώνοντας την άποψη ότι χρειάζεται πολιτική με περισσότερες συλλογικές λύσεις. 

Όπως τόνισε, μια επιλογή είναι η άμεση ανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας των προβληματικών τραπεζών που έχουν συστημικές επιπτώσεις. 

Πέρα απ' αυτό, επισήμανε χαρακτηριστικά, η ευρωζώνη χρειάζεται μια πραγματική τραπεζική ένωση που θα ενισχύσει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης και αυτό θα συμβάλει στην ασφάλεια των καταθέσεων και ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, εξασφαλίζοντας χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν καταφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η συμφωνία για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό θα συμβάλει και στην ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως επισήμανε, θα πρέπει να επικροτήσουμε αυτή την εξέλιξη και δεν είναι εύκολο για τις 17 χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν για την εφαρμογή μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών σε ένα τέτοιο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ταυτόχρονα, σημείωσε χαρακτηριστικά, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, προσθέτοντας ότι κυρίως στην περιφέρεια, πολλές τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο αναδιαμόρφωσης με μη επαρκή κεφάλαια και με πάρα πολλά επισφαλή δάνεια. Ακόμη και εκτός περιφέρειας, υπάρχει ανάγκη να συρρικνωθούν ισολογισμοί, να μειωθεί η εξάρτηση από την χονδρική χρηματοδότηση και να βελτιωθούν επιχειρηματικά μοντέλα.

Στη συνέχεια, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι λόγω της ανεπαρκούς οικονομικής αναδιάρθρωσης, η νομισματική πολιτική ακολουθεί την τακτική των «περιστρεφόμενων ροδών». 

Σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπως σημείωσε, η πιστωτική ικανότητα έχει συρρικνωθεί κατά 5% από την έναρξη της κρίσης και το χτύπημα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σκληρό

.Διαφωνία με Κοντονή στην Προανακριτική


Διαφωνία προέκυψε στην Προανακριτική μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Σταύρου Κοντονή, όταν η πρώτη ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στο προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής για να μην δοθεί άδεια στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για το εξωτερικό. 

Πρόταση με την οποία διαφώνησε ο κ. Κοντονής σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Επιτροπή είναι να έρθει να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου και όχι να του απαγορευτεί η άδεια για το εξωτερικό.

Νωρίτερα η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για όσα αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει νομότυπα η κλήτευση του κ. Παπανδρέου και να καταθέσει ως μάρτυρας η οποία υπερψηφίστηκε από τους 8 παρόντες βουλευτές ενώ την καταψήφισε μόνο ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιμένει να του σταλεί πρώτα η κλήτευση και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η κατάθεση της συνεργάτιδας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου Σοφίας Μπέλμπα, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αύριο στην Προανακριτική έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης

.100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης


Στο ποσό των 224.000.000 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της χειμερινής περιόδου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 
Πρόκειται για την περίοδο από 15.10.2012 μέχρι 28.02.2013 και τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων. 

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από 15.10.2011 έως 28.02.2012 τα έσοδα ήταν περίπου 141.495.000 ευρώ» (σ.σ. περίπου 100.000.000 ευρώ λιγότερα).
   
Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα στην οποία ανέφερε ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης γιατί, εκτός από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, 
παρά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με το Φόρο πετρελαίου κίνησης, δεν επετεύχθη η επιδιωκόμενη αύξηση δημοσίων εσόδων.

.Πρώτο κρούσμα με κρέας αλόγου στη Βρετανία


Η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Asda ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρέθηκαν πολύ χαμηλά επίπεδα της καρκινογόνου ουσίας φενιλβουλταζόνης (ενός φαρμάκου που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό) σε κρέας αλόγου που εντοπίστηκε σε κονσέρβες με κορν μπιφ. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο κρούσμα που καταγράφεται στη χώρα.

Η Βρετανική Αρχή Ασφαλείας των Τροφίμων (FSA) ανακοίνωσε ότι το επίπεδο του φαρμάκου, που απαγορεύεται να εισέλθει στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα, συνιστά μικρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, καθώς από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι η περιεκτικότητα ήταν τέσσερις μονάδες στο δισεκατομμύριο. 

Η Asda, το βρετανικό παράρτημα του αμερικανικού γίγαντα Wal-Mart, ανακοίνωσε ότι το φάρμακο εντοπίστηκε μέσα σε κονσέρβες του προϊόντος της "Smart Price Corned Beef", όπου είχε βρεθεί τον Μάρτιο DNA αλόγου και ότι αποσύρθηκε από τα ράφια.

Η FSA ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν στα σπίτια τους τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν θα πρέπει να τα καταναλώσουν, αλλά να τα επιστρέψουν για να λάβουν αποζημίωση. Η φενιλβουλταζόνη μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο μόνο σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις.

.ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ...


Kι ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ με θερμοπυρηνικό πόλεμο, το στράτευμα του ηγέτη της Β. Κορέας εμφανίζεται διχασμένο καθώς όπως αποκαλύπτει η βρετανική ταμπλόιντ "Telegraph", πρώην Βορειοκορεάτης αρχιστράτηγος επισημαίνει ότι πολλοί στρατιώτες αρνούνται να υπακούσουν στις διαταγές του νεαρού δικτάτορα...
Την ίδια ώρα, η Κίνα κλείνει το συνοριακό πέρασμα της πόλης Νταντόνγκ στα βορειοανατολικά της χώρας προς τη Β. Κορέα για τους τουρίστες ενώ η Ιαπωνία από χθες έχει αναπτύξει πυραύλους Patriot στο Τόκιο για λόγους ασφαλείας. "Τα τουριστικά πρακτορεία δεν μπορούν να οργανώσουν ταξίδια εκεί γιατί η βορειοκορεατική κυβέρνηση ζήτησε από τους ξένους να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Απ' όσο γνωρίζω οι επιχειρηματίες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα", τόνισε αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας. Από την πλευρά της, εκπρόσωπος τουριστικού πρακτορείου στη Νταντόνγκ δήλωσε ότι η απόφαση να κλείσει το πέρασμα της Νταντόνγκ για τους τουρίστες ελήφθη από τη Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά της η Σεούλ κατηγορεί την Πιονγιανγκ για κυβερνοεπιθέσεις που παρέλυσαν τις μεγαλύτερες νοτιοκορεατικές τράπεζες αλλά και τα δίκτυα της χώρας.

Στο μεταξύ, αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν μυστική συνάντηση μέσα στον Μάρτιο Αμερικανών και Βορειοκορεατών αξιωματούχων προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα από την πλευρά της Πιονγιάνγκ και να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή. 

Η συνάντηση έγινε αφότου η Πιονγιάνγκ προχώρησε και στην τρίτη πυραυλική δοκιμή και άρχισε να υιοθετεί πολεμική ρητορική κατά της Ουάσινγκτον και της Σεούλ.

Στο Λονδίνο, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Βορειοκορεάτης πρέσβης ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον γεγονός που ενισχύει τις ενδείξεις περί εκτόξευσης πυραύλου από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Οπως γράφει η βρετανική ταμπλόιντ "Telegraph", έξω από την πρεσβεία είναι παρκαρισμένο τις τελευταίες ώρες ένα βαν με το οποίο ενδέχεται να εγκαταλείψει τη Βρετανία ο πρέσβης.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ, δια στόματος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν , προειδοποίησε ότι η κρίση στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.