.ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ….ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ο Δήμος Ζωγράφου την Κυριακή 21/3 φιλοξενεί
Στον κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ (Πλατεία Γαρδένια) 

την ταινία του Δημήτρη Μάκρη
Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Πριν 2500 χρόνια στο Μαραθωνα,οι έλληνες πολέμησαν
 για την επιβίωση αυτής της ελεύθερης σκέψης

Η ταινία είναι αφιερωμένη στους ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΥΣ 
του 490 π.χ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 8.30 μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Λάθος η λέξη «αναστολή» για το μνημόνιο


Mea Culpa σε «στενό οικογενειακό κύκλο» φέρεται ότι είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναφορά του περί «αναστολής» του μνημονίου, που προκάλεσε νέο κύκλο εσωστρέφεια στο κόμμα που εμφανίζεται με πολλές γραμμές σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε ότι έκανε λάθος και εκ παραδρομής ανέφερε τη λέξη «αναστολή» για το μνημόνιο.

Πάντως μετά τη δήλωση του αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Σε αυτή τη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι η δήλωση ήταν τουλάχιστον ατυχής και δημιούργησε σύγχυση για τις θέσεις του κόμματος. 

Για αυτό και αποφασίστηκε να υπάρξει επικοινωνιακή αντεπίθεση, για να διορθωθεί το λάθος του προέδρου.

.Τρέχει να μαζέψει τα περί ανασχηματισμού το Μαξίμου


Αναταραχή στον κυβερνητικό σχηματισμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ΦΕΚ για σύσταση θέσεων αναπληρωτών υπουργών και ενός υφυπουργού αφού δικαίως ελήφθη ως προάγγελος ανασχηματισμού.

Ετσι τώρα το Μέγαρο Μαξίμου τρέχει να μαζέψει το πράγμα διαβεβαιώνοντας -με μικρές πιθανότητες να πείσει τα κυβερνητικά στελέχη- ότι «πρόκειται απλώς για ολοκλήρωση του οργανογράμματος της κυβέρνησης καθώς σε κάποια υπουργεία προβλέπεται θέση αναπληρωτή υπουργού και σε κάποια όχι».

Οι ίδιοι κύκλοι «διαβεβαιώνουν» ότι «ανασχηματισμός δεν μπορεί να γίνει μέχρι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα» και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού κάπου στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι επίσημες διαβεβαιώσεις δεν έπεισαν υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός... ανασχηματισμού και μάλιστα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Και πάντως όπως σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος «με τον ανασχηματισμό να πλανάται πάνω από τα υπουργεία κανένας υπουργός δεν θα βάλει υπογραφή σε τίποτα και μάλιστα στα συμφωνηθέντα με την τρόικα... να πάρει δηλαδή την ευθύνη και να αποχωρήσει... επομένως τώρα ο ανασχηματισμός είναι μάλλον αναπόφευκτος ακόμα κι αν δεν είχε σχεδιαστεί».

.«Να πάψουν οι αρχές να κάνουν τα "στραβά μάτια"»


«Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι οι μηχανισμοί (του κράτους) ότι πρέπει να λειτουργήσουν και το πολιτικό σύστημα δεν κλείνει το μάτι σε κανέναν από αυτούς που εκμεταλλεύεται ανθρώπους, σε κανέναν δουλέμπορο, σε κανέναν ρατσιστή», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά με αφορμή τα γεγονότα στη Μανωλάδα, επισημαίνοντας, πάντως, παράλληλα ότι δεν πρέπει «να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Με το να βάζουμε όλους τους παραγωγούς στο ίδιο σακί, δεν βοηθάμε στην κατεύθυνση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Η κ. Γεννηματά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, σημείωσε ότι «αυτή η κατάσταση κι αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για τη χώρα μας, αλλά δεν αρκεί κανείς να καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα, το θέμα είναι να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές, για να σταματήσουν επιτέλους και να μην κάνει κανένας τα "στραβά μάτια"».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι, να δούμε πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις και όχι μόνον στον συγκεκριμένο παραγωγό, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει για να μην καταδικαστεί ένας ολόκληρος κλάδος και δυσφημιστεί όλη η παραγωγή της φράουλας, να αποδοθούν οι ευθύνες σε εκείνους που πραγματικά τις έχουν».

