.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Με αργία απειλείται ο Γ. Καζάκος

Στα «χέρια» τριών εφετών βρίσκεται η υστεροφημία του Γιάννη Καζάκου, ο οποίος απειλείται να τεθεί σε αργία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις παράνομες προσλήψεις στην ΚΕΔΗΖ. Η υπόθεση έχει εισαχθεί στο πινάκιο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, η πρώτη συνεδρίαση, όμως, του οποίου έχει προσδιοριστεί για τον Σεπτέμβριο.

Από πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής πιθανολογείται ότι η τελική απόφαση θα είναι σύμφωνη με την πρόταση των Επιθεωρητών, φαίνεται δε ότι στο «πνεύμα» αυτής της εκτίμησης κινήθηκαν και πρόσφατα δημοσιεύματα, προεξοφλώντας την επιβολή της αργίας στον κ. Καζάκο. 

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η πειθαρχική αυτή ποινή δεν τον υποχρεώνει σε παραίτηση από τα καθήκοντά του ως δημοτικού συμβούλου, δεσμεύει όμως κατά πολλούς τρόπους πιθανές κινήσεις για πολιτική καριέρα στο Δήμο Ζωγράφου, αφού φαίνεται ότι η ιδέα μιας ρεβάνς έναντι των αντιπάλων του δεν εγκατέλειψε ποτέ τον τέως δήμαρχο, κι ας έχει προ πολλού δώσει το χρίσμα της διαδοχής.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης παραπέμπεται από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Ζωγράφου και η μόνιμη συνεργάτης του κ. Καζάκου στις λογιστικές «αλχημείες» της ΚΕΔΗΖ, Χρ. Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ZO2.gr η Επιτροπή αυτή επρόκειτο να συνεδριάσει, σήμερα Πέμπτη, με το ερώτημα της 

.Νέες διαδηλώσεις χιλιάδων ισλαμιστών στην Αίγυπτο

Χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι άρχισαν να διαδηλώνουν πριν από λίγο σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές άρχισαν μια πορεία από το βορειοανατολικό Κάιρο προς το κέντρο της πρωτεύουσας, φωνάζοντας μεταξύ άλλων το σύνθημα «κάτω η εξουσία του στρατού».

Οι ισλαμιστές είχαν καλέσει σε νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα, δύο ημέρες μετά τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στις επιχειρήσεις καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο στρατός της Αιγύπτου έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στην πρωτεύουσα, αναμένοντας το ξέσπασμα συγκρούσεων. Ο στρατός έχει αναπτύξει άρματα μάχης.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου πριν από λίγο, ο στρατός και η αστυνομία διεμήνυσαν ότι θα «αντιμετωπίσουν σθεναρά» οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου. Ο στρατός και η αστυνομία έχουν λάβει την άδεια να ανοίγουν πυρ για να αμυνθούν εάν δεχθούν επίθεση. 

Αναφέρθηκαν ήδη ταραχές στη βόρεια Αίγυπτο. Η αστυνομία άνοιξε πυρ χρησιμοποιώντας φυσίγγια που περιέχουν σκάγια και έκανε χρήση δακρυγόνων στην πόλη Τάντα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από την αστυνομία στο βορρά, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης σε ενέδρα στο Κάιρο.

.«Η Ελλάδα έχει δύο κιβωτούς: Tις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού»

«Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την εορτάζουσα Τήνο, όπου βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μνημονεύοντας την ιστορική επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι του νησιού κι ευχόμενος στους πιστούς καλή δύναμη και χρόνια πολλά, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου.

«Αυτό που νιώθουμε σήμερα είναι ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, όμως, δεν θα πάνε χαμένες, γιατί αντλούμε από την ιστορία μας

Η Ελλάδα είχε και έχει δύο κιβωτούς: τις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού. Και αυτές θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» σημείωσε ο υπουργός.
 Η μέρα της Παναγίας γιορτάσθηκε και φέτος στην Τήνο με την παρουσία πλήθους πιστών απ΄άκρου σ΄άκρο της Ελλάδας και όχι μόνον.

Προσκυνητές όλων των ηλικιών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί συνωστισμένοι στον δρόμο, που ενώνει το λιμάνι με τον εκκλησία της Ευαγγελίστριας, να περιμένουν υπομονετικά την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από τον ναό και την τελετουργική κάθοδό της στη Χώρα, που θα τους επέτρεπε να περάσουν από κάτω και να λάβουν την ευλογία της.

Υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η εικόνα κατέληξε στην κεντρική εξέδρα της παραλίας, όπου ιεράρχες, οι επικεφαλής των τριών όπλων, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικοί και τοπικοί άρχοντες έψαλαν το «Υπερμάχω», απηύθυναν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συγκεντρωμένους και αποχώρησαν.

.Έκκληση Παντ. Καψή να ανοίξει το Ραδιομέγαρο

Ακόμα και εντός των επόμενων ημερών μπορεί να γίνει εκπομπή κανονικού προγράμματος από τον ενδιάμεσο φορέα, ανέφερε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας το πρωί τηλεφωνικά στο MEGA.
«Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τώρα στις προσλήψεις, γιατί θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών», είπε, επισημαίνοντας ότι «από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν οι επιτροπές για να παρακολουθήσουν τις αιτήσεις και να προχωρήσουμε στις προσλήψεις».

Ο κ. Καψής απηύθυνε έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να προσληφθούν άλλοι 1.400 υπάλληλοι και εξέφρασε την ελπίδα, την επόμενη εβδομάδα «να ανακοινώσουμε και τα υπόλοιπα 1400 ονόματα των ανθρώπων, βέβαια θα προσληφθούν εφόσον ανοίξει και όταν ανοίξει η Αγία Παρασκευή».

Εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. 

Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».

.Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ που συνελήφθησαν το πρωί για τον θάνατο του 19χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Τρίτης, πηδώντας από τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. 

Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί  πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.  

Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

.Φέρνει τον ανασχηματισμό η παραίτηση Κόλλια ...???

από zω2  

Σε ένα προδιαγεγραμμένο και αναπόφευκτο-για τους γνωρίζοντες τέλος, έφτασε η σχέση Κώστα Καλλίρη-Θοδωρή Κόλλια.
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι μεταξύ τους ισορροπίες ήταν σε τεντωμένο σχοινί, ενώ στο δημαρχιακό μέγαρο Ζωγράφου φημολογήθηκαν και κάποιες έντονες κόντρες. 

Χτες όμως, ο κ. Κόλλιας έγραψε την «τελευταία πράξη» υποβάλλοντας την παραίτησή του από επικεφαλής του Νομικού Προσώπου του Δήμου, αλλά και από το Κοιμητήριο.
Όπως ήταν φυσικό, τον αναζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε από πρώτο χέρι τους λόγους της παραίτησης, δεν απάντησε όμως στις κλήσεις μας, επιλέγοντας «χαμηλό προφίλ».

Πάντως, όπως κι αν ερμηνευτεί η εξέλιξη, σίγουρα αποτελεί το προοίμιο του «μίνι ανασχηματισμού» τον οποίο ετοιμάζει ο Δήμαρχος για τον Σεπτέμβριο…

.Αίτημα της ΚΕΔΕ για επιπλέον χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Παιδικής φροντίδας

Την επιπλέον χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Παιδικής φροντίδας της Αυτοδιοίκησης από αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ ώστε, σε αυτή τη εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, να καλυφθούν άμεσα και οι αιτήσεις των 31.153 επιπλέον παιδιών που αν και πληρούν τις προϋποθέσεις μένουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με σημερινή επιστολή του στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Με βάση τα φετινά στοιχεία, τα οποία παραθέτει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο. Ωστόσο η υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατομμύριων ευρώ επαρκεί για την κάλυψη των 2/3 των αιτήσεων, ήτοι 60.000 θέσεις. Για να γίνει δυνατή η ένταξη όλων των παιδιών στο πρόγραμμα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις.

Ο κ. Ασκούνης τονίζει στην επιστολή του προς τον κ. Βρούτση ότι «είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ που με βάση τις εισηγήσεις της ΚΕΔΕ μπορούν να προέλθουν είτε από αδιάθετους πόρους του ΕΤΠΑ με τη χρήση της ρήτρας ευελιξίας από τα ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», είτε με μεταφορά πόρων από τα ΕΠ «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» και «Διοικητική Μεταρρύθμιση», είτε με μεταφορά αδιάθετων πόρων του ΕΚΤ από τους άξονες της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης του ΕΠΑΝΑΔ, ώστε άμεσα να καλυφθούν και οι αιτήσεις των 31.153 επιπλέον παιδιών που μένουν εκτός προγράμματος και να στηριχθούν οι οικογένειές τους σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης».

«Οι προτάσεις μας αυτές, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι κοινωνικά αναγκαίες, εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες με βάση το ισχύον σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ και λειτουργικές καθότι διασφαλίζουν την άμεση αξιοποίηση πόρων που έχει άμεση ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Και κλείνοντας υπογραμμίζει την ανάγκη να έχει βρεθεί λύση για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ανοίγουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.

