.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Πρόληψη και Αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους"

Ο δήμος Ζωγράφου προσκαλεί τους γονείς σε ομιλία με θέμα "Πρόληψη και Αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους", την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 05:30 μμ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου

.ΕΡΧΕΤΑΙ ''ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ'' ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ;

Ρύθμιση, με την οποία θα απαγορεύεται να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα σημειώνονται επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης,...
με υψηλές τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Όπως γράφει η εφημερίδα, για τις εκπομπές από συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου θα ισχύει στάδιο προειδοποίησης, όταν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται από 100 έως 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (μg/m3), με προτροπή στους πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερο ρυπογόνα συστήματα (π.χ. πετρέλαιο, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο κ.λπ.).
Ανοιχτό είναι ωστόσο το θέμα εάν η απαγόρευση θα αφορά και σε ενεργειακά τζάκια και συστήματα pellets.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.
Αρμόδια πηγή του ΥΠΕΚΑ, την οποία επικαλείται η «Ελευθεροτυπία», δήλωσε ότι εν έχει καθοριστεί ακόμη πώς θα επιβληθεί η απαγόρευση χωρίς να θιγούν δικαιώματα των πολιτών όπως το άσυλο, καθώς επίσης τι συνέπειες θα προβλεφθούν για τους παραβάτες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ρύθμιση αποτελεί μέρος των μέτρων για την αιθαλομίχλη που περιλαμβάνονται σε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο «βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», το οποίο  ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με έξι συναρμόδια υπουργεία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, χθες την κοινή απόφαση και την προώθησε στους ομολόγους του για να συνυπογράψουν, προκειμένου, αφού οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν έρθουν τα βαριά κρύα, να τεθούν σε ισχύ.

.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗ''...

Την ανάγκη ενός σοσιαλδημοκράτη πολιτικού στην ηγεσία της Κομισιόν επισήμανε με μήνυμά του στο Twitter oΕυάγγελος Βενιζέλος,...
χαιρετίζοντας την υποψηφιότητα τουΜάρτιν Σουλτς για το θώκο που ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ).

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη να κάνει τη μεγάλη στροφή. Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά αυτή τη δεξιά Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνωντας σαφείς αιχμές για τα σκληρά μέτρα των συντηριτικών κυβερνήσεων. 
Παράλληλα όπως είπε ήρθε η ώρα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Οι ευρωπαϊκοί λαοί κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης» τονίζει.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει στο πλαίσιο αυτό ως σημαντικό βήμα την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΕΣΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς. Eίμαστε βέβαιοι ότι θα επικυρωθεί ομόφωνα (σ.σ στο ΕΣΚ)» σημειώνει.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι νιώθει «τιμή και ταπεινότητα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του ΕΣΚ», επισημαίνοντας ότι βλέπει το γεγονός αυτό ως την απαρχή μιας στενής συνεργασίας με όλα τα κόμματα - μέλη του ΕΣΚ και τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους.

.Να ανοίξει το θέμα των συνδικαλιστικών αδειών

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να ανοίξει το κεφάλαιο των συνδικαλιστικών αδειών, αναμορφώνοντας το ισχύον πλαίσιο, γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως είπε, έχουν «ωριμάσει» οι συνθήκες για να ανοίξει ένας διάλογος για το θέμα των συνδικαλιστικών αδειών, που απηχούν αντιλήψεις άλλης εποχής και άλλων πρακτικών. 

«Η συνδικαλιστική δράση δεν είναι ασύμβατη με την εργασία», είπε ο υπουργός.

Επίσης, ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η επόμενη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου του θα αφορά τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων και γενικών διευθυντών στο δημόσιο, ώστε, όπως είπε, τις θέσεις ευθύνης να καταλαμβάνουν πρόσωπα με ανάλογες δυνατότητες και προσόντα.

.Έκθεση διαφάνειας

Η αμερικανική εταιρεία Apple, σε έκθεση διαφάνειας που δημοσίευσε, αποκάλυψε τις κυβερνήσεις που της ζήτησαν στοιχεία και προσωπικά δεδομένα χρηστών κατά το πρώτο μισό του 2013.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τα περισσότερα αιτήματα, πραγματοποιώντας από 1.000 έως και 2.000 αιτήματα για 2.000 με 3.000 λογαριασμούς. Τα αιτήματα μπορεί να αφορούσαν λογαριασμούς στο iTunes αλλά και το iCloud.

Η πλειονότητα των αιτημάτων αφορούσε σε κλεμμένα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές - ταμπλέτες, την τύχη των οποίων προσπαθούσαν να ανακαλύψουν οι αρχές.

Δεύτερη στη λίστα με τα σχετικά αιτήματα είναι η Γερμανία, ενώ ακολουθεί η Σιγκαπούρη.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Apple προχωρά στη δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστας.

Αντίστοιχα, η επίσης αμερικανική εταιρεία Google έχει αποκαλύψει τα αιτήματα που δέχθηκε από κυβερνήσεις κρατών για προσωπικά δεδομένα χρηστών της το 2011 και κάθε έξι μήνες από τότε εκδίδει μια αντίστοιχη λίστα.

.Ζητά επέκταση της προσωρινής απασχόλησης

Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την επέκταση της προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας από τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών τάχθηκαν υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την αναμόρφωση του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ συνεχίζεται η επανεξέταση των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για την οικονομική ενίσχυση του ασφαλιστικού.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ειδικά για το ασφαλιστικό οι οριστικές εκτιμήσεις των τεχνικών κλιμακίων αναμένονται την Παρασκευή. 

