.Ρομπάι: Να πληρώσουν οι προνομιούχοι Έλληνες


«Θα πρέπει να σπάσουν τα μονοπώλια και τα κατεστημένα συμφέροντα. Δεν πρέπει να απαλλάσσονται οι προνομιούχοι αλλά να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί».
Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό κάλεσε την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, μεριμνώντας, όμως «για την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Η αναδιάρθρωση είναι επίπονη και δύσκολη» είπε ο κ. Ρομπάι, αλλά δίνει στη χώρα «προοπτική για θέσεις εργασίας. Με την πάροδο του χρόνου το πρόγραμμα θα αποδώσει δυνατή οικονομία και ισχυρή διοίκηση» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επαίνεσε τις προσπάθειες της Ελλάδας λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Πρέπει τώρα εμείς να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

Απαντώντας σε όσους αμφισβητούν το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε πως «για όσους αμφιβάλλουν για στήριξη Ελλάδα, 
υπενθυμίζω ότι εγκρίναμε 250 δισ. βοήθειας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αγοράσει πολλά δισεκατομμύρια ελληνικού χρέους» ενώ αναφέρθηκε πως η χώρα μπορεί να επωφεληθεί και από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Ενώ κ. Ρομπάι διαβεβαίωσε πως «όσο η Ελλάδα είναι δεσμευμένη απέναντι στο ευρώ, οι εταίροι της θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν πλήρως».
Τόνισε δε πως «η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, χρειαζόμαστε συλλογική δράση».

.«O αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα με ελικόπτερο»


Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή ευχήθηκε η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή, έδωσε η ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο» αναφέρει η Συγγρού

.«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη»


«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη, οι εταίροι θα τη στηρίξουν όσο είναι δεσμευμένη στο ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. «Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές για την θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 
Είχα την διαβεβαίωση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα προχωρήσει με την δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την μείωση του ελλείμματος και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε εκείνοι που έχουν περισσότερα να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. 
Σημείωσε τέλος ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και ότι χρειαζόμαστε συλλογική δράση.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης του δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία και πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν φθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο.
Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ερωτηθείς είπε για τις εξαγγελίες του Μάριο Ντράκγι, είπε οτι αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων και πως ήταν μια αποφασιστική και μακροπρόθεσμη κίνηση και θα κάνει καλό και στη χώρα μας. 
Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Βενιζέλο και Κουβέλη, θα έχει εν τω μεταξύ την Κυριακή στις 19:00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πακέτο μέτρων. 
Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στις 11:45 στο Μαξίμου.
Σε συνέχεια του κύκλου επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τρίτη στην Φρανφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

.Σε στάσεις εργασίας κατέρχονται πανελλαδικά οι δικαστές


Πανελλαδική διακοπή των συνεδριάσεων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων για πέντε μέρες από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2012) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση. Οι διακοπές των συνεδριάσεων θα ξεκινούν στις 10:00 και θα διαρκούν έως το τέλος του ωραρίου (15.30).

Εξάλλου, αποφασίστηκε η αναστολή δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων εκτός των κατεπειγουσών, ενώ όλοι οι δικαστές θα υποβάλουν στους διευθύνοντες τα δικαστήρια (προϊσταμένους τους) αίτημα για διάθεση υλικοτεχνικής υποστήριξης (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κ.λπ.), έτσι ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια και όχι στα σπίτια τους.

Επίσης, προγραμματίστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί για το αν θα κατέλθει, ή όχι, σε απεργία το δικαστικό σώμα.

.«Φρένο» σε διορισμούς συγγενών μελών της κυβέρνησης


Με τροπολογία την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα μπορούν πλέον να διορίζουν συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

Για την απαγόρευση διορισμών συγγενών των μελών της κυβέρνησης (και υφυπουργών) είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας αναμένεται και αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να ισχύσει η ρύθμιση και για τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής.

Επίσης, στην ίδια τροπολογία προτείνεται η κατάργηση της ειδικής γραμματείας ΔΕΚΟ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στις υφιστάμενες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

.«Κλείδωσε» η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων σε αγρότες


Εξασφαλίστηκε το απαιτούμενο ποσό για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων σε αγρότες, με την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναμένεται άμεσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 80 εκατ. ευρώ θα δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε 430.000 ανέρχεται ο αριθμός των δικαιούχων.

.Αντιρρήσεις από το ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα των 11,5 δισ.


Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, απέστειλαν τα στελέχη του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η βασική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια.
 