.Το τέλος των ταμείων

Τάσος Τέλλογλου  
Πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες εξεπλάγησαν με την παρατήρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ότι χωρίς ιδιωτική ασφάλιση δεν θα είναι δυνατή, στο μέλλον, η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των συνταξιούχων.

Κακώς εκπλήσσονται. Το Σαββατοκύριακο, τα ολλανδικά ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσαν τη μείωση των παροχών για εκατομμύρια ασφαλισμένους τους, καθώς οι αποδόσεις από τις τοποθετήσεις είναι πολύ μικρές και οι δικαιούχοι όλο και αυξάνονται. 
Εκεί που λειτουργούν κεφαλαιοποιητικά συστήματα, όπως στη Σουηδία, που αποφασίζεις μόνος σου πότε θα βγεις στη σύνταξη, ο κάθε ασφαλισμένος έχει την ευθύνη των τοποθετήσεών του. Αν θέλεις απόδοση παίρνεις και το ρίσκο, η διοίκηση του ταμείου λειτουργεί ως εντολοδόχος του ασφαλισμένου.

Αλλά αυτό το μοντέλο απορρίπτεται νοτιότερα, ήδη στη Γερμανία, που οι ασφαλισμένοι προτιμούν άλλοι να παίρνουν την ευθύνη των επιλογών για τις αποταμιεύσεις τους. Εδώ είμαστε πολύ μακριά από όλα αυτά. 
Με τον γιγάντιο αριθμό των ανέργων, το κούρεμα και τις εισφορές, που δεν πλήρωνε έτσι και αλλιώς η κοινωνία των μικρομεσαίων και στις καλές εποχές, τα ταμεία πνέουν τα λοίσθια. Νέες περικοπές των συντάξεων είναι προγραμματισμένες. Το να τα βάζει κανείς με τον αγγελιοφόρο μιας λύσης -ναι, για όσους έχουν ακόμα κάποια χρήματα από την αμοιβή τους- είναι αστείο. Και υποκριτικό.

.Πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό

Στα 1,917 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2013, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση σε σχέση τόσο με πέρυσι, όσο και με τον στόχο του προϋπολογισμού. 

Την ίδια περίοδο ο προϋπολογισμός παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,567 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,083 δισ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι και στόχο για πρωτογενές έλλειμμα 3,141 δισ. ευρώ το φετινό επτάμηνο. 
Πρόκειται για εξέλιξη που συνδυάζεται με ανάκαμψη της πορείας των εσόδων τον Ιούλιο και επιβεβαιώνει σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ...περισσότερα »

.Ο Κ. Φιλιππίδης 10ος στον τελικό του επί κοντώ

Την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς μέχρι αυτή τη στιγμή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης, έστω και αν δεν κατάφερε στον τελικό του επί κοντώ, να φτάσει τις προσδοκίες του. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 10η θέση με 5.65, ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ξεκίνησε τον αγώνα από τα 5.50, που πέρασε με την πρώτη, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5.75.

.Σ. Κεδίκογλου: Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει

«Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει. Και εκείνος που δεν μπορεί, θα προστατεύεται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

 Διευκρίνισε επ' αυτού ότι θα μπουν κριτήρια που θα καθορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον υπουργείο Οικονομικών.

 «Πρώτος γνώμονας, η προστασία των ευαίσθητων, των αδύναμων. Δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων, να υπάρχει η έννοια της στεγαστικής πίστης και για τους νέους» τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα για τις πρώτες κατοικίες όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας.

 Εξήγησε παράλληλα ότι πρέπει τα κριτήρια να καθοριστούν επακριβώς και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ρύθμιση με μια νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει εκείνους που έχουν ανάγκη.

 «Αν δεν κάνουμε τίποτα, 31 Δεκεμβρίου, θα αίρεται κάθε προστασία. Λοιπόν, πρέπει στο Κοινοβούλιο να βρούμε, να συμφωνήσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση», υπογράμμισε.

.Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις) όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες Αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

"Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική. Αποδείξαμε ότι μπορούμε. Ακόμη και στα πολύ δύσκολα. Τίποτε δεν ήταν αυτονόητο και εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε νέες προσεγγίσεις και νέες λύσεις. Τολμώ να ισχυρισθώ, ότι ελάχιστοι ποτέ στον κόσμο είχαν εμπειρία από παρόμοια αποκρατικοποίηση. 

Αλλά τα καταφέραμε και αυτό θα μείνει στο τέλος" αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, με αφορμή την υπογραφή πώλησης του 33% του Οργανισμού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.