.Τουλάχιστον 221 τζιχαντιστές νεκροί από τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία

Τουλάχιστον 211 τζιχαντιστές και 22 πολίτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη, πριν από μία εβδομάδα, των αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολυθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου από τον διεθνή συνασπισμό της Ουάσινγκτον και των αράβων συμμάχων της στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Ράκα, της Ιντλίμπ, της Ντέιρ αλ Ζορ και της Χάσακα.

Η πλειονότητα των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος και περισσότεροι από 60 μαχητές στο Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία.

.FT: Δημόσιο χρέος και επιβράδυνση της ανάπτυξης οδηγούν σε νέα παγκόσμια οικονομική κρίση

Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να οδηγηθεί σε νέα κρίση από έναν «φαρμακερό συνδυασμό» χρεών - ρεκόρ και επιβράδυνσης της ανάπτυξης, αναφέρει η 16η ετήσια Έκθεση της Γενεύης (Geneva Report) που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η έκθεση - που συντάσσεται κατόπιν παραγγελίας του Διεθνούς Κέντρου Νομισματικών και Τραπεζικών Μελετών από μια ομάδα σημαινόντων οικονομολόγων, στους οποίους περιλαμβάνονται τρεις πρώην υψηλόβαθμοι κεντρικοί τραπεζίτες - προβλέπει ότι τα επιτόκια θα πρέπει να διατηρηθούν χαμηλά για «πολύ, πολύ μεγάλο» χρονικό διάστημα σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουν τα νοικοκυριά, οι εταιρείες και τα κράτη να εξυπηρετούν τα χρέη τους και να αποφύγουν ένα νέο κραχ. 

Η προειδοποίηση της έκθεσης, πριν από την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, γίνεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η εξασθένηση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας συμπίπτει με την πιθανότητα να αρχίσει η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να αυξάνει τα επιτόκια σε διάστημα ενός έτους.

.Επανέλεγχος στα οικονομικά ασφαλιστικών Ταμείων

Φως στο «σκοτεινό παρελθόν» του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, επιδιώκει να ρίξει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με υπουργική απόφαση που υπογράφεται εντός των επομένων ημερών και η οποία προβλέπει τον αναδρομικό διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών των ασφαλιστικών Ταμείων. 

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, πολλοί από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν προέβαιναν επί σειρά ετών σε έλεγχο των οικονομικών χρήσεων κάθε έτους και δεν συνέτασσαν ισολογισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει καθαρή εικόνα, κυρίως σε ότι αφορά τον έλεγχο των δαπανών αλλά και το θέμα... περισσότερα »

.Πυρά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Νέα σύσκεψη το αργότερο ως αύριο, πριν από την έναρξη των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα έχουν Σαμαράς – Βενιζέλος, την ώρα που τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα θερμά επεισόδια ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 
«Η κυβέρνηση είναι ενιαία και θα ακολουθήσει τον δρόμο που έχει χαράξει» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Βόμβες», από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, που έθεσε προϋποθέσεις για την ψήφο του για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας μεταξύ άλλων αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση. 
Έθεσε θέμα νέας στρατηγικής και ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως αυτό δεν θα γίνει ούτε με δημόσιες σχέσεις ούτε με τακτικισμούς, ενώ επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στη Χαλκιδική, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η μόνη χειροβομβίδα που κρατούσε ο κ. Σαμαράς ήταν μια από αυτές που πετούσε συνεχώς μέχρι το 2011 ανατινάζοντας όποια απόπειρα συμπαράταξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση”.
«Όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζεται, στο μυαλό όλων μας υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για τη διαφωνία Ντινόπουλου – Μητσοτάκη για τους επανελέγχους των συμβάσεων , ο κ Βορίδης είπε πως αν η διαφωνία είναι ενταγμένη σε μία οιονεί προεκλογική εκστρατεία, είναι πολύ κακό.
Είναι λάθος να συζητούνται προσωπικές αιχμές ειδικά από δικά μας στελέχη, τόνισε στον Α984 ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Αναφορικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατία παρέπεμψε στο νέο έτος για τις όποιες εξελίξεις.
Δεν θα καταστραφούμε κιόλας αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε στο parapolitika fm ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, προσθέτοντας πάντως ότι τα πράγματα τότε θα είναι δυσκολότερα. 

.Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν αύριο στην Αθήνα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, για δεύτερη φορά σήμερα. «Θα πορευθούμε σοβαρά, μεθοδικά και προετοιμασμένα. 

Θα πάμε πολύ καλά» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αύριο στις 11.30 το πρωί θα συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των δανειστών με ευρεία ατζέντα θεμάτων. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

 Εν τω μεταξύ, ρύθμιση με διετή διάρκεια η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει μεταξύ άλλων και διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων προωθεί η κυβέρνηση και θα αφορά 100 χιλιάδες μικρές και 10 χιλιάδες μεγάλες επιχειρήσεις. 
Σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης, η τρόικα δεν έχει διατυπώσει κάθετη αντίρρηση ως προς το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, ωστόσο συζητούνται τα επιμέρους θέματα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.