.Αλ. Τσίπρας: Κοινά τα προβλήματα Ελλάδας - Ισπανίας

Στη συνεργασία που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Podemos της Ισπανίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των νεοεκλεγέντων βουλευτών του ισπανικού κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το κόμμα Podemos ήταν στην Ισπανία η μεγάλη έκπληξη στις τελευταίες Ευρωεκλογές καθώς πήραν 8% και, όπως σημείωσε «κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη δυσαρέσκεια αλλά και την ελπίδα των αγανακτισμένων Ισπανών, που τα προηγούμενα χρόνια στις πλατείες της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων δημιούργησαν αυτές τις τεράστιες διαδηλώσεις, ζητώντας να σταματήσει η λιτότητα και διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ισπανία και στην Ελλάδα τα προβλήματα είναι κοινά και επισήμανε: «Συμφωνήσαμε πως ο αγώνας μας είναι κοινός και ότι πρέπει να συνδυάσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου σε όλη την Ευρώπη να ξημερώσει μια μέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για τους λαούς μας. 

Επιπλέον» όπως είπε «συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο και στις δυο χώρες, αλλά και στην Ευρώπη, νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι να φέρουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους θεσμούς, έναν νέο αέρα για τη σχέση πολιτών και πολιτικής. 

Όπως εξήγησε στη συνέχεια «η πολιτική για εμάς δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους αγώνες, τις αγωνίες των λαών μας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που στις χώρες μας βρίσκονται σε μια κατάσταση εξαθλίωσης, με την ανεργία στους νέους ανθρώπους και στις δυο χώρες να ξεπερνάει το 60%. 

Μια νέα γενιά πολιτικών που δεν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, προκειμένου να πάρουν σύνταξη από αυτή, αλλά θέλουν να φέρουν μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τον αέρα των κινημάτων, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί όχι μόνο στις δυο χώρες μας, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να χτυπήσουμε και να υπερβούμε αυτό το κατεστημένο της πολιτικής διαπλοκής με την οικονομική εξουσία που έχει φέρει τους λαούς μας σε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη θέση».

.Στην Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» έφθασε το απόγευμα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη χώρα μας επισκεπτόμενος αύριο την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό της Κίνας και την αποστολή που τον συνοδεύει υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, και βουλευτές .

Αμέσως μετά ο κ. Λι Κετσιάνγκ με την σύζυγό του και την συνοδεία τους αναχώρησαν για ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου όπου και θα καταλύσουν.

Αύριο Σάββατο, ο Κινέζος πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθεί την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

.Ελπίζει σε πρόκριση η Ελλάδα - Nτέρμπι κορυφής σήμερα, ανάμεσα σε Γαλλία και Ελβετία

Εμφανώς βελτιωμένη στην αμυντική λειτουργία και παρά το γεγονός ότι από το 38ο λεπτό έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ιαπωνία, για την 2η αγωνιστική του Μουντιάλ κι ελπίζει σε πρόκριση εφ΄ όσον νικήσει στον τελευταίο αγώνα την Ακτή Ελεφαντοστού και η Κολομβία δεν χάσει από την Ιαπωνία. 

Στον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου, οι Νοτιοαμερικανοί, επικράτησαν δύσκολα των Αφρικανών με 2-1 και βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Από το σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής στον 5ο όμιλο, ανάμεσα στην Γαλλία και την Ελβετία (22:00), ενώ για τον ίδιο όμιλο και κυρίως για το γόητρο θα αναμετρηθούν ο Ισημερινός με την Ονδούρα (01:00). Η τρίτη αναμέτρηση της ημέρας, είναι αυτή της Ιταλίας με την Κόστα Ρίκα (19:00) για τον 4ο όμιλο και με τον νικητή να αποκτά ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.