.«Η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει»


Με νέα εγκύκλιο, η προθεσμία της οποίας εκπνέει σήμερα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καλεί τους δημάρχους να στείλουν τις λίστες της διαθεσιμότητας προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της μετακίνησης των εργαζομένων σε άλλους φορείς που έχουν εργασιακά κενά. Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν και το Σαββατοκύριακο τις κινητοποιήσεις τους.
Με την επισήμανση ότι «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -με διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου- καλεί όλους τους φορείς, που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας, να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Η εγκύκλιος προειδοποιεί ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».

Τονίζεται δε ότι «οι υπηρεσιακές μεταβολές στην κατάσταση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ που γίνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου μετά τις 12.11.2012, δεν μπορούν να ανατρέψουν ή να αναστείλουν ως προς τους υπαλλήλους αυτούς τις συνέπειες του νόμου, που ανατρέχουν στην έναρξη ισχύος του. Καμιά μεταβολή που έλαβε χώρα μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου δεν θα ληφθεί υπόψη».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι για τις ανάγκες εφαρμογής της ρύθμισης, στον συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή των αριθμητικών κριτηρίων που θέτει η διάταξη), προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (πχ. διπλωματικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ, ένστολο προσωπικό, πυροσβέστες, λιμενικοί, κ.λπ.).

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι στον υπάλληλο που τίθεται σε διαθεσιμότητα καταβάλλεται το 75% του συνόλου των αποδοχών (τακτικές και επιδόματα), που λάμβανε την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη και επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περίπου 700 επίορκοι υπάλληλοι (εφοριακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές, γιατροί κ.λπ.), που βαρύνονται με βαριά παραπτώματα, έχουν τεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε αυτοδίκαιη αργία.

.Σύγκλιση στις περισσότερες αλλαγές


Σύγκλιση θέσεων στις περισσότερες αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Παραμένουν ακόμη διαφορές σε ζητήματα όπως είναι η κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων και των ελεύθερων επαγγελματιών τα οποία αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Ειδικότερα στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκαν μια σειρά από νέες βελτιώσεις που αφορούν τα πολυτεκνικά επιδόματα, στο τέλος επιτηδεύματος για τους μισθωτούς με μπλοκάκι καθώς και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

- το πολυτεκνικό επίδομα θα αυξηθεί από τα 450€ στα 500€ για κάθε παιδί μετά τα τρία.

- οι μισθωτοί με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ( με εξαρτημένη εργασία) από το 2013 θα εξαιρεθούν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος

- Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας θα φορολογούνται για τα πρώτα 10.000€ εισόδημα με συντελεστή 13%

- Όλα τα εισοδήματα των φορολογούμενων θα μπαίνουν στην φορολογική κλίμακα, ακόμη και αυτά που ήδη έχουν φορολογηθεί, όπως οι τόκοι

Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων σε ορισμένα ζητήματα. Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι τα εισοδήματα από ενοίκια να φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει να φορολογούνται αυτοτελώς. 

Η ΔΗΜΑΡ διαφοροποιείται επίσης και στο θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών ζητώντας να προστεθεί ακόμη ένας φορολογικός συντελεστής στην κλίμακα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών όπως επίσης και να προστεθεί ανώτατος φορολογικός συντελεστής στην κλίμακα για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα 45% για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ. 
Προτείνει επίσης την αύξηση του φόρου στους τόκους καταθέσεων στο 17,5%.

.Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 69-55


Στον απόηχο της ανακοίνωσης αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον προεδρικό θώκο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι «πράσινοι» δεν αποσυντονίστηκαν και παρέμειναν «ζωντανοί» στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης του 1ου ομίλου. 

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν 69-55 της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στο ΟΑΚΑ, στην 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, πανηγύρισαν την 6η νίκη τους και πλέον θέλουν νίκη την επόμενη εβδομάδα (13/12) στη Ρωσία με την Κίμκι για να «τερματίσουν» πρώτοι (υπερτερούν στην ισοβαθμία με Ρεάλ), ενόψει της φάσης των «16».

.Συμμετέχουν οι ελληνικές τράπεζες στην επαναγορά ομολόγων


Αισιοδοξία επικρατεί σχετικά με τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, καθώς οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν το σύνολο των ομολόγων τους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ικανοποιητικό είναι το ενδιαφέρον και από το εξωτερικό.

 Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα η προθεσμία υποβολής των προσφορών για τη συμμετοχή στη δημοπρασία των ελληνικών κρατικών ομολόγων και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σήμερα, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης απαιτεί αρκετές ώρες προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής.

 Από πλευράς πάντως ελληνικών τραπεζών η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν καθολική. Με επίσημες ανακοινώσεις οι τράπεζες επιβεβαιώνουν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου 2012.

 Όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Aplha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΤΤ, καθώς και η Attica Bank ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Επίσης και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος

.Στουρνάρας: Η ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων


Επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ θα στείλει το υπουργείο Οικονομικών καλώντας την να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

 Σε ότι αφορά τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως μια πλήρη εικόνα για το πως πήγε η όλη διαδικασία θα έχει το οικονομικό επιτελείο, αύριο το πρωί.

."Επίθεση" ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για το φορολογικό


Το φορολογικό νομοσχέδιο «ξεγυμνώνει όσους λέγανε ότι το μνημόνιο έγινε για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

«Και μόνο που ?έπεσε? η σκέψη για φορολογία 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτει ότι στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απορρύθμιση- και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. 

Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι δεν έρχονται στη Βουλή να δώσουν απαντήσεις. 

