.Η Αθήνα γίνεται Μικρό Παρίσι

Το μικρό Παρίσι είναι η περιοχή της Αθήνας η οποία περιλαμβάνει δρόμους με γαλλικά ονόματα όπως Σατωβριάνδου, Βερανζέρου, Φαβιέρου, Β. Ουγκώ, Μαιζώνος, Πουκεβίλ, Μολιέρου, Σονιέρου, Μάγερ. Εκτείνεται κάτω από την πλατεία Ομονοίας ως την πλατεία Καραϊσκάκη και πέρα από την πλατεία Βάθη που είναι ίσως και το κεντρικότερο σημείο της, αφού από αυτήν περνά η οδός Μάρνη (Marne εκ του παραποτάμου Σηκουάνα στο Παρίσι). 

Εκεί θα βρισκόταν ένα από τα τέσσερα βουλεβάρτα των Αθηνών, η σημερινή οδός Φαβιέρου, σύμφωνα με το σχέδιο του 1833 των Κλεάνθη και Σούμπερτ. *Το θέατρο στο επίκεντρο* Στα τέ... περισσότερα »

.De Tijd: Η Ελλάδα αποχαιρετά την ύφεση το 2014

Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει η ελληνική κυβέρνηση ύστερα από έξι χρόνια οικονομικής καχεξίας, αναφέρει ρεπορτάζ που φιλοξενεί η σημερινή De Tijd υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αποχαιρετά την ύφεση το 2014».

Όπως σημειώνεται, οι ελληνικές αρχές υπολογίζουν βάσιμα ότι η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνητικός συνασπισμός των συντηρητικών και των σοσιαλιστών «βλέπει τα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα σιγά σιγά να διαλύονται», καθώς προσβλέπει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά «πέτρινα» χρόνια.

Η εφημερίδα παραπέμπει σε δηλώσεις -κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης επί του προϋπολογισμού- του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα βίωσε μια επώδυνη ύφεση με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. 

«Ωστόσο», ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, «τώρα ήλθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των θυσιών μας, καθώς για πρώτη φορά γίνεται ορατή η έξοδος από την κρίση».

."Διαπραγματεύσεις μόλις επαναλειτουργήσει το κράτος"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε σήμερα στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ ότι είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με τους Ρεπουμπλικάνους μόλις επαναλειτουργήσει το ομοσπονδιακό κράτος και αρθεί η απειλή της στάσης πληρωμών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί με τον Μπένερ, καθώς συνεχίζει να μη σημειώνεται πρόοδος στα θέματα αυτά.  

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Μπένερ να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί «μια έγκαιρη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους χωρίς ιδεολογικές προϋποθέσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο Ομπάμα σημείωσε ότι μόνο το Κογκρέσο έχει την εξουσία να αυξήσει το όριο του χρέους και ότι αν αυτό δεν συμβεί θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, στις οικογένειες της μεσαίας τάξης και το σύνολο της αμερικανικής οικονομίας» πρόσθεσε στην ανακοίνωση αυτή η αμερικανική προεδρία

.ΤτΕ: Πτώση 31,1% στις τιμές των κατοικιών

Υποχώρηση 31,1% παρουσίασαν οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που παρουσίασε σήμερα στο 8ο Business Forum του περιοδικού RE+D ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας κτηματαγοράς της ΤτΕ Θεόδωρος Μητράκος, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. 
Αντιθέτως, μικρότερες απώλειες καταγράφουν οι τιμές στην περιφέρεια και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στην Αθήνα οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 32%, στη Θεσσαλονίκη 38,8%, στην Πάτρα 22,4%, στη Λάρισα 28,2% και στο Ηράκλειο 21,9%.

Σε πραγματικούς όρους, δηλαδή εάν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός, η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων έχει ανέλθει από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα σε 37,9%.

.Τα ενεργειακά θέματα στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού στο Ισραήλ

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και ομάδα υπουργών που θα πάρουν μέρος στο Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας- Ισραήλ.
Η ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης της χώρας με το Ισραήλ και η εμβάθυνση της ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας είναι στην ατζέντα της επίσκεψης.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκινά με επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος όπου θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο των Επιζόντων Ελληνικής Καταγωγής.
Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου, ενώ την ίδια ώρα θα γίνονται και οι συναντήσεις Ελλήνων και Ισραηλινών υπουργών. 

Θα ακολουθήσει η υπογραφή δέκα συμφωνιών και πρωτόκολλων συνεργασίας. Τις πιο σημαντικές συμφωνίες θα υπογράψουν ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. 

Στην αποστολή είναι, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλονγιάννη.

Τα μέλη των δύο υπουργικών συμβουλίων θα έχουν κοινό γεύμα το μεσημέρι.
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και μία ώρα αργότερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. 

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του και τον χαιρετισμό που θα απευθύνει στο εναρκτήριο δείπνο του Ελληνο-Ισραηλινού φόρουμ.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει δικό του πρόγραμμα, θα συναντηθεί  με την υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι και στη συνέχεια με τον  υφυπουργό Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ για την Αθήνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει προκειμένου να μεταβεί αύριο στην Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.  

.Ο Βενιζέλος στη Ραμάλα

Επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, στη Ραμάλα, θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι.

Ο κ. Βενιζέλος, το πρωί της ίδιας ημέρας, θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ'.

.Η οικονομική ανάπτυξη δεν φέρνει υγεία

Σε ένα παράδοξο συμπέρασμα κατέληξε μια ολλανδική έρευνα που συνέδεσε την περίοδο οικονομικής ανάπτυξης με αυξημένο αριθμό θανάτων. Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Λάιντεν, με επικεφαλής τον Χέρμπερτ Ρόλντεν, που έκαναν τη δημοσίευση στο επιδημιολογικό περιοδικό «Journal of Epidemiology and Community Health», μελέτησαν στοιχεία για 19 ανεπτυγμένες χώρες μεταξύ των ετών 1950 - 2008 (δηλαδή δεν συμπεριέλαβαν την τελευταία διεθνή οικονομική κρίση). 
Οι ολλανδοί επιδημιολόγοι συσχέτισαν το ρυθμό θανάτων με τις μεταβολές του μακροοικονομικού οικονομικού κύκλου και... περισσότερα »

.Πώς μεταφράζεται στην πράξη η ποινή του Τσοχατζόπουλου

Ποινή είκοσι ετών επιβλήθηκε χθες στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όμως, λόγω της ηλικίας του, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, που διανύει ήδη τα 74, δεν πρόκειται να μείνει στη φυλακή παραπάνω από τέσσερα χρόνια.

«Μετά τα 75 χρόνια η ποινή προσμετράται δια του τέσσερα. Εκτίει δηλαδή ένα χρόνο και υπολογίζονται τέσσερα χρόνια. Έτσι, εάν υπολογιστούν τα 3/5 της ποινής θα μείνει μέσα περίπου τέσσερα χρόνια», αναφέρει, μιλώντας στο newsbeast.gr, ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.