.ΚΙΔΗΣΟ: «Ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής»

Την πρόθεσή του να δώσει μάχη για την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού σε αντίθεση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με τις προθέσεις αυτών που προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής έκανε γνωστή το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. 

Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα του Γ. Παπανδρέου «οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, έχουν χρέος να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις να αναδειχθεί η "ρίζα του κακού".

 Δηλαδή, οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή. Γιατί μόνον η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος μπορεί ... περισσότερα »

.Εκτός “κάδρου” αφήνει ο Τσίπρας τον Καραμανλή: Εξεταστική για Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά

*Κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού από μια Κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια αποτελεί η σημερινή πρόταση του Τσίπρα (καθ υπόδειξη Καμμένου) της σύστασης εξεταστικής για τα Μνημόνια.*

 Η “είδηση” πάντως δεν είναι τόσο στην προαναγγελία της Εξεταστικής, όσο στο ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος επιλέγουν να αφήσουν εκτός “κάδρου” τον *Κώστα Καραμανλή. *

 *Η δεύτερη θητεία του οποίου 2007 – 2009 αποτελεί κατά πολλούς την βασική αιτία της κορύφωσης της κρίσης χρέους που οδήγησε στα Μνημόνια.* Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ τις περιόδους διακυβέρνησης του *Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και ... περισσότερα »

.Λιγότεροι οι εισακτέοι φέτος στην ανώτατη εκπαίδευση

Λιγότεροι κατά 1.960 θα είναι φέτος οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, αφού φέτος προβλέπονται 68.345 θέσεις έναντι 70.305. 

Αυτές τις 68.345 θέσεις θα διεκδικήσουν 101.508 υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι υποψήφιοι υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο χωρίς νέα εξέταση για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Ειδικότερα, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 προβλέπονται 44.2000 θέσεις στα πανεπιστήμια και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, έναντι 46.735 την περασμένη χρονιά, και 23.570 σε ΤΕΙ, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ), έναντι 24.145 πέρυσι.

.Κατατίθεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων. 

Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το βράδυ και να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

.Εικονική χαρακτήρισε την επίκληση για συναίνεση του πρωθυπουργού ο Ευ. Βενιζέλος

Έντονα επικριτικός κατά του πρωθυπουργού εμφανίστηκε στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι «παραπλανά τους βουλευτές όταν λέει πως δεν χρειάζεται να έρθει η συμφωνία στη Βουλή». 

Παράλληλα χαρακτήρισε εικονική την επίκληση του Αλέξη Τσίπρα για συναίνεση και υποστήριξε ότι η συζήτηση γίνεται μόνο για εσωκομματικούς λόγους: 

«Πως ζητάς συναίνεση από την αντιπολίτευση όταν της επιτίθεσαι και την απαξιώνεις;» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Γιατί ήρθαμε εδώ σήμερα; Για λόγους εσωκομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Πέτυχε; Ναι. Εύκολο. Η συσπείρωση...περισσότερα »

.Στη Βουλή εντός της εβδομάδας, το σχέδιο νόμου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και «διαθέσιμων» στο Δημόσιο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται, ότι με το σχέδιο νόμου πριν από την επιστροφή των απολυμένων και «διαθέσιμων», θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν άμεσες ανάγκες από προσωπικό.

Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, του προσωπικού των ΑΕΙ, καθώς και των σχολικών φυλάκων, που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. 

.Στο Βερολίνο ο Φρ. Ολάντ για να διαβεβαιώσει την Α. Μέρκελ ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα συνεχισθεί

Κοινή συνεδρίαση του γαλλο-γερμανικού υπουργικού συμβουλίου διεξάγεται σήμερα στο Βερολίνο, όπου ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιδιώξει να διαβεβαιώσει την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ για την πρόθεσή του να επιμείνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τη δημοσιονομική εξυγίανση , μετά τη νέα εκλογική ήττα της κυβερνητικής του πλειοψηφίας στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής.

Σε μία ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος επρόκειτο αρχικά να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του γαλλο-γερμανικού υπυοργικού συμβουλίου, και στην συνέχεια να συναντηθεί στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αποφάσισε την τελευταία στιγμή, 

σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να παραμείνει στο Παρίσι με μία αποστολή: την αναζωογόνηση του διαλόγου με την κυβερνητική πλειοψηφία που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα και βγήκε κατακερματισμένη από αυτήν την τέταρτη σε έναν χρόνο εκλογική αναμέτρηση, με την αριστερή πτέρυγα να απαιτεί επιτακτικά μία αλλαγή πολιτικής προς τα αριστερά.

.Πώς θα δείτε αν χρωστάτε το «χαράτσι»

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τις οφειλές από ανεξόφλητα υπόλοιπα του Ε.Ε.Τ.Α. του 2013.

Έτσι οι ιδιοκτήτες 1 εκατομμυρίου ακινήτων μπορούν να ελέγξουν τα τυχόν υπόλοιπα ανεξόφλητων οφειλών τους, μέσα από την υπηρεσία «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου» και στη συνέχεια να επιλέξουν «ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ Ε.Ε.Τ.Α. 2013».

Με τους κωδικούς, ο φορολογούμενος εισέρχεται στην υπηρεσία για τις ειδοποιήσεις πληρωμών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η υπηρεσία αναζήτησης οφειλών Ε.Ε.Τ.Α. 2013 απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε να ενημερωθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλεται Ε.Ε.Τ.Α. καθώς και την ειδοποίηση με την/τις "Ταυτότητες Οφειλής
" (Τ.Ο.)».

Εκτυπώνοντας τη σχετική ειδοποίηση, οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέλθουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι να περιμένουν να ανοίγει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις καθώς και οι οφειλές από το ΕΕΤΑ - βεβαιώθηκαν σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες- μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Για την ώρα η εφαρμογή για το χαράτσι του 2013 είναι εμφανής και πρώτη στο taxisnet.gr.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.