.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ...


Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη κατέχει η Ελλάδα, με την Ισπανία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσεσήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η κοινοτική...
στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σκαρφάλωσε τον Οκτώβριο στο 26,8%, ενώ στην Ισπανία ανήλθε στο 26,1%. 

Στην Ευρωζώνη, συνολικά, η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Δεκέμβριο στο 11,7%. Σε ξεχωριστά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, αναφέρεται πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 2% τον Ιανουάριο από 2,2% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. 

Η απροσδόκητη μείωσή του έρχεται μία εβδομάδα πριν από την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια.

.Agence Europe: Εγκαταλείπει η Τουρκία την προοπτική ένταξης στην ΕΕ;


 Αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρ. Ερντογάν σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe (AΕ) αναρωτιέται στο σημερινό φύλλο του εάν οι δηλώσεις αυτές σημαίνουν ότι ο Eρντογάν εγκαταλείπει την προσπάθεια ένταξης της χώρας του στην ΕΕ. 

Εάν πράγματι συνέβαινε αυτό, σχολιάζει, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση. Ανακούφιση όχι για την Ε.Ε. (η οποία δεν πιστεύει σε αυτήν την προοπτική ένταξης εδώ και πολύ καιρό) αλλά γιατί θα σημάνει το τέλος της υποκρισίας και την επικράτηση της λογικής και της διαφάνειας.

 Έτσι θα καταστεί επιτέλους δυνατό κατά το δελτίο να διαπραγματευθούν οι δύο πλευρές βιώσιμες λύσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους. Οι δυσκολίες είναι πολλές και διαφορετικές καθώς αφορούν το εμπόριο, την οικονομία αλλά και ζητήματα πολιτικά.
   
Πιο συγκεκριμένα η ΑΕ αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του εξέφρασε την προτίμησή του για την προσχώρηση της χώρας του στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, στον οποίο μετέχουν ορισμένες περισσότερο ισχυρές χώρες -Κίνα, Ρωσία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν- με τις οποίες η Τουρκία μοιράζεται κοινές αξίες , σύμφωνα πάντα με την άποψη του Eρντογάν.

.Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλιππίδης στο επι κοντώ


Η ανοδική πορεία του Κώστα Φιλιππίδη επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο διεθνές του Λιντς. 

Ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής και ένας από τους κορυφαίους της Ευρώπης ανέβηκε με την τρίτη προσπάθεια πάνω από τα 5,83 μ. και άφησε στην ιστορία το 5,80 μ. που πέτυχε στις 23 Αυγούστου του 2012 στη Λοζάννη και το 5,75 μ. που σημείωσε στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελούσαν πανελλήνια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο αντίστοιχα. 

Ο αθλητής, που κατέλαβε την πρώτη θέση, βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, καθώς πριν το 5,83 μ., ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,77 μέτρα.

.ΗΠΑ: 14χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι σε μακελειό σε γυμνάσιο


Ένα 14χρονο κορίτσι τραυματίστηκε την Πέμπτη από μια σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ενός μακελειού σε ένα γυμνάσιο στην Ατλάντα, σύμφωνα με το δίκτυο Fox News.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε είπε ότι η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφότου πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο γυμνάσιο Price Middle School, το οποίο αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Αντίθετα, οι πρώτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ένας καθηγητής επίσης χτυπήθηκε από μία σφαίρα διαψεύστηκαν. 

Σύμφωνα με το Fox News, ένας καθηγητής τραυματίστηκε ελαφρά, υπέστη "μικρής σημασίας κοψίματα και μώλωπες", και δέχτηκε μέσα στο σχολείο τις πρώτες βοήθειες.
Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη, σύμφωνα με το Fox News, αλλά το δίκτυο CNN έκανε λόγο για δύο συλλήψεις.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ασχολείται τις τελευταίες εβδομάδες με το ευαίσθητο ζήτημα της ρύθμισης της οπλοκατοχής, με την ελπίδα ότι το Κογκρέσο θα υιοθετήσει μια αυστηρότερη νομοθεσία στον τομέα αυτόν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.