.Διαψεύδονται τα περί χρονοδιαγράμματος στις διαπραγματεύσεις με τρόικα

 Πηγές του υπουργείου Οικονομικών και του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιγράφουν χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για τα προαπαιτούμενα και θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

.Π. Κουκουλόπουλος: Οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης

Η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. «Μετά το άτυπο δημοψήφισμα (σ.σ.: για την ΕΥΑΘ) -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων (διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται... διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια...), πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ' όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα... 

Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού» πρόσθεσε ο κ. Κουκουλόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε, επίσης, ότι με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η χώρα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και πως πλέον πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής». 

.«Η αποτροπή εκλογής Προέδρου και η πρόκληση εκλογών, πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ»

Η αποτροπή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή ώστε να προκληθούν εκλογές και η προγραμματική και οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δύο κυρίαρχοι στόχοι για τον Αλέξη Τσίπρα,  όπως τους παρουσίασε στην εισήγησή του στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του, για την πολιτική συμμαχιών ο κ. Τσίπρας επανέλαβε μεν τον κορμό της δήλωσης που έκανε το βράδυ των εκλογών για την ανάγκη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας , με τη διαφορά ότι σήμερα σημείωσε ότι αυτή η συμμαχία θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος η άποψη υπέρ της διεκδίκησης της αυτοδυναμίας με το σκεπτικό, ότι η μεγάλη πολιτική ρευστότητα περιορίζει εξ αντικειμένου τις δυνατότητες συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Ως προς τον πρώτο στόχο, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε τις πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι είναι ο μόνος θεσμικός τρόπος για να προκληθούν εκλογές και να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική . 

Παράλληλα όμως σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί η συλλογική δράση στο κόμμα , να βελτιωθεί η πολιτική λειτουργία και να τεθεί , ενδεχομένως και σε νέες βάσεις η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

.Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κατάθεση των μηχανογραφικών

Από τις 18 Ιουνίου και μετά θα πρέπει οι μαθητές να μεταβούν στα σχολεία προκειμένου να προμηθευτούν τους κωδικούς για το μηχανογραφικό τους δελτίο η κατάθεση του οποίου θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 24 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. 

Η υποβολή του μηχανογραφικού γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 24-6-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.