. Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου...Κοινωνική Παρέμβαση


H Κοινωνική Παρέμβαση Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου
σας προσκαλεί στην μουσική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο πολυτεχνείο στην μνήμη των αγωνιστών Αλέξανδρου Παναγούλη και Σπύρου Μουστακλη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013 
ΩΡΑ 20.00 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ¨ΑΛΕΚΑ¨
ΤΙΜΉ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ 10 ΕΥΡΩ

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

.Ανοίγουν «μέτωπα» χωρίς λύσεις...

Η κυβέρνηση «άπλωσε πολύ τον τραχανά». Αντί να κλείνει μέτωπα, ανοίγει κι αυτά που θεωρούνταν ότι είχαν κλείσει. Δημιουργεί, δε, μια μεγάλη πολιτική σύγχυση, καθώς τη στιγμή που σηκώνει «αντιτροϊκανή σημαία», υλοποιεί και μονιμοποιεί λ.χ. μια καταστροφική πολιτική άδικης υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, που ισοπεδώνει κυριολεκτικά την ήδη διαλυμένη οικονομικά, εκτεταμένη «μεσαία τάξη» της χώρας. Ετσι η νεόκοπη «αντιμνημονιακή» ρητορεία της κυβέρνησης συγκρούεται με την πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος.
 Το παράδοξο  είναι ότι η «υπερφορολόγηση» ούτε «νεοφιλελεύθερη συν...περισσότερα »

.Μαφία κοκαΐνης στην κοσμική Αθήνα

Τρόμος επικρατεί στην ελληνική σόουμπιζ μετά τις συνομιλίες σε κινητά που έχει καταγράψει η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, τις αποκαλύψεις «τρέμουν» τώρα διάσημοι και πλούσιοι, που έχουν πάθος με την κοκαΐνη, μετά τη σύλληψη των μεγαλεμπόρων της πανάκριβης κόκας, οι οποίοι εισήγαγαν και διακινούσαν στην ελληνική επικράτεια μεγάλες ποσότητες του ναρκωτικού από το Εκουαδόρ. 

Η δικογραφία της υπόθεσης με τη μαφία της κοκαΐνης που τροφοδοτούσε την κοσμική Αθήνα και Θεσσαλονίκη με επικεφαλής έναν Γεωργιανό βαρόνο ναρκωτικών, φέρνει στο φως συνταρακτικές αποκαλύψεις όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι «κρυφές ατζέντες» του κυκλώματος, αλλά και οι εκατοντάδες συνομιλίες σε κινητά που έχει καταγράψει η ΕΥΠ έχουν σκορπίσει τον τρόμο σε κύκλους της ελληνικής high society. 

Το κύκλωμα δρούσε όλο το 24ωρο και η ποσότητα κοκαΐνης που παρείχε ήταν από 2 έως 10 γραμμάρια τη φορά, άριστης ποιότητας. Μόνο το κομμάτι της μαφίας που δραστηριοποιούνταν στα νότια προάστια της Αττικής, κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο, φέρεται να είχε πελατολόγιο με 80 μόνιμους αγοραστές, οι οποίοι έδιναν 100 με 200 ευρώ καθημερινά.

Παράλληλα, το κύκλωμα δρούσε μόνο μέσω γνωριμιών, με δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν ανά 12ωρο οι διακινητές του κυκλώματος και παρέδιδαν την κοκαΐνη στα σπίτια των αγοραστών ή σε προκαθορισμένα ραντεβού. 

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η μαφία λειτουργούσε με διαφήμιση, χρησιμοποιώντας επώνυμους χρήστες ναρκωτικών για να δοκιμάσουν τις νέες «παρτίδες» και να τις δειγματίσουν στην αγορά

.Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Δύο  νεαροί, μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά δηλώσεις βουλευτών του κόμματος, είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. 

Ένας βαριά τραυματίας από την ίδια επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες, που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν, λίγο πριν φθάσουν στα γραφεία της ΧΑ, έξω από τα οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί, τους οποίους πλησίασαν και πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, με όπλο των 9 χιλιοστών. Στη συνέχεια, οι ένοπλοι έτρεξαν στη μοτοσικλέτα,  με την οποία  εξαφανίστηκαν.

Η μοτοσικλέτα που βρέθηκε νωρίτερα στην οδό Αυξεντίου, δεν έχει διευκρινισθεί αν είναι αυτή των δραστών.

Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. «Δεν θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών» υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Οι δολοφόνοι, όποιοι και να είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενωμένη ελληνική κοινωνία, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου.

