.Τελεσίγραφο Ευρώπης: Η Ελλάδα έχει μερικές ημέρες

Οι εταίροι ετοιμάζονται να «σφίξουν τη θηλιά» στην ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχων στο Reuters. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει λίγες ημέρες στη διάθεσή της, ενώ, πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. 

Ανώτατος αξιωματούχος σχολίαζε ότι «τα οικονομικά της κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμα χωρίς τρίτο πακέτο και χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση». Η συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών πρέπει να επιτευχθεί το αργότερο έως το Μάιο προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για τα εθνικά κ...περισσότερα »

.Η Deutsche Welle εξηγεί γιατί η Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη εξαιτίας του οριακού σημείου στο οποίο έχουν φθάσει οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της, εκτιμά σχόλιο της *Deutsche Welle*. Παρόλα αυτά, ο σχολιαστής Μαξ Χόφμαν επισημαίνει ότι υπάρχουν πέντε σημαντικοί λόγοι που μιλούν κατά της επαλήθευσης του δυσμενούς σεναρίου. 

Πρώτον, δεν είναι τόσο απλή η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ με τη μορφή ατυχήματος, το λεγόμενο «Graccident». Όπως υπογραμμίζεται, «τους προηγούμενους μήνες ειπώθηκε επανειλημμένα ότι αν η Ελλάδα δεν καταβάλει μία δόση στο ΔΝΤ, τότε ... περισσότερα »

.Καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε περιγράφει παραστατικά την εξέλιξη του επεισοδίου όταν ομάδα αντιεξουσιαστών εισήλθε στο εστιατόριο που δειπνούσε με την σύζυγό του και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον τους απαιτώντας την απομάκρυνση από τον «χώρο τους». Ο υπουργός βγήκε από το εστιατόριο και είχε συζήτηση μαζί τους πριν αποχωρήσει.

 Κλείνοντας την ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί κα... περισσότερα »

.Θετικά μηνύματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη συνάντηση Κοντονή-Ινφαντίνο

Αισιοδοξία ότι ουσιαστικά παύει κάθε κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Όπως διαφάνηκε, δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ με το νέο νόμο και οι νέες τροποποιήσεις που θα συμπεριλάβει σε αυτόν ο κ. Κοντονής, για την ψήφιση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θα σταλούν προηγουμένως γραπτώς σε ΕΠΟ, UEFA και FIFA

Μια μικρή επιφύλαξη πάντως άφησε για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης. 

.Με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά

Υποχρεωτική χρήση κάρτας για κάθε συναλλαγή πάνω από 70 ευρώ στα νησιά με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων θα προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο - το οποίο είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη- θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. 

Στόχος του μέτρου είναι να αυξηθούν τα έσοδα κυρίως από το ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές με μεγάλο τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα εξεταστούν και σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. 

.Στο Brussels Group, το πολυνομοσχέδιο με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη»

Το πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη», στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, θα τεθεί υπόψη του Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα. Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», χθες στη Βουλή, προσθέτοντας ότι στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη».

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα. Εξάλλου, ο ίδιος διέψευσε εκ νέου τη φημολογία για δήθεν επιβολή έκτακτης εισφοράς. 

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και στο Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί μετά το Brussels Group.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.