.Bloomberg: Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε αδιέξοδο

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ανθίσταται σε πιέσεις της τρόικας των πιστωτών για πρόσθετες εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό του 2015 ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο πρόσωπα που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων.

Το αδιέξοδο εγκυμονεί τον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χωρίς δίχτυ ασφαλείας την 1η Ιανουαρίου (του 2015), μετά τη λήξη του προγράμματος στο τέλος του έτους, δήλωσαν τα ίδια πρόσωπα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας - του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) - είναι εξοργισμένοι, επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα για να καλύψει το (δημοσιονομικό) κενό, μετά τη συζήτηση που είχαν νωρίτερα στον μήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. 

Το αδιέξοδο σημαίνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος βοήθειας και για το ό,τι θα ακολουθήσει, δήλωσαν οι δύο πηγές.

.Σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόπαστες περιέχουν μια δυνητικά καρκινογόνα ουσία

Τα σαπούνια, τα σαμπουάν, οι οδοντόπαστες, τα απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα υγιεινής, που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο και στην κουζίνα, περιέχουν μια κοινή αντιμικροβιακή χημική ουσία, την τρικλοζάνη, η οποία, όπως δείχνουν πειράματα, μπορεί να προκαλέσει ηπατοπάθεια και καρκίνο σε ζώα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 

Στο παρελθόν είχαν, επίσης, εκφραστεί ανησυχίες για την εν λόγω ουσία και η νέα μελέτη επαναφέρει στο ζήτημα στο προσκήνιο, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα και αν όντως φταίει άμεσα η τρικλο... περισσότερα »

.Συνέντευξη στην Tehran Times

Η Ελλάδα βλέπει πολύ θετικά το νέο κεφάλαιο που φαίνεται να ανοίγει στις σχέσεις του Ιράν με τη διεθνή κοινότητα, πιστεύει ότι αυτή η εξέλιξη προσφέρει σημαντικές προοπτικές για συνεργασία με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα και επιθυμεί να διατηρεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με το Ιράν και να αξιοποιήσει δυνατότητες συνεργασίας που διανοίγονται σε μια σειρά τομέων με έμφαση στην οικονομία, το εμπόριο και τον πολιτισμό. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην ιραν...περισσότερα »

.Συνεχίζεται η «ελεύθερη πτώση» της Εθνικής

Την τέταρτη ήττα της στα πέντε τελευταία ματς (ισοπαλία το άλλο παιχνίδι…) μέτρησε η Εθνική που αγνοεί τη νίκη από το μακρινό Ιούνιο. Δίχως να δείξει τίποτα ιδιαίτερο, πράγμα δύσκολο είναι αλήθεια μετά το καταστροφικό πέρασμα Ρανιέρι που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 2-0 από τη Σερβία των πολλών απουσιών.

Το ντεμπούτο των Μπακάκη και Κολοβού και κάποιες σκόρπιες ενέργειες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα μόνα πράγματα που κρατά ο Τσάνας…

.Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου

Πρώτη «καμπάνα» για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008. Το δικαστήριο επέβαλε, επίσης, χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τον καθένα. 

Με την ίδια απόφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης 50.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του επέλεξαν να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Την ερχόμενη Πέμπτη είναι π... περισσότερα »

.Τάξη στο χάος του ποδοσφαίρου

*Η θλιβερή* κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου μάς υπενθυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να γίνουμε κανονική χώρα και σε αυτό τον τομέα. Οχι για να σταματήσουν τα σκάνδαλα στο λαϊκότερο άθλημα (αυτά θα υπάρχουν πάντα και παντού) αλλά για να εφαρμοσθεί ο νόμος της πολιτείας και όχι ο νόμος της ζούγκλας που επικρατεί σήμερα από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο σωματείο. 

*Την εποχή* της ευδαιμονίας ο χώρος του αθλητισμού γνώρισε μέρες δόξας και τα δισεκατομμύρια των κρατικών ενισχύσεων έρρεαν άφθονα σε πάσης φύσεως αθλητικές και «αθλητικές» δραστηριότη... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.