.Ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο ο Βαρουφάκης;

Ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι από τις ψήφους που το Μαξίμου θεωρεί χαμένες σε μια ψηφοφορία για τη συμφωνία.

 Κι όσο κι αν διαψεύδει τον αποκεφαλισμό του (γράφοντας στον... προσωπικό του spokesman Νίκο Χατζηνικολάου ότι γελάει μαζί με τον Τσίπρα για τα σενάρια απομάκρυνσής του) ο κύβος έχει ριφθεί και ο ίδιος κάνει τα πάντα για να φύγει «ατσαλάκωτος». 

Επαναλαμβανόμενη γκάφα δεν είναι γκάφα αλλά επαγγελματική ανοησία. Ή όπως λέει κι ο λαός «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα». Το αυτό ισχύει και για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος σύντομα θα εγκατ...περισσότερα »

.Ποιον κοροϊδεύει ο Τσίπρας;

Κι εκεί που πιστεύαμε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία και δεν θα κινδυνεύσει η χώρα... εμφανίστηκε ο μέγας καταστροφέας Αλέξης Τσίπρας μετά του Γιάνη Βαρουφάκη.

 Ο λόγος; Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών η οποία έγινε μόνο και μόνο για να μας πείσουν ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι αγαπημένοι. Λες και δεν ξέρουμε ότι όταν κάποιος πρωθυπουργός στηρίζει τον υπουργό που βρίζουν όλοι τότε είναι θέμα χρόνου να τον πετάξει σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι.

 Ο Τσίπρας λοιπόν επέλεξε για άλλη μια φορά να απευθυνθεί στο κοινό του, στους ψηφοφόρους του... περισσότερα »

.«Βόμβα» Σόιμπλε: Πιθανή η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πιθανό σενάριο την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί κατά τη συζήτησή του με τον Αμερικανό καθηγητή οικονομικών Κένεθ Ρόγκοφ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. *

Η απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας-μέλους*, απάντησε ο Γερμανός υπουργός όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών *ο Ρόγκοφ π... περισσότερα »

.Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία -Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό...

Μια δήλωση-διάγγελμα έκανε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης της ομάδας διαπραγμάτευσης που έγινε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πολλές φορές οι δανειστές έχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους αλλά και ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και εντός των ευρωπαϊκών χωρών.

 «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο πρ... περισσότερα »

.Τελεσίγραφο της ΕΚΤ με «πάγωμα» του ELA: «Αυτή η εβδομάδα και τέλος», λέει στην Ελλάδα

«Αυτή η εβδομάδα και τέλος» είναι το μήνυμα της ΕΚΤ προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ είχε προηγηθεί και το τελεσίγραφο Γιούνκερ για συμφωνία μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, η απόφαση της ΕΚΤ να μη δώσει ούτε μισό ευρώ από τον ELA, "περιορίζει τα διαθέσιμα στην αγορά", καθώς το "μαξιλάρι" των 3 δισ ευρώ έχει ήδη... 

ξεπουπουλιαστεί από τις εκροές της τελευταίας εβδομάδας, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πιο... 
ζωηρές και έφτασαν στο 1 δισ ευρώ. «Ο Ντράγκι βάζει χρονοδιακόπτη» λένε χαρακτηριστικά τα ίδια τραπεζικά στελέχη, εκτιμώντας ότι η ...περισσότερα »

.Ασπρο-μαύρο: Η Αθήνα «γράφει» συμφωνία, αλλά οι δανειστές βάζουν φρένο

Εκ διαμέτρου αντίθετες φαίνεται πως είναι οι εκτιμήσεις Αθήνας και δανειστών για το ενδεχόμενο συμφωνίας και ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

 Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι στο Brussels Group αρχίζει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους, διαρρέοντας και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει, ενώ, ο πρωθυπουργός έκανε δήλωση αισιοδοξίας. 

Στον αντίποδα, πάντως, Κομισιόν, ΔΝΤ και Γερμανία δεν συμμερίζονται την ελληνική αισιοδοξία και αναφέρουν ότι η συμφωνία δεν είναι προ των πυλών. *Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο σύμφωνα με την κυβέρνηση* Κυβερνητικοί κ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.