.Πρώτες γκρίνιες: Δεν βάζουν μυαλό, δεν μας ενημέρωσαν για τις αλλαγές στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και του ΟΓΑ, λένε στο ΠΑΣΟΚ

Μόλις λίγες ώρες διήρκεσαν τα χαμόγελα και τα σταυρωτά φιλιά στη δικομματική κυβέρνηση. Την πρώτη κιόλας ημέρα της ουσιαστικής λειτουργίας της προέκυψε και το πρώτο πρόβλημα με τις αποφάσεις για τις αντικαταστάσεις των επικεφαλής στον ΕΟΠΥΥ και στον ΟΓΑ.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισήμαιναν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι κανείς δεν ενημέρωσε κανέναν στην Ιπποκράτους για την απόφαση της κυβέρνησης να παραιτήσει σήμερα τον γαλάζιο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο που κρίθηκε αποτυχημένος και να τον αντικαταστήσει με τον πρόεδρο του ΟΓΑ Δημήτρη Κοντό. 

Στη δε θέση του τελευταίου να τοποθετήσει τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφώντα Βεργίνη.

Και καλά, επισήμαιναν, στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία, στο υπουργείο Εργασίας όμως, υπάρχει υφυπουργός προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αυτό δεν είναι συγκυβέρνηση πλήρους ευθύνης, συμπλήρωναν.

.Τον πρόεδρο της Cosco θα παρασημοφορήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα, στον πρόεδρο της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας COSCO, πλοίαρχο Wei Jiafu θα επιδώσει αύριο σε ειδική τελετή στο υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Το παράσημο είχε απονείμει στον κ. Jiafu ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

.Στην Αθήνα ο Β. Σόιμπλε στις 18 Ιουλίου

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 18 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσκεκλημένος του ομολόγου του Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος, μιλώντας σε Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαιρέτισε την συγκρότηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα τη στηρίξει με κάθε μέσο στο μεταρρυθμιστικό της έργο υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι και αυτή θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. 

.Περικοπές 13,4 δισ. στη Βρετανία

Ένα νέο πακέτο δημοσιονομικών περικοπών, ύψους 11,5 δισεκ. λιρών (13,4 δισεκ. ευρώ), ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για μικρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξης.

Άλλες 144.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στον δημόσιο τομέα το φορολογικό έτος 2015-2016, ανέφερε ο Όσμπορν στην επισκόπηση των κρατικών δαπανών που έδωσε στη δημοσιότητα, ανακοινώνοντας περικοπές ύψους ως και 10% σε ορισμένα υπουργεία και διευθύνσεις του κρατικού μηχανισμού.

Στην προηγούμενη τέτοια επισκόπηση, το 2010, ο Όσμπορν είχε αναφερθεί σε σχέδια που προέβλεπαν τον μηδενισμό του ελλείμματος και τον τερματισμό των δημοσιονομικών περικοπών το 2015, έγκαιρα για τις προσεχείς γενικές εκλογές στη Βρετανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είπε ότι αναγκάστηκε να λάβει «δύσκολες αποφάσεις», ωστόσο πρόσθεσε πως η χώρα «βγαίνει από την εντατική», και μεταβαίνει «από την διάσωση στην ανάκαμψη».

.Ιω. Στουρνάρας: Απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα για την επίτευξη των στόχων

Το μήνυμα ότι η χώρα έχει την ικανότητα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η ευόδωση των στόχων εξαρτάται από τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σύγχυση και επιδίδεται σε λαϊκίστικα επιχειρήματα χωρίς να αρθρώνει πρόταση.

«Έχουμε θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης και μας βοηθάνε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έδειξαν ότι η οικονομική βελτίωση εξαρτάται άμεσα από την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί την πιο σοβαρή παράμετρο για την προσέλκυση επενδύσεων και για την ευόδωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου» επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα συναίνεσης με στόχο να επιτύχει η χώρα. 

«Η χώρα μας έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί, τόσο στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, όσο και στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Για την ευόδωση των προσπαθειών θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση που αφορά, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη Βουλή» σημείωσε. 

.Παράταση για την κινητικότητα στο Δημόσιο θα ζητήσει από την τρόικα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Παράταση για την υλοποίηση του μέτρου της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα θα ζητήσει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από την τρόικα, η οποία επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο, δήλωσε ότι με την τρόικα θα συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί η χρονική άνεση, για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος, αλλά και των στενών περιθωρίων που υπάρχουν, χθες ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη, για όλες τις εκκρεμότητες του δημοσίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, παρουσία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από τις 2.000 απολύσεις που ζητούσε η τρόικα μέχρι τον Ιούλιο, με το κλείσιμο της ΕΡΤ και θα δείξει την αποφασιστικότητά της για επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης δομών και προσωπικού, που θα οδηγήσουν στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.