..Πνίγεται στο χρέος όποια χώρα του ευρώ μπει σε Μνημόνιο!

Ανελέητοι και άκρως αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Eurostat. Μονοσήμαντο το συμπέρασμα: όποια χώρα της Ευρωζώνης υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου πνίγεται αμέσως από την έκρηξη του δημόσιου χρέους της! 

Την ορθότητα του ισχυρισμού αυτού αποδεικνύει πρώτα πρώτα το γεγονός ότι βάσει των στοιχείων της Eurostat το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος μεταξύ όλων των χωρών, όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και ολόκληρης της ΕΕ των 28 κρατών, το έχουν οι χώρες του ευρώ που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς. Στις 5 χειρότερες θέσεις βρίσκονται οι 4...περισσότερα »

.Μεσοπρόθεσμη αισιοδοξία...

*Εχουμε* επισημάνει πολλές φορές ότι τα μέτρα δεν τελειώνουν εύκολα όσο η χώρα βρίσκεται σε έλεγχο και υπάρχουν εκκρεμότητες σ' ένα πρόγραμμα που δεν έχει τελειώσει. Οι «μετονομασίες» διευκολύνουν πολιτικά, «βαφτίζοντας το κρέας - ψάρι», όμως δεν εξαλείφουν το πρόβλημα. 

Λόγου χάρη, η αλλαγή του Ασφαλιστικού που έρχεται, είναι προφανώς διαρθρωτική αλλαγή. Δεν παύει όμως να καταλήγει σε... μέτρα που είναι οι μειώσεις των συντάξεων και ορισμένες σημαντικές αλλαγές στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος. *Είναι επίσης* σαφές ότι η τρόικα διευκολύνει την κυβέρνηση μεταθέτοντας για μετά τι...περισσότερα »

.Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της λιτότητας στην Πορτογαλία

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μετά το μεσημέρι στη Λισαβόνα και στις μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας εορτάζοντας την Εργατική Πρωτομαγιά και διαδηλώνοντας εναντίον της πολιτικής λιτότητας η οποία εφαρμόζεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας, το οποίο τυπικά λήγει σε δύο εβδομάδες.

«Αρκετά με την πολιτική λιτότητας», «πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον αυτών που μας ληστεύουν», «ποτέ πια φασισμός», φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη Λισαβόνα κρατώντας στα χέρια κόκκινα γαρίφαλα -- το σύμβολο της επανάστασης που έδωσε τέλος στη δικτατορία του Σαλαζάρ. 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από μόλις 40 χρόνια οι Πορτογάλοι γιόρτασαν την πρώτη τους Πρωτομαγιά ελεύθεροι», δήλωσε η Ρακέλ Βαρέλα, η οποία πήγε στη συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά της, μία εβδομάδα μετά τους εορτασμούς για την 40ή επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.