.Στις εκλογές της Ουκρανίας νίκησαν θριαμβευτικά οι... ΗΠΑ!

Σάρωσαν κυριολεκτικά οι Αμερικανοί στις βουλευτικές εκλογές της... Ουκρανίας! Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, το κόμμα του απολύτως δικού τους ανθρώπου που είχαν κατορθώσει να τοποθετήσουν στη θέση του πρωθυπουργού τον Μάρτιο, του Αρσένι Γιατσενιούκ, ήρθε πρώτο! 

Εστω και μόνο για λιγότερο από μισή εκατοστιαία μονάδα, η ουσία είναι ότι το Λαϊκό Μέτωπο του Γιατσενιούκ φιγουράρει πρώτο με 22,17% των ψήφων έναντι του δεύτερου Μπλοκ Πέτρο Ποροσένκο, του προέδρου της χώρας, το οποίο πήρε 21,81%. Πρόκειται για εντυπωσιακό άθλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόμμα του Γιατσενιούκ συγκροτή... περισσότερα »

.Η σιωπηλή πλειοψηφία

*Οι εικόνες* ήταν επιεικώς εξοργιστικές. Και φυσικά αποκαλυπτικές της κατάντιας στην οποία έχει οδηγήσει ο ανεγκέφαλος κομματισμός τα ΑΕΙ μας. 
Θρασύτατοι φοιτητές και φοιτήτριες που διακατέχονται από την ψευδαίσθηση ότι η θέση που εξασφάλισαν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή δεν τους δίνει μόνο το δικαίωμα στη γνώση που η σχολή αυτή προσφέρει, αλλά τους καθιστά και συνιδιοκτήτες της, απέκλεισαν και προπηλάκισαν τις πρυτανικές αρχές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας επειδή δεν τους αρέσουν τα μέτρα για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων. 
*Αλλά* το πρόβλημα δεν είναι αυτοί. Ή μάλλον δεν είν... περισσότερα »

.«Συμφωνία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο»

Συμφωνία, η οποία από το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, επιτεύχθηκε στην αποψινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος με κυβερνητικά στελέχη, αρμόδια για θέματα δημόσιας διοίκησης.

 Όπως ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχει δέσμευση για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα λειτουργήσει εντός ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αξιολόγησης και θα είναι πιο δίκαιο, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό και παραγωγικό.
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν, πάντως, οι δύο πλευρές, θα τεθεί υπόψη των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι θα πάρουν και την τελική απόφαση. 

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ρήγας και Γ. Κουτσούκος και από την κυβέρνηση οι Δ. Σταμάτης, Κ. Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές περιλαμβάνει τέσσερα σημεία.

1. Το νέο σύστημα αμοιβών (μισθολόγιο) θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 για όλο το δημόσιο τομέα. Θα έχει προηγηθεί, μέχρι το τέλος του 2014 και θα έχει δημιουργηθεί το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015. Πάνω σε αυτό το σύστημα θα κτιστεί το νέο μισθολόγιο.

2. Σχετικά με την προσωπική διαφορά και σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι αμοιβές θα διατηρηθούν ως έχουν, αλλά από την 1η Ιουλίου 2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικό σύστημα με εσωτερική ανακατανομή και σύνδεση με το είδος εργασίας και το είδος των θέσεων.

3. Για την προσωπική διαφορά σε άλλα υπουργεία θα υπάρξει εξορθολογισμός, από τον οποίο ενδέχεται να υπάρξει περικοπή σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων, για να δοθεί σε κάποια άλλα στελέχη.

4. Για τους νεοεισερχόμενους θα εφαρμοστεί πιλοτικά σύστημα μείωσης του βασικού μισθού. Αυτό δεν θα ισχύσει για κατηγορίες νεοεισερχομένων που τοποθετούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, στους οποίους θα δίνεται κάποια ενίσχυση ή κάποιο επίδομα.

.ΔΗΜΑΡ: «Όχι» στον διάλογο με ΠΑΣΟΚ, «ναι» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να μην προχωρήσει ο διάλογος, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, αλλά να συνεχιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, σε χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση.

Στην εισήγηση του Φ. Κουβέλη, που υποστήριξε ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πλειοψηφία της ΕΕ αποδέχθηκε, διατυπώθηκε ως βασικό επιχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να στηρίζει τις ακολουθούμενες από την κυβέρνηση αντικοινωνικές πολιτικές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έξι μέλη της ΕΕ δεν συμφώνησαν, επιμένοντας ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνει και να συνεχιστεί με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης.

Πριν από λίγο, με τη θέση της μειοψηφίας συντάχθηκε και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει τον διάλογο με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, για τη διαμόρφωση συσχετισμών, για την προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση του τόπου.

.Δύσκολη νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Νεπτούνας

Έπαιξε πάλι με τη φωτιά, αλλά και πάλι δεν «κάηκε» ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» για άλλη μία φορά ήταν κακοί, όμως πήραν τη νίκη με 85-81 κόντρα στη Νεπτούνας -στην παράταση (76-76 κ.α.)- και έκαναν το 3/3 στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 34 πόντους, με αποτέλεσμα να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ πόντων και παράλληλα να γίνει ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Καθοριστικοί στο τέλος της παράτασης από τη γραμμή των βολών οι Πέτγουεϊ και Σλούκας.

.Στο 26,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Στο 26,4% έκλεισε τον Ιούλιο η ανεργία στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη το ποσοστό το Σεπτέμβριο κυμάνθηκε στο 11,5%.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σημειώνοντας ότι στη ζώνη του ευρώ η ανεργία παρέμεινε στάσιμη σε σχέση με τον Αύγουστο, αλλά σε ετήσια βάση μειώθηκε (12% τον Σεπτέμβριο του 2013). 

Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία έκλεισε τον Σεπτέμβριο στο 10,1%. Τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας στη ζώνη του ευρώ σημειώθηκαν στη Γερμανία (5%) και στην Αυστρία (5,1%), ενώ μετά την Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται στην Ισπανία με 24%.

Στην Ελλάδα η ανεργία αποκλιμακώθηκε. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 27,8%, ενώ τον Ιούνιο του 2014 ήταν στο 26,7%. Σε ό,τι αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών σχεδόν ο ένας στους δύο εξακολουθεί να είναι άνεργος στην Ελλάδα και ο ένας στους τέσσερις στην ευρωζώνη. 

Στην Ελλάδα τέλος η καταγεγραμμένη ανεργία στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο στο 23,1%, ενώ στις γυναίκες ήταν στο 30,5% (στην ευρωζώνη ήταν στο 11,3% και 11,8% αντιστοίχως).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.