.Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Neoset


Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι πτωχεύσεις εταιρειών, με τελευταίο κρούσμα αυτό της Neoset, μίας εταιρείας που στην 30χρονη παρουσία της έγραψε ιστορία στον κλάδο του επίπλου στη χώρα μας, ενώ κάποτε αποτελούσε success story.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, καθώς δεν άντεξε το βάρος των υψηλών υποχρεώσεων, δραστηριοποιούμενη σε ένα κλάδο που παρουσιάζει σοβαρή κάμψη. 

Η Neoset εμφάνισε το 2011 ζημιές 7,8 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις ύψους 53,1 εκατ. ευρώ., ενώ ταα ίδια κεφάλαιά της είχαν διαμορφωθεί στα 25,5 εκατ. ευρώ, σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, έναντι των 33,4 εκατ. ευρώ το 2010.

Η Neoset είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στο χώρο του επίπλου, με τουλάχιστον 100 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα για όλα τα εμπορικά της σήματα (Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos, Neowood). 

Διαθέτει βιομηχανικές εγκαταστάσεις 65.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, ενώ έχει διεθνή παρουσία με δραστηριότητες από το 1990 στον Καναδά και εξαγωγές σε Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ.

.Tο 67,5% των πολιτών θέλουν τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου


Εκτός νόμου θέλουν τη Χρυσή Αυγή οι Έλληνες πολίτες αν συνεχίσει να παραβαίνει τους ελληνικούς νόμους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το 67,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου στην περίπτωση που εξακολουθεί να εφαρμόζει καταδικαστέες πρακτικές, όπως λένε. Όμως, το ίδιο ζητά και για όποιο άλλο κόμμα θέλει να ανατρέψει τη Δημοκρατία. 

Αντίθετοι με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών και των παιδιών τους εμφανίζονται οι ερωτηθέντες.

Το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι Έλληνας είναι εκείνος που έχει λάβει ελληνική παιδεία ενώ το 32,5% θεωρεί ότι Έλληνας είναι όποιος έχει Έλληνες γονείς. 

Το 74% των ερωτηθέντων πάντως συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με τη δήλωση ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας. Το 43% υποστηρίζει ότι θέλει την παραμονή τους στη χώρα με ίδια ή λιγότερα δικαιώματα από τους Έλληνες πολίτες ενώ το 47,3% ζητά την παραμονή μόνο των νόμιμων ή αναγκαίων μεταναστών. 

Στο ερώτημα για το πόσο συμφωνούν ή όχι με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», το 75,4% δέχεται την επιχείρηση. 

Πάντως, το 67,5% των ερωτηθέντων θέλει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή στην περίπτωση που συνεχίζει να παραβαίνει τους ελληνικούς νόμους αλλά το ίδιο ζητά και για όποιο άλλο κόμμα θέλει να ανατρέψει τη Δημοκρατία. 

Το 66,8% και το 78,4% διαφωνεί με ακραίες δηλώσεις όπως «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» και «Πας μη Έλλην βάρβαρος» αντίστοιχα.

.Φ. Κουβέλης: Αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά δε μπορούμε να συνυπάρξουμε


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, αποδοκίμασε τους βουλευτές του κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, οι οποίοι στις καθοριστικές ψηφοφορίες στη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, διαφοροποιήθηκαν από τις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος και σε κείμενο που στέλνεται στις οργανώσεις και τα μέλη ενημερώνει για τη στάση απέναντί τους.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προειδοποίησε τους δυο βουλευτές να μην συνεχίσουν στην τακτική περιφρόνησης των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος.

«Υπερασπίζομαι τις συλλογικές διαδικασίες, σέβομαι τις απόψεις και το δικαίωμα της μειοψηφίας να τις εκφράζει, αλλά πολιτικά αποδοκιμάζω συμπεριφορές που περιφρονούν το κόμμα, που δεν υπηρετούν ούτε τις συλλογικές αποφάσεις ούτε το δικαιώματα στη μειοψηφία και εξ αντικειμένου προσβάλλουν το κόμμα. 

Εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε» τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης στους κκ. Βουδούρη και Μουτσινά, οι οποίοι εκλήθησαν να εξηγήσουν τη στάση τους. Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κόμματος, οι εξηγήσεις δεν έπεισαν και ορισμένα εξ αυτών ενοχλήθηκαν από τον τρόπο που τοποθετήθηκαν.

Κατά τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, στο κείμενο προς τα μέλη και τις οργανώσεις της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι «πρόκειται για στάση που αποστασιοποιείται από τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος και συνιστά πολιτική παραβίαση των αποφάσεών του» και πως «οι δύο βουλευτές με τη συνολικότερη στάση τους έναντι των αποφάσεων του κόμματος σε μείζονα θέματα, δεν υπηρετούν τη συλλογικότητα της Δημοκρατικής Αριστερές».

