.Πρόσκληση σε Διάλεξη: “Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο”...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Μουσείο Γουναρόπουλου : Περί...Μπόστ


.«Επιζήμια για την κοινωνία η απεργία στις πανελλαδικές»


Ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η πρόταση για απεργία των εκπαιδευτικών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών. 

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, υποστεί σημαντική μείωση στις αποδοχές τους, αλλά και υποβάθμιση στις συνθήκες της εργασίας τους, οφείλουν να έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλιστούν στις εύλογες ανησυχίες τους αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην απασχόλησή τους το οριζόντιο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας.

Το Υπουργείο οφείλει να εξαντλήσει το περιθώριο που έχει για την κάλυψη των κενών των σχολείων χωρίς περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. 

Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε εναλλακτικές προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή αντιπροτείνοντας την άρση των αποσπάσεων, την εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, την επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας και την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου.

Το σύνολο των μέτρων αυτών μπορεί να αποτρέψει το οριζόντιο μέτρο της αύξησης του ωραρίου που είναι προβληματικό καθώς θα δημιουργήσει πλεονάζον προσωπικό που θα χρειαστεί να μετακινείται από σχολείο σε σχολείο της ίδιας ή και διαφορετικής περιφέρειας.

.Όταν ψωνίζουμε νηστικοί αγοράζουμε ανθυγιεινά τρόφιμα


Νέα έρευνα επιβεβαιώνει κάτι που έχουν επισημάνει και στο παρελθόν οι επιστήμονες: πρέπει να αποφεύγουμε το σούπερ μάρκετ όταν είμαστε πολύ πεινασμένοι, διότι είναι πολύ πιθανό να αγοράσουμε ανθυγιεινά τρόφιμα όπως πατατάκια και γλυκά. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell, εξέτασαν κατά πόσο η νηστεία έχει επιπτώσεις στις διατροφικές επιλογές στα ψώνια στο σουπερμάρκετ. 

Σε ένα πείραμα που έκανε η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι όσοι ήταν νηστικοί για τουλάχιστον 5 ώρες πριν από τα ψώνια έτειναν να αγοράσουν υψηλότερης θερμιδικής αξίας τρόφιμα από ό, τι όταν είναι «χορτασμένοι».

Στο πείραμα συμμετείχαν 68 άτομα τα οποία κλήθηκαν να αποφύγουν να φάνε για πέντε ώρες και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ένα προσομοιωμένο μανάβικο όπου υπήρχαν τρόφιμα υψηλής και χαμηλής θερμιδικής αξίας, γαλακτοκομικά, σνακ και κρεατικά. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες ψώνισαν λιγότερα τρόφιμα σερ ποσότητα αλλά περισσότερα υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες καθώς επέλεξαν τρόφιμα όπως τα πατατάκια και τα γλυκά. 

«Ακόμα και η βραχυπρόθεσμη στέρηση τροφής μπορεί να οδηγήσει σε μια μετατόπιση στις επιλογές, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να επιλέγουν σχετικά υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα», σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Άνερ Ταλ. 

Ο καθηγητής Γουόλσινκ αναφέρει ότι ένα από τα βασικά μηνύματα για τους καταναλωτές είναι να αποφεύγουν να κάνουν τα εβδομαδιαία ψώνια τους με άδειο στομάχι γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο στην υγεία τους. 

"Κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια, φροντίστε να παίρνετε για τον δρόμο ένα υγιεινό σνακ, ή ένα φρούτο από το σπίτι”, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

.Ράλι 6,06% στο χρηματιστήριο


Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών οδηγώντας την αγορά πάνω από τα  επίπεδα των 1.000 μονάδων και κοντά στα υψηλά έτους (1.044,76 μονάδες).

Ράλι πραγματοποίησαν οι τραπεζικές μετοχές (+25,81%) ενόψει των αυξήσεων των μετοχικών τους κεφαλαίων, με ξένα χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε επιθετικές αγορές ελληνικών τραπεζών.

Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά υποστηρίζεται, όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, και από το υψηλό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα και την προτροπή της Morgan Stanley προς τους επενδυτές προκειμένου να τοποθετηθούν σε ελληνικά ομόλογα, 

 η οποία είναι ενδεικτική του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά την θετική έκθεση του ΔΝΤ και την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, ενώ θετικά επιδρά και το συνεχές ράλι των ξένων χρηματιστηρίων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.043,28 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 6,06%.

.Σύσσωμη και συγκινημένη η θεατρική οικογένεια στο "ύστατο χαίρε" στον Λευτέρη Βογιατζή


Το «ύστατο χαίρε» στον Λευτέρη Βογιατζή συγκεντρώθηκαν να πουν σήμερα το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι και μαθητές του στο θεατρικό του σπίτι και χώρο δημιουργίας του, στο ορμητήριο του στο θέατρο της οδού Κυκλάδων. Εκεί που το κοινό απόλαυσε τις 19 από τις 25 συνολικά, υπέροχες σκηνοθεσίες του, σε διάστημα 30 ετών.

Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη και ηθοποιού εκτίθεται από τις δώδεκα το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα, όπως άλλωστε είχε θελήσει και ο ίδιος, μια τελευταία στάση στο θέατρο του στο καταφύγιο του εκεί όπου για τριάντα χρόνια δημιουργούσε. 

Εκεί που ζωντάνεψε ιδανικά τον Ρουτ, στο «Θερμοκήπιο» του Πίντερ τον τελευταίο του ρόλο.

Πάνω στη σκηνή η σορός του σε γυάλινο φέρετρο με το κοστούμι του Τίνκερ από το έργο της Σάρα Κέιν, «Καθαροί πιά» κρατάει το πρόγραμμα της παράστασης.
«Για όσα είπες δίχως λόγια» έγραφε το στεφάνι πλαϊ στο φέρετρο που έφερε την υπογραφή της συντρόφου της Ειρήνης Λεβίδη.

Το γυάλινο φέρετρο βρίσκεται πάνω στην σκηνή, ενώ στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρίσκεται η καρέκλα του σκηνοθέτη που επάνω της έχει τοποθετηθεί ένα τριαντάφυλλο και ένα πρόγραμμα του «Οιδίποδα» που προγραμμάτιζε να ανεβάσει φέτος το καλοκαίρι στην Επίδαυρο, στο Ελληνικό Φεστιβάλ.

Με λουλούδια στα χέρια και ιδιαίτερη συγκίνηση το ελληνικό θέατρο αποχαιρετά από νωρίς το μεσημέρι τον θεατράνθρωπο και δάσκαλο

.Ο «Σερ» εγκαταλείπει τη Μάντσεστερ!


Τέλος εποχής για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από τα γήπεδα! 

Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα από τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου, ο διάσημος Σκωτσέζος τεχνικός θα αναλάβει νέα καθήκοντα στη διοίκηση. 

Ο «Φέργκι» θ' αποχωρήσει, λοιπόν, στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», στον οποίο κάθεται από το 1986 και τους οδήγησε -μεταξύ άλλων- στην κατάκτηση 16 τίτλων στην πρέμιερ λιγκ και δύο πρωταθλημάτων Ευρώπης (τσάμπιονς λιγκ).

.Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη φορτηγού στο Μεξικό


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 33 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό που μετέφερε υγροποιημένο αέριο εξερράγη σε προάστιο της Πόλης του Μεξικού.
  
Ο Εφρέν Ρόγιας, υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας του Μεξικού, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και 10 παιδιά, ενώ 45 κατοικίες και 16 αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την έκρηξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο εξ αυτών αναμένεται να μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λάβουν ειδική θεραπεία.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί εξαιτίας πυρκαγιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη. Ορισμένα από τα θύματα βρίσκονταν στα σπίτια τους όταν έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το φορτηγό είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα καθώς κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο, όταν προσέκρουσε σε ένα τοίχο και το φορτίο του από υγροποιημένο αέριο εξερράγη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.