Τη διαλεύκανση της ένοπλης επίθεσης, τη σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία, ζητεί η  Χρυσή Αυγή.

.Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Φώσκολου

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, οικογένεια, τα αγαπημένα του παιδιά Ντέλα και Σπύρος, τα εγγόνια του, φίλοι, συγγενείς και πολλοί συνεργάτες αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης το σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργό Νίκο Φώσκολο, ο οποίος έφυγε, την Τετάρτη, από τη ζωή, σε ηλικία 87 χρόνων. 

Ο Νίκος Φώσκολος αγαπήθηκε πολύ από τον απλό κόσμο, μέσα από τις ταινίες του και τις καθημερινές τηλεοπτικές του σειρές, που καθήλωναν επί χρόνια χιλιάδες θεατές. 

Γι αυτό και το κοιμητήριο της Ηλιούπολης πλημμύρισε το μεσημέρι από ανθρώπους, που έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον άνθρωπο, που σημάδεψε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας.
  
Παρόντες ήταν αρκετοί καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του. Στον επικήδειο, που εκφώνησε ο καλός του φίλος, Γιάννης Βογιατζής, αναφέρθηκε στο ήθος του δημιουργού, την «λύσσα του», όπως χαρακτηριστικά είπε, για δουλειά και κυρίως τη μεγάλη αγάπη και αφοσίωση, που του έδειχναν οι συνεργάτες του.

.Στους δρόμους ξανά οι Πορτογάλοι κατά της λιτότητας

Πολλές χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν κατά των σημαντικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014, τον οποίο οι βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν σε πρώτη ανάγνωση.

«Κυβέρνηση εκτός νόμου», «ο προϋπολογισμός είναι ληστεία» και «αρκετά τρόικα!», ήταν κάποια από τα συνθήματα που είχαν γράψει στα πανό οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης και της τρόικας.

«Έχει έρθει η ώρα να φύγει η κυβέρνηση», φώναζαν οι διαδηλωτές που είχαν βγει στους δρόμους έπειτα από έκκληση του συνδικάτου CGTP, του μεγαλύτερου της Πορτογαλίας που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα.

Το CGTP θεωρεί ότι θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός του 2014 «καταστρέφει την εργασία, κλέβει τους μισθούς και τις συντάξεις, προχωρά σε περικοπές στην υγεία, την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση».

Έχοντας ισχυρή πλειοψηφία, οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού είναι βέβαιοι ότι θα ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί μετά τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες Πέμπτη και συνεχίζεται σήμερα.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η τελική μορφή του οποίου θα ψηφιστεί στις 26 Νοεμβρίου, προβλέπει περικοπές και επιπλέον φόρους ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 2,3% του ΑΕΠ.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Αντ. Σαμαρά για «πλήρη εξευτελισμό, απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών»

Για «πλήρη εξευτελισμό, απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την άρνησή του να απαντά στη Βουλή στην «ώρα του πρωθυπουργού», παραθέτοντας μάλιστα στατιστικά στοιχεία για όλους τους πρωθυπουργούς, από την καθιέρωση του θεσμού μέχρι σήμερα, από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση. 

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ- «το μηδέν του κοινοβουλευτισμού», όπως αναφέρει στο σημείωμά της η αξιωματική αντιπολίτευση.

.Ένα εκατομμύριο οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων

Ένα εκατομμύριο δικαιούχοι -από 800.000 που ήταν πέρυσι- θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων, που ξεκίνησε από σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

 «Το πρόγραμμα έχει πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ανέρχεται στα 25,5 εκ. ευρώ, και γίνεται σε συνεργασία με περίπου 800 κοινωνικούς μας εταίρους», σημειώνει ο κ. Τσαυτάρης.

«Στο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περιλαμβάνεται και ειδική δράση για τα σχολεία. Εντός των ημερών», λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «θα ακούσετε την προκήρυξη για τη διανομή φρούτων στα σχολεία και πολύ σύντομα και γάλακτος».

Αναφερόμενος στο θέμα του φόρου ακινήτων ο κ. Τσαυτάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο διάλογος που συνεχίζεται θα οδηγήσει στο να καταλήξουν τα οικονομικά επιτελεία σε ένα πιο δίκαιο και σωστό φορολογικό σύστημα. 

Πρέπει, βέβαια, να πω ότι οι αγρότες ούτως ή άλλως πληρώνουν για τα σπίτια τους το φόρο που πληρώνουν όλα τα ακίνητα, όλα τα κτίσματα, επομένως είναι λάθος αυτό που λέγεται ότι δεν πλήρωναν. Πλήρωναν, αλλά τώρα επεκτείνεται αυτό και στα αγροτεμάχιά τους. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επιβαρύνουμε πολύ τη γεωργία, γιατί η γεωργία μας έχει ανεβασμένο κόστος. 