.«Θα εκταμιευτεί κανονικά η δόση»


«Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τις συναντήσεις του με τους Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι όσα απομένουν είναι ελάχιστες τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες που αφορούν την εκτέλεση των ήδη συμφωνημένων και θα κλείσουν οριστικά τις επόμενες μέρες. 
«Επιστρέφω στην Ελλάδα ακόμη πιο αισιόδοξος για την επόμενη 
μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

.Στουρνάρας: Τελειώνουν οι θυσίες του λαού


«Στις 20 Νοεμβρίου η Ελλάδα αναμένει την τελική απόφαση» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας μαζί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
   
Τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο υπουργός Εργασίας τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει πετύχει αποτελέσματα πρωτόγνωρα για μια χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν τις θυσίες και τις προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός.
 Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι αυτές οι θυσίες δεν έχουν πάει χαμένες και προέβλεψε ότι πλησιάζουν στο τέλος τους. 

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι δεν απoκλείει το "ενδεχόμενο ατυχήματος" σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
  
 Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup o Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ξεκίνησε δύσκολα, αλλά εξελίχθηκε ικανοποιητικά. 

Εξέφρασε, ειδικότερα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα παρέχει πολιτική στήριξη και ηχηρό πολιτικό μήνυμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, ενώ παράλληλα θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση της δόσης.    

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής. 
Επεσήμανε δε, ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν θα υπάρχει πλεόνασμα στον κοινωνικό προϋπολογισμό άνω των 2 δισ. ευρώ και πως μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο Γ. Βρούτσης τόνισε ότι η ισχυρή διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με την Τρόικα είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί «ζωντανό» το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα. 
Αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπήρξαν στα εργασιακά, σημειώνοντας ότι δημιουργείται ένα ελκυστικό κλίμα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

.Από σήμερα σε διαθεσιμότητα οι εκτός ΑΣΕΠ υπάλληλοι του Δημοσίου


Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», και στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, που αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου: 

«Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

.Άρχισε η εκταφή της σορού του Αραφάτ


Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν σήμερα τις εργασίες στο Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ με σκοπό την εκταφή της σορού του, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του θανάτου του, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην οικογένεια.
"Αρχισαν σήμερα να σπάνε το τσιμένο και τις πέτρες στο μαυσωλείο και οι εργασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 15 ημέρες", διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004. Τους τελευταίους μήνες ενισχύθηκαν τα σενάρια δολοφονίας του μετά τον εντοπισμό, από εργαστήριο της Λωζάνης, ραδιενεργού πολώνιου στα προσωπικά του είδη.

Έπειτα από αυτό, η χήρα του Αραφάτ Σούχα, κατέθεσε μήνυση στις γαλλικές Αρχές για διεξαγωγή έρευνας και οι γάλλοι δικαστές ερευνούν το ενδεχόμενο πιθανής δολοφονίας του.

 Ήδη τρεις γάλλοι εμπειρογνώμονες αλλά και μια ομάδα ελβετών ειδικών βρίσκονται στη Ραμάλα για να επιβλέψουν την εκταφή της σορού του Αραφάτ και να λάβουν δείγματα ιστών, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο θανατηφόρας μόλυνσης με ραδιενέργεια.

.Συνεχίζεται η ψηφοφορία, αλλά και η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Δεύτερη ημέρα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στην αίθουσα της Πανεπιστημιούπολης όπου βρίσκεται το δίκτυο του Πανεπιστημίου, το οποίο δεν λειτουργεί. Στην αίθουσα βρίσκονται μηχανήματα και εξοπλισμός μεγάλου κόστους.
Η γενική γραμματέας της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Ευγ. Μπουρνόβα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά:

« Η ψηφοφορία συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, όπως, επίσης, και η κατάληψη από μικρή ομάδα φοιτητών και καθηγητών που έχει καταλάβει την αίθουσα, στην οποία στεγάζεται το δίκτυο του Πανεπιστημίου, το οποίο έχει απενεργοποιηθεί. 

Ωστόσο, τα μέλη ΔΕΠ, με την παράταση που δόθηκε ως τις 6 το απόγευμα και που αν χρειασθεί θα ανανεωθεί, συνεχίζουν την ψηφοφορία, απ΄όπου και αν βρίσκονται. Η εφορευτική επιτροπή είναι αρμόδια για κάθε ερώτημα και βοήθεια σχετικά με την ψηφοφορία.

Το μόνο που παρεμποδίζεται ουσιαστικά δεν είναι η ψηφοφορία, αλλά το ερευνητικό και το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων από την κατάληψη ολιγάριθμης ομάδας φοιτητών και νεαρών ατόμων, με την «συμπαράσταση», ολιγάριθμης επίσης, ομάδας διδασκόντων.

Απομένει πλέον στην πανεπιστημιακή κοινότητα να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες και στις πρυτανικές αρχές ν' αναζητήσουν και να αποδώσουν τις ευθύνες σε εκείνους που πρωτοστατούν σε μία ακόμη έκνομη ενέργεια, εις βάρος του Πανεπιστημίου Αθηνών».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.