.Εισαγγελέας για τις τιμές του πετρελαίου που δεν πέφτουν

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες για τις τιμές στα πετρελαιοειδή, που παραμένουν υψηλές.
Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις υψηλές τιμές πώλησης στην αγορά των πετρελαιοειδών, παρά την πτώση διεθνώς της τιμής του πετρελαίου.
 Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Γκύζη με εντολή να διαπιστώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της αισχροκέρδειας ή άλλων πλημμελημάτων.

.Γ.Ντάισελμπλουμ: Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες. Στην αντίθετη περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της επομένης εβδομάδας» εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ερωτηθείς για τη λύση που θα επιλεγεί για την Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, ο κ.Ντάισελμπλουμ απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στο Eurogroup της επομένης εβδομάδας.

.Το ΠΑΣΟΚ για το απαντητικό email της τρόικας

Το περιεχόμενο του απαντητικού ηλεκτρονικού μηνύματος των εκπροσώπων της τρόικας αναμένουν στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πάρουν θεση σε όσα λένε οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Ωστόσο, όπως έλεγαν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, αν η τρόικα ζητάει διευκρινίσεις θα τις δώσουμε, ίσως σε μια τηλεδιάσκεψη, η οποία μπορεί να γίνει το απόγευμα. 
Έλεγαν, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στη θέση του περί μη λήψης νέων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα.

.Η διαπραγμάτευση γίνεται με υπευθυνότητα

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να ολοκληρώσει την τελική αξιολόγηση του παρόντος προγράμματος και να μπει σε μια νέα φάση» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση με τίτλο «Looking globally from Athens» για τα 30 χρόνια του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών της Cass Business School του City University London. «Σιγά, σιγά ξεκαθαρίζουμε τις διευκρινίσεις. Είμαστε κοντά», ανέφερε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως η διαπραγμάτευση γίνεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κοιτά μπροστά.

«Βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο επιτυχημένων δημοσιονομικών προσαρμογών. Υλοποιήσαμε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, σε μια νέα περίοδο βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας συνεχώς την ανεργία« είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, όπου τα τελευταία χρόνια βρισκόταν πολύ χαμηλά.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν παράγοντα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή, όπως αυτή της ανατολικής Μεσογείου, και έκανε λόγο για ένα νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται στην περιοχή.

.Λήψη μέτρων για το ασφαλιστικό

Τη λήψη πέντε μέτρων στο ασφαλιστικό περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός σύμφωνα με δηλώσεις, νωρίτερα, του υπουργού Εργασίας στη Βουλή. 

Πρόκειται για την καθιέρωση του 62ου έτους ως κατώτατο ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με παράλληλη κατάργηση ευνοϊκών ενδιάμεσων ορίων. 
Την καθιέρωση των 20 ετών ασφάλισης ως απαιτούμενου χρόνου για τη λήψη κατώτατης σύνταξης, με ορίζοντα εφαρμογής το 2019 και πλήρους ωρίμανσης το 2040. 
Το «πάγωμα» των συντάξεων για δύο  χρόνια, την επανεξέταση των συντάξεων χηρείας και τον επανέλεγχο των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από τα μέτρα δεν θα θιγούν 2.650.000 ήδη συνταξιούχοι ενώ θα υπάρξει μέριμνα για ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων. 

.Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη μάχη επί του κρατικού προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με την καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία. 

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν όταν ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτήρισε κατάντια για τον αστικό κόσμο να εκπροσωπείται από τον Άδωνη Γεωργιάδη και της Σοφία Βούλτεψη. 

«Εγώ δεν είχα την τύχη να γεννηθώ πλούσιος σε χώρες του εξωτερικού και να σπουδάσω στα καλύτερα πανεπιστήμια, ούτε και να έχω μερίδια στην Black Rock», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον κ. Τσακαλώτο «προδότη της αστικής τάξης». 

Για «κακόγουστα σκηνοθετημένο επεισόδιο», έκανε λόγο ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την ένδεια προτάσεων που έχει σε πόλωση με τη ΝΔ

.Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

Στο ντέρμπι κορυφής ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική (εξ΄αναβολής) της Σούπερ Λίγκας. 

Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Αθανασιάδης (43΄) και Περέιρα (49΄) ενώ για τους «ερυθρόλευκους» είχε ισοφαρίσει ο Φουστέρ (45+1).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.