Επομένως αν θέλουμε να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας, να ενισχύσουμε την παραγωγική διαδικασία πρέπει να φροντίσουμε να μην βάλουμε τόσα πολλά βάρη που θα μείωναν την ανταγωνιστική τους ικανότητα και τις πωλήσεις τους».

.Μ. Σουλτς: Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν στις χώρες του Νότου

«Δεν φτάνει πια να ζητά κανείς συγγνώμη, κάποιος πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες» για τα προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο, έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε άρθρο του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Μας είχαν πει ότι η λιτότητα ήταν μονόδρομος, ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές. Σήμερα όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μας λέει ότι οι επιπτώσεις της λιτότητας στις διάφορες οικονομίες εκτιμήθηκαν με λάθος τρόπο και ότι περιορίσθηκε η ανάπτυξη με απροσδόκητο τρόπο», τόνισε στο άρθρο αυτό ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι το ίδιο «το ΔΝΤ έκρινε ότι η εσωτερική δομή της Τρόικας ήταν αναποτελεσματική ως προς την επίλυση των προβλημάτων και ότι προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από ό,τι θετικές συνέπειες. Όχι μόνον παρεμποδίστηκε η οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν επετράπη στην Ευρώπη, με τον τρόπο αυτό, να ανακτήσει εμπιστοσύνη».

.Το ΔΝΤ επικρίνει, μετά το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, το υψηλό εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πήρε τη σκυτάλη από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, επικρίνοντας τα πλεονάσματα που έχει η Γερμανία στο εμπορικό ισοζύγιό της και απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ ότι οι υψηλές εξαγωγές αποτελούν ένδειξη οικονομικής υγείας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ενώ η Γερμανία ήταν εξοργισμένη χθες για την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της, ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ κ. Ντέιβιντ Λίπτον ζήτησε από τη Γερμανία να μειώσει το πλεόνασμα των εξαγωγών της σε «ένα κατάλληλο επίπεδο» για να βοηθήσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνης να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου επέκρινε τη Γερμανία ότι έθεσε τις εξαγωγές στο επίκεντρο της πολιτικής της κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παραμέληση της εγχώριας ζήτησης (από τη Γερμανία) καθυστερεί το τέλος της οικονομικής κακουχίας. 

Ένα «σημαντικό μικρότερο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα ήταν χρήσιμο», δήλωσε χθες βράδυ ο κ. Λίπτον σε ομιλία που έκανε στην Αμερικανική Ακαδημία στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η μείωση των υπερβολικών ελλειμμάτων στην Ευρωζώνη «απλά δεν μπορεί να γίνει, αν δεν μειωθούν και τα πλεονάσματα». 

Ο κ. Λίπτον κάλεσε τη Γερμανία να «σηκώσει το βλέμμα της στον παγκόσμιο ορίζοντα» κατά τη χάραξη της πολιτικής της. Η γερμανική οικονομία ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου το 2012, με τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών της να υπερβαίνουν τα 1,36 τρισ. ευρώ.

.Ιδιοκτήτες σκύλων: Προσοχή στην κατεύθυνση που στρίβει η ουρά!

Όταν ο σκύλος κουνάει την ουρά του αριστερά ή δεξιά, κάτι θέλει να πει, πρωτίστως στους άλλους σκύλους - και ίσως στους ανθρώπους. Μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα επιβεβαίωσε ότι το κούνημα της ουράς προς τα δεξιά (από την άποψη του ίδιου του σκύλου) μεταδίδει ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό μήνυμα, ενώ αντίθετα το κούνημα προς τα αριστερά αποτελεί σημάδι εκνευρισμού και επιθετικότητας.

Πιο απλά, από την αντίστροφη οπτική γωνία του παρατηρητή, όταν κανείς βλέπει ένα σκύλο να έχει στραμμένη την ουρά του προς τα αριστερά, αυτό είναι καλό σημάδι (θετικά συναισθήματα του σκύλου), ενώ αν η ουρά «δείχνει» προς τα δεξιά, αυτό είναι μάλλον κακό σημάδι (αρνητικά - εχθρικά συναισθήματα του σκύλου).

.Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς), σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Σήμερα ξεκινούν, εξάλλου, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο 4177/2013. 

Σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει ότι εναπόκειται στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι την ερχόμενη Κυριακή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή. 

Οι τρεις μεγαλύτεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα: ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00 (το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.