Αναφερόμενος στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μόνοι που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτοί που τη στηρίζουν. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε, επίσης, την κυβέρνηση να μην οδηγεί σε «πρωτοφανή όξυνση» με δηλώσεις και έκανε λόγο για «χυδαία απόπειρα να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης, μεταφέροντας τη χώρα στο 1949». 

Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι η επίμαχη ανακοίνωση της ΝΔ σε βάρος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε ντροπή την ανακοίνωση και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον κατήφορο της τεχνητής έντασης. 

.Περισσότερα από 68.000 εμπορικά "λουκέτα" από την αρχή της κρίσης


Από τις αρχές της οικονομικής κρίσης, περίπου 68.000 έμποροι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Αυτό επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΕΕ ανάμεσα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο Β' και τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη. 

Ο Μακαριώτατος συζήτησε με τον κ. Κορκίδη ζητήματα που αφορούν τις κοινές δράσεις που έχουν αναλάβει να προωθήσουν η Εκκλησία της Ελλάδος και η ΕΣΕΕ για την ανακούφιση των ευρισκόμενων σε δυσκολία και δυσπραγία εμπόρων.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι άνεργοι επιχειρηματίες αποτελούν μία ιδιαίτερη κοινωνικά ευπαθή ομάδα, αφού πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν καμία υποτυπώδη κοινωνική μέριμνα. 

Επιπλέον, συμπλήρωσε, η ψυχολογική και οικονομική τους κατάρρευση αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, οι οποίες δεξιώνονται την ανασφάλεια και το φόβο, που φέρνει η αβέβαιη οικονομική κατάσταση.

Τα στοιχεία κατά την ΕΣΕΕ είναι εύγλωττα, καθώς μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, δύο στις τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τρεις στους δέκα γονείς σταματούν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς 

και πέντε στους δέκα αδυνατούν πληρώσουν δίδακτρα και φροντιστήρια, ενώ η οικονομική κρίση έφερε σήμερα τρεις αυτοκτονίες κάθε δύο μέρες στη χώρα μας και τέλος, την τριετία της κρίσης και μέχρι τον Αύγουστο του 2012 είχαν καταγραφεί 3200 περίπου αυτοκτονίες.

.Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη με στόχο άντληση 3,375 δισ. ευρώ


Τη διενέργεια δημοπρασίας εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου τεσσάρων και 26 εβδομάδων προγραμματίζει για τις 11 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την άντληση συνολικού ποσού 3,375 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, διάρκειας:
- 4 εβδομάδων, ποσού 2.125 εκατ. ευρώ λήξεως 11 Ιανουαρίου 2013.
- 26 εβδομάδων, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ λήξεως 14 Ιουνίου 2013.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

.Συνελήφθησαν για παθητική δωροδοκία δύο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων


Δυο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν την Πέμπτη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφθορά. Οι δύο υπάλληλοι, ένας εργοδηγός και ένας εργατοτεχνίτης της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων Χώρων του τμήματος Αυτεπιστασίας, σύμφωνα με καταγγελίες, απαίτησαν από ιδιώτη 300 - 500 ευρώ, προκειμένου να προβούν σε θετική αυτοψία σχετικά με πεζοδρόμιο του δήμου. 
Οι δυο υπάλληλοι ζήτησαν χρήματα για να πιστοποιήσουν ότι το πεζοδρόμιο δεν είχε υποστεί φθορές από εργασίες, που γινόταν σε παρακείμενο κτίριο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος παρότρυνε τον πολίτη που έκανε την καταγγελία να συνεργαστεί με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. 
Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

.Οι ΗΠΑ μετακινούν πολεμικά πλοία στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν πλοία εξοπλισμένα με αντιπυραυλικά συστήματα για τη  "στενή παρακολούθηση" της εκτόξευσης βορειοκορεατικού πυραύλου, ανακοίνωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Σάμιουελ Λοκλίαρ.

"Είναι λογικό να μετακινηθούμε για να έχουμε καλύτερη εποπτεία της κατάστασης. Τα πλοία αυτά διαθέτουν αντιπυραυλικές ικανότητες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αμερικανός στρατιωτικός χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των πλοίων του αμερικανικού ναυτικού που μετακινήθηκαν προς την περιοχή.

Πρόκειται για δύο αντιτορπιλικά, το USS Benfold και το USS Fitzgerald, τα οποία θα "εποπτεύσουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και θα δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας στους συμμάχους μας στην περιοχή, εάν αυτή πραγματοποιηθεί", δήλωσε αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που δεν κατονομάζεται.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν ως "πολύ προκλητική ενέργεια" την εκτόξευση "δορυφόρου επίγειας παρακολούθησης", η οποία επίκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

.«Γιατί στο χωριό του Αϊ-Βασίλη δεν έχει σήμα;»


Μια σειρά από εορταστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το ειδικό εορταστικό αφιέρωμα στην τεχνολογία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στο οποίο τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν «Γιατί στο χωριό του Αϊ-Βασίλη δεν έχει σήμα;»

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, στις 26 - 30 Δεκεμβρίου και στις 2 - 6 Ιανουαρίου. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:
* Επίδειξη Πειραμάτων Τεχνολογίας - Ώρα: 13:30 - 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες).

* Διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι: «Αϊ-Βασίλης... η κλήση σας προωθείται» - Ώρα 15:3- 17:00 (για παιδιά από πέντε έως δέκα ετών).
* Διαδραστική αφήγηση: Αρχαία ελληνική τεχνολογία - Ώρα 17:30 - 18:30 (για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες).

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, αλλά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάσουν τις δραστηριότητες της ενότητας 

«Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;» που πραγματοποιούνται στη Διαδραστική Έκθεση, με την πλανηταριακή προβολή «Το Μυστήριο της Ζωής».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.