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «Θα πρέπει να προστατευθούν τα θύματα αυτής της υπόθεσης, γιατί είναι ουσιώδεις μάρτυρες για τη δίκη που θα ακολουθήσει».

Σημείωσε δε ότι «υπάρχουν ζητήματα υγιεινής εκτός από την αδήλωτη εργασία, την εκμετάλλευση, το δουλεμπόριο, τη ρατσιστική βία και όλο αυτό που βγήκε στην επιφάνεια».

«Υπάρχουν ήδη», πρόσθεσε, «σούπερ μάρκετ που διακόπτουν τη συνεργασία τους με τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Νομίζω πως αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, για να μην υπάρχει ένα μποϋκοτάζ συνολικά στη φράουλα και σε όλους τους παραγωγούς της περιοχής».

Η κ. Γεννηματά παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε και τη διαφορετικότητά μας, ότι δεν έχουμε κάνει και κριτική όπου έχει χρειαστεί πάρα πολλές φορές.

 Δεν διστάσαμε να πούμε πολλές φορές ότι προσπάθησαν να κινηθούν με τη λογική νόμος και τάξη, κάναμε σκληρότατη κριτική και αντιδράσαμε όταν έπρεπε. Νομίζω όμως ότι στο θέμα αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πρέπει να στηρίξουμε τις αρμόδιες αρχές να κατανοήσουν ότι έχουν την πλάτη όλου του πολιτικού συστήματος για να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους».

.Αποθήκη με κλοπιμαία στην περιοχή της Ομόνοιας


Συνελήφθησαν στην περιοχή της Πλατείας Ομονοίας, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ακροπόλεως και της Ο.Π.Κ.Ε. Ζακύνθου, τέσσερις αλλοδαποί, τρείς υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 39, 29 και 27 ετών και ένας υπήκοος Αφγανιστάν ηλικίας 25 ετών, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.150 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Μετά από έρευνα, σε αποθήκη που διατηρούσαν στην οδό Αναξαγόρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων, όπως κοσμήματα, ασημένια σκεύη, ρολόγια χειρός, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, διάφορα εργαλεία, καθώς επίσης και τρία διαβατήρια και μία ταυτότητα τρίτων προσώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

.Δεν εξελέγη πρόεδρος στην Ιταλία μετά και την 3η ψηφοφορία


Οι Ιταλοί εκλέκτορες απέτυχαν και πάλι σήμερα, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ιταλίας στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας κατά τον οποίο ήταν ακόμη απαραίτητη μια πλειοψηφία δύο τρίτων, σύμφωνα με μια μερική καταμέτρηση των ψήφων.

Στα μισά της καταμέτρησης, πάνω από το ένα τρίτο των κοινοβουλευτικών και των περιφερειακών αντιπροσώπων είχαν ήδη ψηφίσει λευκό ή άλλους υποψηφίους από τον κύριο.

Τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια ήταν περισσότερα από 420, καθιστώντας αδύνατο για οποιονδήποτε από τους υποψηφίους να πετύχει την πλειοψηφία των δύο τρίτων (672) των 1.007 εκλεκτόρων. 

Από τον τέταρτο γύρο και μετά, η ψηφοφορία διεξάγεται με απόλυτη πλειοψηφία (504 ψήφοι) και ο νέος επίσημος υποψήφιος της αριστεράς, ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί.

."Οι πολίτες του Νότου δεν είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς"


«Παραμορφωμένη» χαρακτηρίζει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες των χωρών του Νότου είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς και εξηγεί ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία οι άνθρωποι αγοράζουν ακίνητα κυρίως ως εξασφάλιση. 

Η καγκελάριος εκφράζει τη συμπάθειά της για εκείνους που πλήττονται ιδιαίτερα από τη λιτότητα, αλλά ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει πια ευημερία με "βερεσέ"», ενώ επαναλαμβάνει ότι οι καταθέσεις των Γερμανών είναι ασφαλείς.

