.Βραβεία και από το 15ο Φεστιβάλ Ορεστιάδας...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Βραβεία και από το 15ο Φεστιβάλ Ορεστιάδας για τη Θεατρική Ομάδα του ΝΠ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Carpe Diem» !!!

Η παράσταση  «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή ταξίδεψε στο ακριτικό φεστιβάλ θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου και έλαβε τα βραβεία:
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ στη Μαρία Αδαμοπούλου για το ρόλο της «ΝΙΝΑΣ»
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ στη Μάρθα Φωκά 

.Α. Σαμαράς: Να ανακοπεί το μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στην σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την παρέμβασή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν που ενισχύει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη χώρα. 

Κάλεσε δε την αφγανική κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την φύλαξη των συνόρων της προκειμένου να ανακοπεί το κύμα της μετανάστευσης. Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς είχε, στο περιθώριο της Συνόδου, συνάντηση με τον ... περισσότερα »

.Π. Ποροσένκο: Κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι θα διατάξει να εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός αύριο Παρασκευή από την πλευρά των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίες πολεμούν εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αρχίσει η υλοποίηση ενός «σχεδίου κατά στάδια» για την ειρήνευση στη χώρα του.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO στην Ουαλία, ο Ποροσένκο πρόσθεσε πάντως ότι η εφαρμογή της εκεχειρίας αυτής θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνει και θα φέρει αποτέλεσμα η σύνοδος της λεγόμενης ομάδας επαφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας αύριο. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν απεσταλμένοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Στις 14:00 τοπική ώρα (σ.σ. και ώρα Ελλάδας) αύριο, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει η συνάντηση (στο Μινσκ), θα καλέσω το Γενικό Επιτελείο να θέσει σε ισχύ μια διμερή εκεχειρία και ελπίζουμε ότι η εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου θα αρχίσει αύριο».
Εξάλλου, ο Ποροσένκο είπε ότι το NATO θα παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο έκανε τις δηλώσεις έπειτα από μια συνάντηση με τους σημαντικότερους δυτικούς ηγέτες -με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Στο μεταξύ, δύο ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών δήλωσαν ότι θα διατάξουν τις δυνάμεις τους να εφαρμόσουν άμεσα μια εκεχειρία από αύριο εάν επιτευχθεί συμφωνία με το Κίεβο στις συνομιλίες οι οποίες θα γίνουν στο Μινσκ, σύμφωνα με ιστότοπο ο οποίος πρόσκειται στους αυτονομιστές.

.Δ. Καρύδης: Η ομιλία Βενιζέλου ήταν ρήξη με αντιλήψεις, που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν

«Ρήξη με αντιλήψεις που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ομιλία του προέδρου του κινήματος, Ευ. Βενιζέλου, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο. 

«Αυτό που χθες ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος είναι ότι μέσα από αλήθειες και αποτιμώντας μια πορεία 40 χρόνων από τη μεταπολίτευση, αλλά και των τελευταίων πέντε ετών που ήταν μια επώδυνη πορεία για την παράταξή μας για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την προοπτική της χώρας και της παράταξης με διαφορετικές αντιλήψεις και λογικές. 

Αυτό, που έγινε χθες, ήταν μια ρήξη με αντιλήψεις του παρελθόντος που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν», λέει.

Σε ερώτηση αν οι σχέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου έχουν διαρραγεί μετά τις δύο εκδηλώσεις για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ, κ. Καρύδης απαντά: 

«Οι εκδηλώσεις της ομάδας των κλακαδόρων προσέβαλε την παράταξη και τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας. Κανείς μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές και ήταν λάθος που αυτές οι συμπεριφορές δεν αποδοκιμάστηκαν. Εμείς προχωράμε χωρίς αποκλεισμούς. Τι είπε καθαρά ο κ. Βενιζέλος, το επαναλαμβάνουμε και εμείς. Αυτή είναι η πορεία της δημοκρατικής παράταξης. 

Το πρώτο μέλημα είναι να ανασυνθέσουμε όλον αυτόν τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο για το καλό της χώρας. Για τη σταθερότητά της και την προοδευτική της πορεία, με υπεύθυνες θέσεις. Εκεί σημασία έχει, όχι να κινούμαστε σε γκρίζες γραμμές των άλλων πολιτικών κομμάτων, αλλά να στηρίζουμε και να ψηφίζουμε την παράταξή μας .... 

Μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσαν υπουργοί, που είχαν συμμετοχή και ευθύνη για την πορεία της παράταξης και της χώρας, είδαμε κάποια στιγμή να απεκδύονται των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους και να περιοδεύουν σε διάφορα άλλα κόμματα από εδώ και από εκεί. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που χρόνια τώρα στήριζε και στηρίζει την παράταξη, δεν μπορεί νατο ανεχθεί».

.Ντ. Κάμερον: Θα αυξηθούν τα μέτρα εναντίον της Μόσχας αν δεν αλλάξει τακτική

O Bρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε ότι θα αυξηθεί η πίεση προς τη Ρωσία αν δεν σταματήσει η επιθετικότητα από την πλευρά της Μόσχας, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη. Μιλώντας ενόψει της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο Κάμερον δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας έχουν ήδη επιφέρει αποτέλεσμα.

«Πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς για το ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απαράδεκτο, ρωσικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος. Και η Βρετανία, μαζί με άλλες χώρες, έχει πιέσει και έχει καταφέρει την επιβολή μίας σειράς κυρώσεων. Αυτό που χρειάζεται να καταλάβει η Ρωσία είναι ότι αν συνεχίσει αυτή την τακτική στην Ουκρανία η πίεσή μας θα αυξηθεί», είπε ο Κάμερον.

.Συνάντηση Τσίπρα με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παροτρύνσεις προς τους δύο περιφερειάρχες, Ρένα Δούρου και Θόδωρο Γαλιατσάτο και τους δημάρχους που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ «να σταθούν μπροστάρηδες στην προσπάθεια οργάνωσης των συλλογικών αντιστάσεων και δημιουργίας ενός δικτύου αλληλεγγύης για τους πιο αδύναμους» και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την αποψινή συνάντησή τους. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την κριτική του κόμματος στην αντιδραστική «απορρύθμιση», και όχι μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και στην αδυναμία των δήμων και... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.