.Μ. Ψωμιάδης: Είκοσι λεπτά από τη Θεσσαλονίκη ήμουν

«Σε ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς πήγα... Είκοσι λεπτά από την Θεσσαλονίκη... για να ξανάρθω» είπε ο Μάκης Ψωμιάδης σχετικά με τη φυγή του στα Σκόπια, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σκέλος της υπόθεσης των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου».

 Ο μέχρι πρότινος «παράγοντας του ποδοσφαίρου», που κατηγορείται, μεταξύ άλλων για εκβίαση, εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παράνομο στοιχηματισμό, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι η φυγοδικία του στα Σκόπια, την περίοδο που διενεργούνταν η ανάκριση για την υπόθεση, ήταν λάθος του.

 Όπως είπε, «ένιωσα την ανθρωποφαγία και δέχθηκα τις συμβουλές λάθος ατόμου». Πλην, όμως, όπως συμπλήρωσε «πήγα 20 λεπτά μακριά από την Θεσσαλονίκη για να ξαναέρθω.. Σε ένα προάστιο  έξω από το Κιλκίς πήγα? Δεν πήγα να κρυφτώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα από την Δικαιοσύνη».  

 Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «έμπειρο και καθαρό παράγοντα» που τον σέβονταν όλοι και, όπως είπε, εξαιτίας αυτών έκανε απλώς τον «άτυπο σύμβουλο του γιου μου Σταύρου για την ΠΑΕ Καβάλας» και σκόπιμα άφηνε να θεωρούν ότι έχει σχέση με την ΠΑΕ, «για να μην κάνουν κακό στον Σταύρο».

.Φ. Κουβέλης: Νέα μέτρα δυστυχώς θα υπάρξουν, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του κ. Σαμαρά

«Νέα μέτρα δυστυχώς θα υπάρξουν, πέρα και ανεξάρτητα από τις προθέσεις που μπορεί να έχει ο κ. Σαμαράς» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τα αποκρούσει αυτά τα μέτρα. Διότι αυτά τα μέτρα, εκτός από το γεγονός ότι θα γονατίσουν την ελληνική κοινωνία, θα την επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, δεν ωφελούν και για την προσπάθεια της οικονομικής ανάτασης της χώρας» εκτιμά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη «νέο μέτρο είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, νέο μέτρο θα είναι η άρση των περιορισμών των ομαδικών απολύσεων, νέο μέτρο είναι αυτό που προωθείται με ένα δεύτερο κύμα οριζόντιων απολύσεων στη δημόσια διοίκηση. 

Ναι μεν οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, είναι χρήσιμες, αλλά με τον τρόπο που προωθούνται γίνονται απορρυθμίσεις» σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, ο κ. Κουβέλης επιμένει ότι ο πρωθυπουργός σχεδίαζε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Εξακολουθώ να έχω τη σταθερή εκτίμηση ότι ο κ. Σαμαράς είχε την επιλογή να οδηγηθούν τα πράγματα σε εκλογές περί τον μήνα Σεπτέμβριο, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. 

Βεβαίως θα επαναλάβω την έκφραση ότι ανέκρουσε πρύμνα κάτω από τις πιέσεις, όσο και τις φωνές -σχηματικός ο λόγος- των Ευρωπαίων και ειδικότερα της κ. Μέρκελ. Ήταν επιλογή» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση πριν από πέντε μήνες, ο κ. Κουβέλης τονίζει: «Εμείς δεν μπήκαμε στην κυβέρνηση για να φύγουμε. Μπήκαμε για να δώσουμε λύσεις στο μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα της χώρας. 

Αλλά απουσίαζε πια από κάποια στιγμή και μετά ο κοινός πολιτικός τόπος μεταξύ της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι έλλειπε η συνεργατική διάθεση στο πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης και ήταν βάρος πια η Δημοκρατική Αριστερά για τον κ. Σαμαρά».

«Κανένας κίνδυνος διάσπασης της ΔΗΜΑΡ»

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά και την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ, αλλά και τη διαφοροποίηση του Σπύρου Λυκούδη και άλλων 23 μελών της ηγεσίας του κόμματος, ο κ. Κουβέλης τονίζει: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης. 

Σε ότι αφορά τον Σπύρο Λυκούδη, τον πράγματι στενό συνεργάτη και φίλο μου από τα παλιά, πρέπει να σας πω ότι του αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη. Αν ήμουν στη θέση του θα έλεγα φίλος ο πρόεδρος, αλλά φιλτάτη η άποψή μου».

 Όχι σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «το κείμενο των 58 είναι μια πρόσκληση σε ένα διάλογο, αλλά χωρίς συγκεκριμένη αναφορά στην πολιτική, κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας, χωρίς καμία αναφορά στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.. 

Η πρόσκληση αυτή είναι ένα κάλεσμα για να συγκροτήσουμε ένα κοινό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ΠΑΣΟΚ -Δημοκρατικής Αριστεράς και όποιες άλλες δυνάμεις μπορούν να συναριθμηθούν. 

Αυτό είναι το ζητούμενο; Όταν το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή συγκεκριμένη πολιτική του έκφραση έχει κάνει προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ και μάλιστα προγραμματική συμφωνία με στρατηγική βάθους, είναι δυνατόν η Δημοκρατική Αριστερά με τις συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει σε μια τέτοια συνύπαρξη και μάλιστα σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο; Αυτά είναι άκρως αντιφατικά».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.