Τρεις βασικές αντιρρήσεις για τα προτεινόμενα μέτρα, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ:

1. Τα προτεινόμενα μέτρα για μισθούς και συντάξεις έχουν οριζόντιο χαρακτήρα ο οποίος είναι ιδιαίτερα άδικος, καθώς πλήττει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μειώσεις για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και των άλλων ταμείων, φτάνουν έτσι το 14%.

2. Τα προτεινόμενα μέτρα για τους αναπήρους είναι ιδιαίτερα σκληρά, αφού τα επιδόματα και μάλιστα σε περιπτώσεις με βαριά αναπηρία μπορεί να μειωθούν μέχρι και 40%.

3. Για τα ασφαλιστικά ταμεία κρίσιμο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η τρόικα υποεκτιμά τα έσοδα με αποτέλεσμα να διευρύνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα και να ζητούνται πρόσθετα μέτρα περικοπής δαπανών. 

Κατά την ίδια λογική, δεν συνυπολογίζονται από την τρόικα έσοδα από ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί και προβλέπεται η εφαρμογή τους από 1/1/2013 (ειδική εισφορά ΟΑΕΕ). 

Η διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεων της τρόικας και των πραγματικών στοιχείων των ταμείων, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

.Εφικτός ο στόχος για 16 εκατ. τουρίστες φέτος


Εφικτός παραμένει ο στόχος των 16 εκατομμυρίων τουριστών για την εφετινή περίοδο μετά και τα τελευταία στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Πλέον, η μείωση των αεροπορικών αφίξεων για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2012 σταμάτησε στο 3,11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, γεγονός που περιορίζει τις αρνητικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη τις τουριστικής περιόδου. 
Σε απόλυτα νούμερα, οι αεροπορικές αφίξεις για το 2012 ανήλθαν στις 8.559.165, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2011 είχαν φτάσει τις 8.833.785.

Στον πίνακα των αφίξεων αυξημένες κατά 12,71% είναι οι αφίξεις στην Κεφαλονιά, ακολουθούν τα Χανιά με 8,66%, η Θεσσαλονίκη με αύξηση 7,95%, η Κέρκυρα με 7,91%, αλλά και η Μύκονος με 6,14%.

Πρόβλημα τέλος για μια ακόμη φορά εμφανίζεται στις αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς καταγράφεται μείωση 13,56% σε σχέση με πέρυσι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό της πρωτεύουσας.

.Για «νομοθετικά πραξικοπήματα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Π. Λαφαζάνης


Για «νομοθετικά πραξικοπήματα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης «προκειμένου να βρει τρόπους να ξεπουλήσει τη χώρα και το μέλλον της».
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι «μετά την ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο διορισμός των κ.κ. Αθανασόπουλου και Εμίρη στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομος, αφού δεν συγκέντρωσαν τα 2/3 της Επιτροπής που προβλέπει ο νόμος. 

Η απόπειρα να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων, ερήμην της Βουλής, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά γίνεται και καταγέλαστη».

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Λαφαζάνη μείζον πραξικόπημα συνιστά, επίσης, και η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε μια σειρά από κρίσιμες ΔΕΚΟ, και μάλιστα ξανά ερήμην της Βουλής με νέα αυθαίρετη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

«Ο ελληνικός λαός θα υπερασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, τη δημόσια περιουσία και το μέλλον του απέναντι σε μια αυταρχική κυβέρνηση που επιχειρεί να αφυδατώσει από κάθε ουσία, την ίδια τη δημοκρατία», καταλήγει στη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

.Πώς να αποφύγετε την "παγίδα" των τεκμηρίων


Με την επίκληση εισοδημάτων παρελθόντων ετών, οι πολίτες μπορούν να αποφύγουν την «παγίδα» των τεκμηρίων, αρκεί, όμως, τα εισοδήματα αυτά να έχουν αποδεδειγμένα φορολογηθεί ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

Τη δυνατότητα αυτήν των φορολογουμένων, υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας, με σχετική εγκύκλιό του, σε ερώτημα ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου, το δικαίωμα στον φορολογούμενο να επικαλείται «ανάλωση κεφαλαίου» παρελθόντων ετών, παρέχει η φορολογική νομοθεσία και καθορίζεται ως εξής:

-Για εισοδήματα που αποκτώνται ή δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται από την 1-1-2010 και μετά, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων καλύπτεται ή περιορίζεται μεταξύ άλλων, με «ανάλωση κεφαλαίου» προηγούμενων ετών, το οποίο αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από τον φόρο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.