«Καθαρά στατιστικά, χώρες όπως η Ισπανία, η Κύπρος ή η Ελλάδα είναι ανά νοικοκυριό πλουσιότερες από εμάς. Αλλά, προσοχή! Η στατιστική είναι παραμορφωμένη. Σε αυτές τις χώρες είναι πολύ περισσότεροι οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων, κυρίως ως μέσο εξασφάλισης των γηρατειών τους. Στη Γερμανία υπάρχει ισχυρό νομικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

 Οι υψηλές αποδοχές των Γερμανών στη σύνταξη δεν περιλαμβάνονται ωστόσο στη στατιστική για την περιουσία ούτε η ιδιοκτησία ακινήτων των Γερμανών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο πλούτος να εμφανίζεται μικρότερος από ό,τι είναι», δηλώνει η κ. Μέρκελ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής της στην εφημερίδα Bild, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα.

.Νεκρός ο συλληφθείς ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο


Δυνάμεις της ομοσπονδιακής, της τοπικής αστυνομίας και το FBI συνεχίζουν την επιχείρηση στα περίχωρα της Βοστώνης για τη σύλληψη του "υπόπτου Νο. 2" για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της πόλης.
Η αστυνομία της Βοστώνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Εξάλλου, η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Βοστώνης - της δυτικής περιφέρειας της Βοστώνης και έξι ακόμη κοντινών κοινοτήτων-  να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο πρώτος ύποπτος τραυματίσθηκε κατά την καταδίωξη από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο θάνατός του διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο. Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας για την πορεία των ερευνών και για την αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο είναι αδέλφια ηλικίας 19 και 20 ετών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.Αξιωματούχοι των δυνάμεων της τάξης δήλωσαν προς το δίκτυο ότι οι δύο άνδρες, ο ένας από τους οποίους σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, είναι τσετσενικής καταγωγής και μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ο ύποπτος που εξακολουθεί να διαφεύγει ονομάζεται Τζοχάρ Τσαρνάγεφ και είναι ηλικίας 19 ετών, σύμφωνα πάντα με το NBC News.

.Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μιας "γαλάζιας οικονομίας στη Μεσόγειο"


Η μεγιστοποίηση της θαλάσσιας και ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, με σκοπό την ανάδειξη ευκαιριών για ανάπτυξη και για δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι το αντικείμενο συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα. 

Η Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, ο Φιλίπ ντε Φοντέν-Βιβ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), και ο Αντριου Γουίνμποου, βοηθός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ο καθένας στον τομέα του - ευρωπαϊκή πολιτική, χρηματοδότηση, ασφάλεια- για τη στήριξη μιας βιώσιμης "γαλάζιας οικονομίας" στη Μεσόγειο.

Μέσω της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, είπε η κ. Δαμανάκη, προσπαθούμε στην ΕΕ να συντονίσουμε τις διαφορετικές δραστηριότητες όπως ναυτιλία, θαλάσσιες μεταφορές, αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, λιμάνια και υποδομές των ακτών, θαλάσσιες πηγές ενέργειας, θαλάσσιος τουρισμός και να αποτρέψουμε τις απειλές, που αποτελούν η παράνομη μετανάστευση, η διακρατική εγκληματικότητα, η διακίνηση ναρκωτικών, η παράνομη αλιεία.

Ο Αντριου Γουίνμποου από τον IMO, δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος δήλωσε: "Η δράση πρέπει να επικεντρωθεί σε δύο κύριους τομείς ζωτικής σημασίας: την εκπαίδευση, κατάρτιση και διάδοση πληροφοριών και την κάποιας μορφής παρακολούθηση και εποπτεία προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών και των πρακτικών που πρέπει να επιλεγούν. 

Η μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας, όπως η δορυφορική επιτήρηση και συλλογή δεδομένων και η επικείμενη εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλοήγησης, θα μπορούσε να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο ΙΜΟ είναι έτοιμος να συνδράμει τις χώρες της περιοχής ώστε να διασφαλιστεί το βιώσιμο μέλλον που όλοι επιδιώκουμε."

Σημαντική θέση για την ανάπτυξη των θαλάσσιων πόρων έχει ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, για τον οποίο η ελληνίδα Επίτροπος ετοιμάζει οδηγία, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και η οποία συζητείται αυτή τη στιγμή στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.