.«Δε θα αργήσει η κοινωνική έκρηξη, αν συνεχίσουμε έτσι»

Τον κίνδυνο μίας επικείμενης κοινωνικής έκρηξης, αν συνεχιστεί «η παράφρονη αυτή πολιτική» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης. Ερωτηθείς αν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα ζούσαμε όσα συμβαίνουν σήμερα, ο ποιητής απαντά: «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας αναμενόμενος εφιάλτης που τον υποπτευόμασταν ότι θα 'ρχόταν κάποια μέρα για άγνωστες τότε σ' εμάς ακριβείς περιστάσεις, σαν ένα προμήνυμα καταστροφής που δεν ήταν δυνατόν να μαντέψεις το τι θα 'ταν, αλλά είχες μια ιδέα ότι θα 'ταν οικονομικής φύσεως, εφόσον περιοδικά στο σύστημα εμφωλεύουν... περισσότερα »

.'ΠΑΝΩ ΣΠΟ 11.000 ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ''...

Πάνω από 11.000 παιδιά έχουν χάσει  τη ζωή τους στον συριακό εμφύλιο, μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών, ανέφερε το βρετανικό think tank, Oxford Research Group....

Σύμφωνα με την αναφορά, εκατοντάδες έχουν στοχευτεί από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ συνοπτικές εκτελέσεις και βασανιστήρια έχουν σημειωθεί με θύματα παιδιά ηλικίας μέχρι και ενός ετών.

Όπως επισημαίνεται, η πλειονότητα των παιδιών έχουν σκοτωθεί από βόμβες ή οβίδες στις ίδιες τους τις γειτονιές.
Η αναφορά, η οποία τιτλοφορείται «Stolen Futures – the Hidden Toll of Child Casualties in Syria», εξετάζει δεδομένα από την έναρξη του πολέμου, το Μάρτιο του 2011, ως τον Αύγουστο του 2013.

Από τα 11.420 θύματα, ηλικίας 17 και κάτω, τα 389 σκοτώθηκαν από πυρά ελευθέρων σκοπευτών. 764 εκτελέστηκαν, και πάνω από 100 βασανίστηκαν. Τα νεκρά αγόρια είναι περίπου διπλάσια από τα κορίτσια – για την ακρίβεια, αγόρια ηλικίας από 13 ως 17 ετών έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν θύματα «στοχευμένων» φόνων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων παιδιών έχει σημειωθεί στο Χαλέπι (2.223).
Η έρευνα πραγματεύεται μόνο θύματα των οποίων η ταυτότητα έχει επιβεβαιωθεί και περιπτώσεις στις οποίες το αίτιο θανάτου έχει εξακριβωθεί.

.Συνέχισε με νίκη ο Παναθηναϊκός

Με νίκη συνέχισε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπεργκ (32΄) και Καρέλης (83΄, +90΄), ενώ για τον ΠΑΣ ισοφάρισε προσωρινά ο Ντε Βινσέντι στο 51΄.

.ΠΑΣΥ: Κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο

Πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) με εντυπωσιακή συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λάρισα.

    Στην διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που ήδη ξεκίνησαν στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ενώ προβλέπεται κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή αγώνα. 
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Ιανουαρίου οπότε και θα αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση όπως θα έχει μέχρι τότε διαμορφωθεί.

.Γιορτάστηκαν τα 71 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες και τη συνεχή βροχόπτωση οι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από άλλα σημεία της χώρας έδωσαν και φέτος το παρών.
  
Στο διαχρονικό μήνυμα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σαν αποτέλεσμα μιας ενωτικής προσπάθειας. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «αυτές οι στιγμές κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές, μαζί με το μήνυμα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας», ενώ ο Νότης Μαριάς κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «εμπνεόμενοι από τα οράματα της ενωμένης εθνικής αντίστασης καλούμαστε να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες, να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.